Az Eurovízióról szóló vígjátékban a magyar versenyzőnek nincs esélye (spoilerveszély!)

2020/06/27  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

Will Ferrell-lel és Rachel McAdamsszel játékfilm készült az Eurovíziós Dalfesztiválról, Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga címmel, tegnap mutatták be a Netflixen.

Az Eurovízióról szóló vígjátékban a magyaroknak nincs esélye (spoilerveszély!)

Ha valaki arra számít, csalódni fog: nem trollkodja szét a dalversenyt primer poénokkal a film, de az egész rendszer kap egy fricskát azzal, hogy egy első pillantásra (és a másodikra is) tökéletesen alkalmatlan duó jut el a döntőig. Mint a valóságban... :)

Ferrell és McAdams a film főszereplőjeként a dalverseny egy fiktív párosának bőrébe bújik, megörökítve a világ legnagyobb élő zenei tévéshow-ját pont abban az évben amikor a világjárvány miatt elmaradt, úgyhogy a szervezők csak hálásak lehetnek a film forgalmazójának.

A két világsztár az Izlandot képviselő Fire Saga duót jeleníti meg. A film zenéjéért Savan Kotecha felelt, aki korábban olyan popsztárokkal dolgozott együtt, mint Ariana Grande, Demi Lovato vagy Ellie Goulding. Demi Lovato egyébként szerephez is jutott a filmben, csakúgy, mint a 2018-as győztes Netta vagy Conchita Wurst. És itt megálltunk egy pillanatra, mert az istennek sem jutott eszünkbe, ki nyerte 2019-ben... Hát, ennyit a versenyről.. Egyébként ő:

A történet a verseny szokásos szabályait követi, minden országot egy-egy előadó képvisel a maga dalával. Kotecha olyan szakembereket gyűjtött maga köré, akik közül sokan valóban dolgoztak egy-egy eurovíziós produkción, a dalok és a színpadi előadások így "olyanok, mintha tényleg esélyük lenne nyerni" – mondta el a zenei rendező a BBC-nek, és ez tényleg így van a filmben, tökéletesen elkapta az eurovíziósdal-érzést. Állítólag Ferrell még a lisszaboni versenyre is elment, hogy tapasztalatot gyűjtsön... Egyébként Ferrelnek pont azok a (paraszt) megnyilvánulásai a legviccesebbnek, amiknek köze nincs a dalolászáshoz, ilyenkor kacsint ki az igazi énje a béna énekes jelmeze mögül.

A fiktív fellépők között szerepel néhány valódi is, köztük a londoni Anteros, akik a filmben Finnország képviseletében, The Wonderful néven állnak a színpadra, hogy egy saját dalukat, a Full Moont elénekeljék. Sajnos, a magyar versenyző nevére nem emlékszünk, mert csak egy 2 másodperces snittben szerepelt, de elintézték azzal, hogy nincs esélye.

Igazából az Eurovízió csak díszlete ennek a nem túl maradandó élményt nyújtó  vígjátéknak (egyszer elmegy, bár bealudtam alatta két röpke pillanatig), nem róla szól, bár az, hogy az izlandiak gazdasági főnöke egy totál esélytelen versenyzőt akar küldeni a megmérettetésre, nehogy megnyerjék (hiszen akkor ők rendezik a következő évi versenyt), kissé felnyitotta a szemünket, ami az egyes produkciók színvonalát jelenti :)

Egy tök jó jelenet van a filmben, ami olyan, mint egy gálaműsot, pedig "csak" a résztvevők buliznak egyet – persze, énekelve...

De nagy igényekkel senki se vágjon neki a megnézésének, mert Ferrell nagyon lúzer, Rachel McAdams nagyon naiv, Pierce Brosnan meg nagyon frusztráló apa, bár szerintünk kevés pasi van a világon, akinek ennyire jól áll a kor :) Szóval a sok nagyon után sejthető, hogy a lúzernek győznie kell, a naivnak meg kell kapnia a lúzert, a pöcs apának meg bocsánatot kell kérnie a lúzertől és a naivtól. Nem bonyolult a képlet, de a  film sem drámának vagy dokunak készült. S Eurovízió ide vagy oda, a világot jelentő deszkákat megjárt (s onnan le is zuhant) párosnak a saját falujában mindig ugyanazt a dalt kell énekelnie, és annak köze nincs a dalversenyhez... Viszont súlyosan dallamtapadós, vigyázat!

Egyébként, ha ezt a filmet a 2020-as Eurovízió előtt mutatják be, rekordnézettséget ért volna el a dalverseny, így, mire újra megrendezhető lesz, a feledés jótékony homálya fedi majd mindkettőt. A filmben Will Ferrel énekhangja (olyanja nincs) Will Ferrel, Rachel Adams-nek pedig My Marianne (aka Molly Sandén) kölcsönzi a hangját, mert neki tényleg van.

 

 

: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, film, Eurovízió, Netta, Demi Lovato, Conchita Wurst

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek