Újra Garázsband fesztivál a Müpa mélygarázsában!

2017/04/19  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A tavalyi nagy siker után idén újra megrendezi rendhagyó tehetségkutatóját a Müpa, amelynek célja lehetőséget és teret adni a feltörekvő fiatal zenekaroknak. A pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.

Újra Garázsband fesztivál a Müpa mélygarázsában!

Tavaly egy kora júniusi napon új fejezet nyílt a Müpa történetében: olyan rendhagyó helyszínre költözött egy estére a zene, ahol nemcsak koncert, de eddig rendezvény sem volt az intézmény életében. A Garázsband Fesztiválon tavaly öt tehetséges fiatal zenekar bizonyította, hogy a pop-rock zene ugyanúgy megállja a helyét a Müpa színes kínálatában, mint Richard Wagner.

A mélygarázs egy estére igazi underground klubbá változott, ahol a zsíros kenyér és a csapolt sör mellett igazi bulihangulat kerekedett. „Nagyon pozitív volt, hogy egy ilyen monumentális helyszín mélygarázsában ennyi ember összegyűlt. Volt persze bennünk drukk is, de nagyon örültünk, hogy a közönség átérezte a zenénket.” – mesélte a Müpa Magazinban a tavalyi közönségdíjas The Bluebay Foxes. A fiatal együttesnek lényeges lendületet adott a tehetségkutató: „első körben a zenei szakmától kaptunk kedvező jelzéseket, a fesztiválon pedig megéreztük, milyen egy profi stábbal megtámogatott, több zenekaros estén fellépni, betartani az ütemterveket, és sok ember előtt játszani”.

A tavalyi év során szinte pillanatok alatt robbant be a budapesti koncertéletbe az öttagú The Luckies – éppen a legjobb pillanatban kapták el a Garázsbandet. „Szépen ki volt alakítva a mélygarázs erre a célra, minden adott volt egy jó koncerthez és estéhez. Jó volt találkozni, összebarátkozni a többi zenekarral. És persze hatalmas érzés volt megnyerni a Müpa különdíját, rengeteget jelent nekünk egy ilyenfajta visszajelzés.”

Május 26-án 20 órától újra kinyílnak a sorompók, és egy estére ismét a fiatalok és a zene veheti birtokba a Müpa mélygarázsát. A szervezők idén is olyan pop-rock zenekarok jelentkezését várják, amelynek tagjai 16 és 26 év között vannak.

A beérkezett pályázatokat a Müpa idei évadának fellépőiből összeálló szakmai zsűri – Bocskor Bíborka, Jónás Vera, Hrutka Róbert, Little G Weevil és Jamie Winchester – bírálja el, és választja ki az 5 nyertes zenekart, akik 40-40 perces önálló koncertet adhatnak majd a Garázsband Fesztiválon. A fellépő zenekarok a közönség helyszíni szavazatai alapján a Müpa és Ludwig Múzeum felajánlásából további értékes díjakat – egy egész napot egy profi hangstúdióban, fotózással egybekötve, és további fellépési lehetőséget – nyerhetnek.

Pályázni május 10-ig lehet a garazsband@mupa.hu e-mail címre beküldött kitöltött jelentkezési lappal, amely letölthető az oldalról.

Állítólag, a részletes pályázati kiírás és a pályázási feltételek a www.mupa.hu oldalon olvashatók, mi nem leltünk ilyet, az oldal keresője is csak tavalyi találatokat ad ki. De lehet, hogy azóta frissítették az oldalt.


 

 

Szólj hozzá!


EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek