Telihold lesz a 31. Zempléni Fesztiválon

2022/07/21  ·   Fesztivál   ·  Koncert.hu

Augusztus 12-én, a fesztivál nyitónapján éppen kikerekedik a hold, de amikor a Fool Moon énekegyüttes színpadra lép (augusztus 17., 18.), már fogyóban lesz – ellentétben a bolondossággal... A fesztivált idén először a Tokaj-hegyaljai Nyár rendezvénysorozat részeként rendezik meg.

Fotó: Fool Moon/Zempléni Fesztivál

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett több más zempléni település szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei, borászatai adnak otthont neves magyar és külföldi szólisták, népszerű együttesek produkcióinak.

A Fool Moon az évek során keresztbe-kasul beutazta országot-világot, a popzene legnagyobb személyiségeivel fonódik össze karrierjük – csak pár név: Kovács Kriszta, Malek Andrea, Szekeres Adrienn, Szirtes Edina Mókus, Zséda, Novák Péter, Presser Gábor... Eddigi pályafutásuk alatt 7 nagylemezt, 13 nemzetközi és magyar díjat, számos jelölést, elismerést mondhatnak magukénak.

Mellettük a Szent Efrém Férfikar is fellép a fesztiválon: egy (két) különleges koncert keretében énekelnek – ennek az eseménynek ide kötődő, nagy jelentősége is van: 2002-ben az akkori Zempléni Művészeti Napok keretein belül adta első koncertjeit a  Budapesti Görögkatolikus Kórus férfitagjaiból alakult együttes. Azóta hosszú utat tettek meg: az elmúlt 20 évben Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesévé váltak, akik rendszeresen koncerteznek határon innen és túl. Az idei séta- avagy zarándokkoncertjük során Filkeháza és Mikóháza között közös túrát tesznek a közönséggel, meglátogatva a 20 évvel ezelőtti debütálás fontos helyszíneit és sokmindent felidézve az elmúlt két évtized izgalmas zenei csemegéiből.

A színházkedvelők Sárospatakon Hernádi Judit és Kern András főszereplésével a Valódi hamisítvány című előadást, Sátoraljaújhelyen és Tokajban a Redőny című produkciót tekinthetik meg. A Föltámadás szomorúsága című Ady-estjével lép fel Földes László HOBO.

A gyermekes családokat Laposa Julcsi előadásai és A megérthető zene - családi program karmesteri ismertetővel című sorozat idei koncertje várja, melyen Hollerung Gábor tart előadást Rachmaninov II. Zongoraversenyéről.

A jazz és az improvizatív műfaj képviselői közül Malek Andrea, a Benkó Dixieland Band, a Binder Quartet, a Budapest Ragtime Band lép fel a fesztiválon. A 110 éve született Fényes Szabolcs slágereit eleveníti fel Szőke Nikolett és a Swing a la Django  a Tokaj Fesztiválkatlanban.

Esti Jazz koncertek idén nemcsak a Sárospataki Borteraszon lesznek, hanem Tokajban is, a Jazzudvaron. Fellép többek között a Fehér Fábió Trió, a Gyárfás István Trió, a Nagy János Trió, a Kodály Spicy Jazz, a Tűzkő Salamon Quintet és a Varga Gábor Jazz Trió.    
 
 A részletes programbontás itt: www.zemplenifesztival.hu.

Zempléni Fesztivál, NKA, Fool Moon, Szent Efrém Férfikar

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A sztár március 25-én ad koncertet az Arénában.
Új koncertek