Best of Presser – életmű lemezről lemezre

Ötlemezes életmű-sorozatban jelenteti meg a 75 éves Presser Gábor pályafutásának népszerű dalait a Hungaroton. A kiadványok az Omega- és LGT-számok mellett a színházi munkákból és más előadóknak írt szerzeményekből is válogatnak. Az öt CD-ből álló életműsorozat egyenként jelenik meg, a későbbiekben egyben, díszdobozban is megrendelhető lesz.

Fotó: Erzsébetváros Hírei
Egy kocka az eredeti filmből.

50 Cent tévésorozatot készít Eminemről

50 Cent, a nemrég nálunk járt multiplatinalemezes rapper és sikeres televíziós producer pénteken elárulta, hogy egy "8 Mile" tévésorozaton dolgozik.
 
Fotó: Magneoton

Megjött a Király főcímdala

A Zámbó Jimmy kultuszát feldolgozó sorozat filmzenéjét Peter Šrámek énekli. December 5-én pedig „A Király – Filmzene & Symphonic" címmel dupla album jelenik meg az összes Jimmy-ihletésű filmzenével és több mint 10 vadonatúj, szimfonikus hangszerelésű Jimmy-klasszikussal, köztük...
 
 
Fotó: ¡Nosnach

Ingyenes kolostorrom-koncert – fülemülékkel

A tavaly indult sorozat egyedi és romantikus környezetbe helyezett irodalmi ihletésű koncertekkel mutatja be Veszprém és a Balaton-felvidék egyedülállóan gazdag középkori örökségét. Az első idei esemény igazi különlegesség lesz, hiszen a ¡Nosnach és Sirokai Mátyás mellett az...
 
Egy magyar nyelvű dal szólal meg egy amerikai sorozat akciójelenetében

Egy magyar nyelvű dal szólal meg egy amerikai sorozat akciójelenetében

Pátkai Rozina Partokon című dala – Benkő Dávid zongorista (Paso, Subtones) közreműködésével – az FBI című filmsorozatban debütál április 26-án, az egyik legnézettebb amerikai televíziós csatornán, a CBS-ben.
 
Ki a Kiirály? Megvan a főszereplő a készülő Zámbó Jimmy-sorozatban

Ki a Király? Megvan a főszereplője a készülő Zámbó Jimmy-sorozatnak

Már folyik az RTL Klub tízrészes produkciójának, A Királynak a forgatása. A sorozat 10 epizódban meséli majd el Zámbó Jimmy életét.
 
Fotó: RAS-archívum

Zámbó Jimmyről szóló sorozat indul jövőre az RTL-en

A király című limitált sorozat 10 epizódban meséli majd el Zámbó Jimmy életét – mondta el Kolosi Péter programigazgató a Big Picture című online konferencián a Telex értesülése szerint. Az énekesnek 1999-ben „Karácsony Zámbó Jimmyvel” címmel saját műsora is volt az RTL Klubon.
 
 
Teljes egészében Magyarországon rögzítették az új Netflix-sorozat zenéjét

Teljes egészében Magyarországon rögzítették az új Netflix-sorozat zenéjét

Sőt, a sorozatot magát is leginkább nálunk forgatták: a keszthelyi Festetics-kastély mint cári palota lett a fő helyszíne a Netflix napokban bemutatott új, nagyköltségvetésű fantasyjának.
 
Fotó: Netflix

Kisakkozták: musicalként tér vissza a Vezércsel

A Netflix hétrészes minisorozatát a bemutató óta több mint 62 millióan nézték meg, ezzel a Vezércsel a szolgáltató valaha volt legnézettebb produkciójává vált – írja a Fidelio.
 
Emlékeztek a Kisváros sorozat zenekarára?

Emlékeztek a Kisváros sorozat zenekarára?

Ehhez persze az is kell, hogy magára a sorozatra – ne keverjük össze az Angyalbőrben szériával! – emlékezzen valaki, ami 1993-tól 2001-ig ment e tévében, és műfaját tekintve bűnügyi filmvígjáték-dráma volt, és ezzel szerintünk mindent elmondtunk :) Aki élt és mozgott, szerepelt...
 
Kóbor János és Debreczeni Ferenc a bélyeg bemutatóján (MTI)

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.
 
Van hetente 5 perced a komolyzenére?

Van hetente 5 perced a komolyzenére?

Miért kellett Beethovennek korán otthagynia az iskolát? Mit kapott II. Frigyes Vilmos porosz királytól szolgálataiért? Melyik műve bemutatóján álltak üres oldalak a kottában? Miért csak férfiak adhatták elő a vonósnégyeseket?
 
Fotók: eu.vcstar.com

A hatóság szerint vízbe fulladhatott Naya Rivera

A hatóságok szerint vízbe fulladhatott a Glee - Sztárok leszünk! című tévésorozat 33 éves színésze, aki szerdán tűnt el a Los Angelestől északnyugatra fekvő Piru-tavon, ahol kisfiával csónakázott.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek