Menopauza 1170x180

A dalszerzők nem adtak engedélyt az ismert melódiák felhasználására a készülő Grease-sorozatban

2019/10/16  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

John Travolta és Olivia Newton John 1978-as legendás musical-je visszatér a filmvászonra az HBO MAX saját gyártású sorozataként, „Grease: Rydell High” címmel.

A dalszerzők nem adtak engedélyt az ismert melódiák felhasználására a készülő Grease-sorozatban

Az új sorozat történetét is a Rydell High világába és annak környékére pozicionálták – ebbe a suliba járt Danny és Sandy az eredeti filmben. A HBO Max közlése szerint szerint a „Grease: Rydell High” ismerős karaktereket is felvonultat, de mellettük számos új szereplő is helyet kap majd.

 

A sztori marad az '50-es években – s ugyabban a zenei világban. Állítólag kijönnek jópár új dallal, nem is tehetnek másként, mert hiába vágyna a közönség az örökzöld dallamokra, pillanatnyilag nem valószínű, hogy felcsendülnek a sorozatban.

A dalszerzők háza táján kell keresni az okot, akik például a következők:

GreaseBarry Gibb

Hopelessly Devoted To You: John Farrar

Grease Lightning, Summer Nights, Beauty School Dropout, Look At Me I'm Sandra Dee, It's Raining On Prom Night, Alone At A Drive In Movie stb.: Warren Casey, Jim Jacobs.

Ez utóbbiaknak köszönhető egyébként az egész musical. A két pasi 1963-ban ismerkedett össze Chicagóban. Az ötlet 1970-ben, egy színházi bemutató utáni partin született, ahol az ötvenes évekből való régi hanglemezeket játszottak, felelevenítették az általuk is megélt korszak hangulatát: ekkor javasolta Jim Jacobs, hogy próbáljanak meg egy zenés színdarabot összehozni, mely az ötvenes évek végén, a greaser korszakban játszódik. Még aznap éjjel, néhány sör után össze is állt az alaptéma. Középiskolás, bőrdzsekis greaser fiúk és barátnőik, régi autók, gyorsétterem, autósmozi, hozzá a Rock and Roll korszak aranykorának hangulata és zenéje... Még aznap este megszületett a mű címe, a Grease.

Nos, most pontosan ők azok, akik az új produkciótól megtagadták a dalok felhasználására kért engedélyt. A variety.com cikkében nem olvasható indoklás.

Volt már Grease 2., ami nem nagyon jött be a közönségnek, sőt, lett volna 3. rész is, amely a főszereplők gyermekeiről szólt volna, de ezt a két sztár nem vállalta be. Volt Sing-A-Long, ultra HD, újrakevert, élő (!!!) és sok egyéb más változata az eredetinek, melyek, úgy tűnik, nem zavarták a szerzőket, de talán mára már úgy érzik, ezt a sokadik bőrt nem kéne lehúzni a legendás musical-ről... Csak találgatunk, persze. És imádjuk a dalokat, John Farrar talán nem haragszik meg érte, ha ezt ideillesztjük :)

 

 

Grease, sorozat, HBO

 

 

Szólj hozzá!


Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Legendás amerikai gitáros ad gitárleckét Újpesten

Greg Howe az idén megjelenő 'Lost And Found' lemeze köré kerített turné alkalmával Budapestre is ellátogat: október 26-án, szombaton az OFF...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Ingyen mehetsz a minifesztiválra, ha eltetted emlékbe a régi jegyed. A Metal Lady is fellép!

Október 26-án egy – szinte időutazással is felérő – minifesztiválnak ad helyet a Barba Negra. A koncertet rendező H-Music Hungary – aka Metal Hammer – 1999 október 23-án szervezte meg első koncertjét, és a 25 éves évfordulón azzal ajándékozza meg a közönséget, hogy akár ingyen is látogatható a rendezvény...

Világkörüli utazás a budapesti klubokban – koncertajánló

Nem csak a műfajok, de az előadók származási helye szempontjából is színes a felhozatal: érkezik zenekar Bejrútból, vendégbanda a skót felföldről, egy eleddig együtt még sosem látott jazz formáció Amerikából, az underground szcéna egyik kiválósága Németországból, először látogat hozzánk egy ausztrál csapat, de érkezik...
Új koncertek