Harry Potter-fesztivál lesz Debrecenben

Az első debreceni Harry Potter-hétvégére, február 23-25. között minden korosztályt színes programokkal várnak a szervezők.

Harry Potter-fesztivál lesz Debrecenben
Fotó: Campus Fesztivál

Campus 2024: Azahriah, Dimitri Vegas & Like Mike meg a többiek mellé felcsatlakozott Martin Solveig és Gayle is

Kilenc nemzetközi előadóval és hetven hazai kedvenccel bővült az idei Campus Fesztivál zenei felhozatala: már most több mint 140 név található a programkínálatban.
 
Fotó: unideb.hu

Zenészképzés – nem középiskolás fokon

2023 szeptemberében a Debreceni Egyetemen indult az országban elsőként könnyűzenei alapképzés, amelyet a 2024. évi felvételi eljárásban is választhatnak azok a tehetséges fiatalok, akik diplomás könnyűzenészként képzelik el jövőjüket.
 
 
A Dzsungel könyve próbákat egy igazi színházi macska, Turbó H. Júlia ügyeli :) (oDEon)

Könnyű?zenész életek

Ezzel a mottóval várja háromhetente, csütörtökönként a közönséget az oDEon új beszélgetős programsorozata, melyben az ország ismert, sokat tapasztalt zenészei lépnek színpadra és vallanak őszintén személyes zenei múltjukról, élettörténetükről.
 
Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

A Zenés esték a Nagyerdőn hangversenysorozat Szaxofon és Hegedű, illetve Ütőhangszeres Gálája idén is nagy sikert aratott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében. A 22. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretében tartott koncertsorozat ebben az évben...
 
Vajon A DAL zsűrijében is benn lesz idén? (Fotó Wolf K./ FB)

Sokan érdeklődnek a debreceni kortárs könnyűzenei szak iránt

Több új szakot indítanak szeptembertől a Debreceni Egyetemen (DE), köztük a hazánkban egyedülálló, de a világban is ritka kortárs könnyűzenei szakot, amely iránt máris komoly a hallgatói érdeklődés – közölte az intézmény oktatási rektorhelyettese sajtótájékoztatón...
 
Fotó: Mária evangéliuma

Augusztus 15-ig zenétől lesz hangos Debrecen

Ma kezdődik a Debreceni Ünnepi Játékok programsorozata, amelynek nyitóeseményeként Mozart A varázsfuvola című operáját mutatják be Gemza Péter rendezésében a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. Az augusztus 15-ig tartó programsorozat eseményeinek a Nagyerdei Szabadtéri Színpad...
 
 
Fotó: Campus Fesztivál Facebook

A vasárnap zárult Campus meghaladta a szervezők várakozásait

Idén egyetlen napra látogattunk el Debrecen egyik legnagyobb látogatószámával büszkélkedő rendezvényére, a Campus fesztiválra, ahol tényleg úgy éreztük magunkat, mintha az a bizonyos, két évig tartó kényszerszünet nem is létezett volna.
 
Fotó: Debreceni Virágkarnevál (2021.)

Félmillió szál dália érkezik a debreceni virágkarneválra

A kötöttségek két éve után teljességében, néhány elemében megújulva tér vissza a virágkarnevál, amelyet 56 éven belül 53. alkalommal rendeznek meg. A karneváli menetben félmillió élővirággal feldíszített tizenkét virágkocsit, és ezerhatszáz felvonulót láthat majd a közönség.
 
Fotó: Campus Fesztivál

The Toy Dolls, Tiësto, AURORA: ma kettőkor elrajtol a Campus

Idén teljes kapacitással tér vissza a Campus Fesztivál, s két év szünet után a külföldi sztárfellépők is érkeznek Debrecenbe. Négy este összesen 19 programhelyszínen több mint 200 koncert és dj fellépés, valamint számos más program várja a Nagyerdőbe látogatókat. Nyitás ma, 14...
 
Fotó: Fortepan / Urbán Tamás

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép...
 
Illusztráció: Pexels

Montenegróban tilos a buli, Debrencenben elmaradt a Víztoronyba hirdetett koncert

Betiltotta a szilveszteri mulatságokat a montenegrói kormány szerdán, illetve minden tömeges szórakozást korlátozott december 30. és január 12. között.
 
Hozza a dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.
 
Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek