Sziget 2018: Kygo-ra Avicii volt a legnagyobb hatással

2018/05/05  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

A Sziget fesztivál 2018-as felhozatalában 7 headlinert emeltek ki a szervezők – minden napra egy –, de természetesen további külföldi sztárok is fellépnek majd a fesztiválon. Ebben a sorozatunkban a hét headlinerrel foglalkozunk, jelen cikkben pedig Kygo-val, aki augusztus 13-án lép fel a Szigeten.

Fotó: CNN.com

Kyrre Gørvell-Dahll, ismertebb nevén Kygo norvég DJ, producer, dalszerző a tavalyi Balaton Sound-os fellépése után a Szigeten pörgeti slágereit.

A zenész 6 éves korától kezdve majdnem 10 éven át tanult zongorázni, majd szintetizátoron otthon (tinédzserként) elkezdett zenét komponálni. Bár a gimnázium után egy üzleti-pénzügyi főiskolában folytatta tanulmányait Skóciában, biztos volt benne, hogy teljesen a zenének fogja szentelni életét. Elmondása szerint rémes jegyei voltak, mert napi 10 órában inkább otthon alkotott, zenét komponált, így be sem fejezte az iskolát.

A köztudatba 2013-ban robbant be Ed Sheeran- I See Fire című dalának remixével (az eredeti dalt a Hobbit című mozifilmben hallhattuk), mely az első hetekben már több tízmilliós nézettséggel rendelkezett.

 

Ezután indult be igazán a zenész nemzetközi karrierje, sorra ontotta magából a nagy slágereket, melyeket napi szinten hallhattunk a tévében, rádióban, fesztiválokon, buliban. Bár Kygo mindössze csupán 26 éves (!), már olyan híres zenészekkel dolgozott együtt, mint Ellie Goulding, Selena Gomez,

vagy a One Republic!

 

Olyannyira szerethetők és fülbemászóak dalai, és annyira népszerűvé vált 2016-ra, hogy a ‘16-os riói olimpia záróeseményén ő lépett fel, történelmet írva ezzel, ugyanis így ő lett az első house stílusban alkotó előadó, aki zenélhetett ezen az eseményen.Karrierje azóta is egyre csak felfelé ível, így nem csoda, hogy a Sziget szervezői headlinerként gondoltak rá, biztosra vehetjük, hogy a fesztiválon is óriási bulit fog csinálni.

Legnagyobb inspirációjának Aviciit nevezte meg. A svéd DJ április 20-i váratlan halála éppen aznap történt, mikor Kygo a Coachellán lépett fel (Amerika egyik legnagyobb zenei fesztiválja, idén áprilisban is lezajlott 2 hétvégén át). Kygo koncertje során Aviciit egy “igazi zenei zseni”-nek nevezte, koncertjének záródalát pedig neki ajánlotta fel (Without You).

 

A többiekről itt!


 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek