Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra

2019/07/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Vasárnap véget ért a 12. Campus Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére idén 114 ezren látogattak el.

Fotók: Rockstar Photography

Ami a Campus Fesztivál látogatói számát illeti várakozáson felüli volt, az egy évvel ezelőtti eseményt is meghaladta.

A legtöbben csütörtökön Majkára, szombaton pedig a Halott Pénzre voltak kíváncsiak, nézőszámban a pénteki nap volt a csúcspont, amikor a jubileumi műsorral érkező Tankcsapda és a titokzatos fekete maszk mögé bújó norvég dj, Alan Walker lépett fel. A zárónapon a késő este érkező eső sem befolyásolta a programokat. Telt házas nézőtér előtt koncertezett a Road és az amerikai Limp Bizkit is.

Idén 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében. A legkomolyabb változás a környezetvédelmi programokat érintette. A Nagyerdő megóvása érdekében a szervezők folyamatosan gyűjtötték és szelektív gyűjtőkbe válogatták a fesztiválozók után keletkezett hulladékot. Környezetbarát tisztítószereket és környezetbarát eszközöket használtak a vizesblokkok és installációk tisztán tartása során, valamint ügyeltek arra, hogy a keletkezett hulladék többsége lebomló anyagból készüljön. A résztvevők, beleértve a fellépő zenészeket is, újrahasznosítható repohárban kapták az italokat. A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága különleges programokkal várta a látogatókat az Egyetem Téren, még saját vászontáskát is festhetett magának bárki, a felesleges műanyag szatyrok kiváltása érdekében.

De természetesen a Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep, idén összesen több mint 1000 zenész adott koncertet Debrecenben.

„Vannak, akik alig pár év alatt jutottak el a kisebb helyszínekről a nagyszínpadokra, mint például a Margaret Island vagy a Bagossy Brothers Company, mások több év szünet után tértek idén vissza Debrecenbe: a Subscribe zenekart nagy tömeg és ováció fogadta. A zenei program szerves részét alkotja a magyar underground is, méghozzá generációtól függetlenül: az Európa Kiadóra ugyanúgy sokan odagyűltek, mint a húsz év körüli fiatalokból álló Carson Comára, akik a Hangfoglaló Program támogatott zenekaraként kaptak meghívást a fesztiválra” – mondta Süli András programigazgató

Idén még komolyabb szerepet kaptak a kisebb külföldi zenekarok: emlékezetes teltházas bulit csinált a Delinquent Habits, megmozgatta az Aréna Sátrat a Dog Eat Dog, a Seafret érzelmes dalai pedig több száz ember szemébe csaltak könnyeket.

A kulturális sokszínűséget éltető közös popup videoüzenetet készítettek az Amsterdam Klezmer Band tagjai a Holland Nagykövetséggel és a Debrecenben élő külföldi önkéntes fiatalokkal. A koncertjét betegség miatt lemondó Alice Phoebe Lou pedig azt üzente rajongóinak, hogy jövőre pótolja a fellépést.

Minden korábbinál sikeresebbek voltak az egyéb művészeti programok. Sokan voltak kíváncsiak a Csokonai Színház szemet gyönyörködtető új helyszínén a Grecsó-testvérekre, az opera- és operett válogatásra, valamint Hadházi László Bozontos Remény nevű formációjára. Telt házzal ment a Művésztér Irodalmi Klubban a Cseh Tamás-est, a fesztivál több pontján random fel-feltűnő cirkuszi artisták pedig a közönség egyik kedvenc fotótémájává váltak. Hangulatos kavalkádként debütált a Békás-tó partján a nagy művészetválasztó, a Campus Art, a vidámpark területén pedig még vasárnap is tart a gyerekek és családok új kedvence, a Campus Kid.

A szórakozás mellett idén sem maradt el a jótékonykodás, amit hagyományteremtő céllal kezdeményeztek a szervezők még a tavalyi rendezvényen. A fesztivál csütörtöki hivatalos megnyitóján a VIP fogadáson 7 millió forint gyűlt össze, ezt idén a debreceni Idősek és a Csökkentlátók Otthona kapja. Az adománygyűjtő akció a fesztivál után is él.

Több száz világító installáció, impozáns felépítmények, a Nagyerdő szépsége, a Nagyerdei Stadion és a Nagyerdei Víztorony, a Campus ART és Campus KID megvalósítása, a komfortos helyszínek páratlan fesztivál élményt teremtettek a debreceni eseményen.

A Campust jövőre 2020. július 22-26. között rendezik meg.

Campus fesztivál, Debrecen, Limp Bizkit, Willy William, Alan Walker, Nora En Pure, Seafret, Majka, Tankcsapda

Képtár

  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76874
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76875
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76876
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76877
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76878
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76879
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76880
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76881
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76882
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76883
  • Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra kép 76884
 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek