Menopauza 1170x180

Világkörüli utazás úgy, hogy nem mozdulsz ki a fővárosból: Budapest Ritmo

2019/09/13  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös rendezvénye, a Budapest Ritmo október 4-6. között várja a műfaj rajongóit az Akvárium Klubban.

A Rumbaristas

A Budapest Ritmo idén ősbemutatókkal, magyar és külföldi előadók közös koncertjeivel, Budapesten korábban sosem járt zenészekkel készül a felfedezés örömére. Cesaria Évora örökzöld dalait volt zenésztársai a ma legjobb zöld-foki énekesnőivel élesztik újra, az etióp funk nagy öregjének, Girma Béyéné-nek az Akalé Wubé fiatal francia zenészei adnak új energiákat, Gisela Joao a fado fiatal, a hagyományt a közösségi média segítségével is ápoló generációját képviseli, Asmâa Hamzaoui és csupa nőből álló zenekara pedig egy olyan marokkói műfajban alkot, amely nemrég még a férfiak monopóliuma volt.

A koncertsorozat első napján áll színpadra a Romano Drom különleges, a zenekar 20. születésnapját ünneplő produkciója, a karizmatikus norvég harmonikás Gabriel Fliflet és a Manu Chao zenekarából, illetve a Think of One, az Orchestra Internacional du Vetex és az Amparanoia korábbi tagjaiból verbuválódott Rumbaristas. Szombaton lép fel a cádizi flamenco-legenda Javier Ruibal, Közép-Európa legjobb cumbia-zenekara, a magyar-ecuadori-perui Los Orangutanes, Marko Markovic nálunk is jól ismert zenekara illetve az albán Redi Hasa és az olasz Maria Mazzotta varázslatos duója.

A fesztivál hagyományosan erős lengyel kapcsolatai idén Lengyelország díszvendégségével válnak teljessé. A korábbi évekből Lajkó Félix és a Vołosi, a Muzsikás és a Muzikancy közös koncertjei után idén négy lengyel zenekar is fellép a fesztivál lengyel tematikájú zárónapján. A fantasztikus, korábban Nigel Kennedyvel is közös lemezt készítő KROKE ezúttal Dresch Mihállyal és Borbély Mihállyal lép fel, Szilágyi Áron és a Zoord pedig a Warsaw Village Band vezetőjével, Maciej Szajkowskival és a fiatal hegedűs tehetség Weronika Monkával játszik majd. De itt lesz a kasubföldi rezesbanda, a Bubliczki és a szenegáli-lengyel koprodukció, a Mamadou & Yama Soon is.

A Budapest Ritmo-t hagyományosan egy showcase nap előzi meg a Szimplában október 3-án. Az ingyenes koncertsorozaton hat, nemzetközi zsűri által kiválasztott  zenekar lép fel: a Babra, a ¡Nosnach és a Le Rom Magyarországról, illetve a a brit-török-szerb-bolgár tagokból álló She'Koyokh Londonból, a Naked Belgrádból és a Kazan Zágrábból.

 

28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválm Budapest Ritmo, Akvárium, világzene

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek