Avicii, Aloe Blacc, Morgan Freeman: America’s Musical Journey

2020/07/01  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

A Morgan Freeman által narrált és Aloe Blacc főszereplésével készült film az Egyesült Államok zenei kultúráját ünnepli, bemutatva a jazz, a blues és a rock ’n'roll születését, körbejárva az országot New Orleanstól Detroitig. Most mindenki számára elérhető.

Jön a film az amerikai zene születéséről – Morgan Freeman-nel

Az Amerikai Egyesült Államok számos zenei műfaj szülőhazája. Róluk is szól az "America’s Musical Journey" című 40 perces IMAX® dokumentumfilm, amelyet mi is megnéztünk annak idején – 3D-ben –, de immáron mindenki számára elérhető a videómegosztón.

A Greg MacGillivray által jegyzett alkotásban a Grammy-díjra jelölt énekes-dalszerző Aloe Blacc kalauzolja végig a nézőket Amerika zenei utazásán. Az Avicii egyik leghíresebb dalát, a 'Wake Me Up'-ot is szerző Blacc a forgatás miatt bejárta az egész országot. Mások mellett New York, New Orleans, Chicago, Nashville, Detroit és Miami utcáin is forgatott, hogy feltárja az amerikai zene gyökereit. A készítők szándéka szerint a jazz, a blues, a country, rock n’ roll és a hiphop műfajok szellemiségén keresztül ismerhetnénk meg az Egyesült Államok történetét és sokszínűségét. A dokumentumfilm narrátora a többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész, Morgan Freeman. 

A 40 perces film csak erős jóindulattal nevezhető dokumentumfilmnek, egy turisztikai promónak viszont kiváló. Nem igazán megy túl a már jól ismert epizódok (Elvis, Louis Armstrong) megjelenítésén, igaz, azokat két vonallal is aláhúzza, megfejelve azzal a többször hangoztatott üzenettel, hogy az amerikai zene rengeteget köszönhet a bevándorlóknak... Ezért már megérte elkészíteni, azt ugyan nem értjük, hogy kerül ebbe az egészbe Avicii, viszont most már tudjuk, hogy Aloe Blaccnek van két szép gyereke.

***

Azt tudtátok, hogy a "For A Better Day" és "Pure Grinding" című klipjét Magyarországon forgatta. Előbbi több részét a fóti szemétégető mellett, valamint a Kelenföldi Erőmű területén készítették, míg utóbbiét részben az etyeki Korda Filmstúdióban forgatták.(wiki)

Viszont, ha már Avicii:  múzeum nyílik jövőre a svéd DJ emlékére szülővárosában, Stockholmban – jelentette be a zenész emlékét ápoló Tim Bergling Alapítvány. Az Avicii Experience-kiállítás egy új, 2021 nyarán megnyíló digitális kulturális központban, a Space-ben kap helyet. Az Avicii-múzeum látogatói a lemezlovas életútját felidéző, részben eddig nem publikált fotók, videók és emléktárgyak nézegetése közben belehallgathatnak a világ egyik legjobbjának tartott DJ eddig kiadatlan zeneszámaiba is – közölte Per Sundin, a stockholmi ABBA-múzeumot is működtető Pophouse Entertainment ügyvezetője, aki meggyőződését fejezte ki, hogy a Tim Bergling néven született zenész “rövid élete ellenére is óriási hatást gyakorolt és gyakorol még ma is”.

 Avicii-t 28 évesen, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett. A halála után a család által életre hívott Tim Bergling Alapítvány elsősorban olyan személyek és szervezetek támogatására összpontosít, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek Svédországban és külföldön.(MTI)

 

America’s Musical Journey, film, Avicii, Morgan Freeman

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek