Mamma Mia!

Több mint negyvenezren vannak az EXIT fesztiválon

2021/07/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Már az első nap több mint 42 ezer fesztiválozó gyűlt össze az újvidéki Exit fesztiválon. A szervezők szerint ez a nagy szám azt bizonyítja, hogy nem volt hiába az erős lobbizás a biztonságos fesztiválok életre újraindításáért.

Több mint negyvenezren vannak az EXIT fesztiválon

Az EXIT-re jegyet váltók több mint 50 százaléka külföldről érkezett, mintegy 70 országot képviselve.

"Ez a nap a nagy érzelmek napja volt a híres Petrográdi erődben, amikor összesen 42.000 zenei rajongó újra összejött, hogy együtt ünnepeljék a 'normális' életbe való visszatérést" – mondták a szervezők.

Dusan Kovacevic, az EXIT alapítója és vezérigazgatója érzelmektől fűtve nyilatkozott:

"Hiszem, hogy ez a sorsunk. 20 évvel ezelőtt, a 90-es években a Balkánon történt összes nyomorúság után az EXIT a régió normális életéhez való visszatérés jele volt. És 2021-ben az EXIT fesztivál ismét a világjárvány utáni normális élethez való visszatérés jele, de ezúttal globális szinten. Eltökélt szándékunk bebizonyítani, hogy a fesztiválokat a világjárvány idején is biztonságosan meg lehet szervezni, és fáradhatatlanul dolgoztunk azon, hogy létrehozzuk a legjobb gyakorlat modelljét arra, hogyan kell ezt csinálni. A saját rendezvényünk mellett reméljük, hogy minden nemzetközi fesztiváltársunkat, a 'fesztiválcsaládot', ahogyan mi magunkat szeretjük nevezni, is arra bátorítjuk, hogy ez számukra is lehetséges."

 Az első nap egyik headlinere, a belga sztár DJ Charlotte De Witte hozzátette: 

"A világ minden tájáról érkező több tízezer rajongóval újraegyesülni érzelmes alkalom. Az EXIT mts Dance Arena a világ egyik leghihetetlenebb szabadtéri színpada, egyedi hangulattal, különösen a kora reggeli órákban, amikor a nap felkel az erőd falai fölött."

Az EXIT-re bárki beléphet, akit már beoltottak, illetve akinek a szervezetében kimutathatók a koronavírus antitestek, vagyis már átesett a fertőzésen. Szintén beléphetnek azok a látogatók, akik még nincsenek beoltva, de 48 óránál nem régebbi negatív teszttel vagy antigén teszttel rendelkeznek. A szervezők a bejáratnál létrehoztak egy speciális tesztzónát is, ahol alacsony áron lehet antigén gyorstesztet végeztetni. Az eddigi tapasztalatokról megkérdeztük a fesztivált, várjuk a választ.

 

NO EXIT: a szerbiai fesztivál nem adja fel

 

Több mint száz előadó a jubileumi EXIT-en

 

Fran Palermo is az EXITre tart

 

Miami, Kína, Bulgária – terjeszkedik az EXIT

EXIT fesztivál, Szerbia, Robin Schulz, Fran Palermo, tesztelés, bitcoin

 

 

Szólj hozzá!


Megjött a Király főcímdala

Megjött a Király főcímdala

A Zámbó Jimmy kultuszát feldolgozó sorozat filmzenéjét Peter Šrámek énekli. December 5-én pedig „A Király – Filmzene & Symphonic" címmel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Glastonburyn búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Elton John legutolsó nagy-britanniai koncertjét a jövő évi Glastonbury zenei fesztiválon fogja tartani - adta hírül pénteken a Guardian.

Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe Dallos Bogi

Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő lemez mellett egy izgalmas képi világú klippel is jelentkezik, amely egy teljesen új oldalát mutatja meg.
Új koncertek