Utánlövés: villáminterjú Ivánnal a Parazolból

2013. július 25.  ·   Fesztivál   ·  Richolm Orsolya

Alfa fesztivál, Várpalota. A reggeli pangás után délutánra elkezdenek megjelenni a másnapos fesztiválozók, csakúgy, mint a kisbuszos előadók. Elmegyünk ugrálni az Ivan & The Parazol energikus koncertjére, izzik a színpad, de az amúgy is kis számú fesztiválozó miatt sajnos alig van bent néző. A koncert után Ivánnal beszélgetünk, a stílus fontosságáról, Amerikáról és persze a zenéről.

Utánlövés: villáminterjú Ivánnal a Parazolból

A magyar együttes járt már Amerikában, új lemezükön dolgoznak és egyre elismertebbek a zeneiparban.

Mi a benyomásotok az Alfa második napjáról?

Eddig pozitív érzéseink vannak a fesztiválról. Amire szükségünk volt, azt megkaptuk, nincsenek nagy igényeink. Sajnos azt mi is látjuk, hogy  kicsit kevesebben vannak, de induló vállalkozásként ez egyáltalán nem probléma. Természetesen minden előadó azt szereti, ha tolonganak a koncertjén, de mi, elveinkhez híven, kevés embernek is ugyanolyan nagy bulit nyomunk, mint soknak.

Turnéztatok Amerikában, magyarként mennyire tudtatok kint érvényesülni?

Külföldön a budapesti Instanthoz hasonló romkocsmákban léptünk fel, szép számú rajongótábort összehozva.  Az, hogy Magyarországról érkeztünk, nem befolyásolta az embereket, ha valaki tehetséges és ért a zenéhez, nem fontos, honnan jött.

Ha megengedsz egy észrevételt, igen hasonlítotok a Rolling Stonesra...

Kedves, hogy ezt gondolod, és megtisztelő, hogy pont egy ilyen nagynevű zenekarhoz hasonlítasz minket, de sohasem törekedtünk arra, hogy ilyen hatást keltsünk. Nem koppintunk, hanem ihletet veszünk a példaképeinktől, így alakul ki a saját, egyéni stílusunk.

Nektek mindig fontos mit viseltek, még Zoe Phobic is tervezett a zenekarnak. Mindig ilyen tudatosan figyeltek az öltözködésre?

A stílus divatot teremt. Úgy gondoljuk, fontos a színpadon ez a fajta összhang is, szeretnénk, ha az emberek megjegyeznének minket a megjelenésünk miatt. Mellesleg, ezekben a ruhákban érezzük jól magunkat, ráadásul az utcai öltözködésünk nem nagyon tér el a fellépő jelmezektől.

Orfűn, a Kispál napon feldolgoztál az ex-zenekartól egy dalt...

Bevallom, gyerekkoromban nem a Kispál és a Borzon nőttem fel, kimaradt a múltamból. Kicsit furán éreztem magam, amikor ott ültem a backstage-ben a magyar zenei élet krémjével. Megtiszteltetés volt számomra a felkérés, megismerkedhettem a Kispál zenéjével. Lovasiék egy igazán profi és stílusteremtő zenei irányzatot hoztak létre, amit elismerek és tisztelek.

Az eddigi fellépésetek közül, melyik volt a legemlékezetesebb?

Egyértelműen a most júniusi Belvárosi Fesztivál. Akkor éreztük igazán, hogy valami elkezdődött, hogy most valami nagy dolgot hoztunk létre.

Az Ivan & The Parazol felszabadult, kellemes társaság, élvezik, amit csinálnak, és a jövőben sem tágítanak terveiktől. Elköszönünk, és szép lassan kijutunk az elkerített backstage-ből, retinánkba beégnek a vidámpark villogó sziluettjei - Ivánék célirányosan arra tartanak. Megerősítjük magunkban, hogy ez tényleg egy szimpatikus banda, majd az esti melegben jóérzéssel belekortyolunk a sörünkbe.

 


 

 

Szólj hozzá!


30 évet öregedtek az Ivan & the Parazol tagjai

30 évet öregedtek az Ivan & the Parazol tagjai

A zenekar fotójára, amelyen a tagok láthatók meglehetősen deres hajjal, a Kreativ.hu oldalán bukkantunk.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.

Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is, a mindössze 27 esztendős Ed Sheeran.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek