Mamma Mia!

Berobbant a Kerekes Band negyedik koncertfilmje

2022/10/10  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

A hollókői vár tetején forgatott Levegő, az egri Török Fürdőben rögzített Víz és a Hortobágyi Nemzeti Parkban felvett Tűz után itt a Kerekes új koncertfilmje, amely egyben egy 2,5 éves projekt záróeseménye is, amelynek majdnem befellegzett..

Berobbant a Kerekes Band negyedik koncertfilmje

"Az utolsó pillanatban egy elromlott aggregátor miatt majdnem meghiúsult 25 ember 4 hónapnyi munkája. Ezt a nyomást szerencsére a zenekar profizmusának köszönhetően át tudta hidalni és mindent elsöprő energiává alakítani. A film megismételhetetlen lett. A kérésünkre hónapokkal előre kiválasztott bányafal már elő volt készítve a robbantásra a felvétel hajnalán. Hálás köszönettel tartozom, hogy ez az óriási robbantás létrejött a zenekar kívánságára, és megismételhetetlenné tette a produkciót" – mesélte Fehér Zsombor.

A koncertfilmek forgatásai 2020-ban kezdődtek a kétszeres Fonogram-díjas zenekar 25 éves jubileuma alkalmából, és az együttes különböző arcait, zenei útjait igyekeztek bemutatni a népzenétől a szabad improvizáción át a keleti hatásokig, és most a rockos energiákig. A Kerekes vendége az Earth-ben Baricz Gergő volt, akivel már több közös lemezfelvétel is született.

A négy lemezes sorozat minden része különleges napszakban (naplemente, éjszaka, holdfelkelte) játszódik, ám valamennyi közül a leginkább embert próbáló a Föld pirkadattól napfelkeltéig megvalósuló felvétele volt, amelyhez külön bányaengedély és munkavédelmi oktatáson kellett részt vennie a zenekarnak. Az élőben felvett koncertfilmek nemcsak helyszínben, hanem zenei stílusban is különböznek. A Tűz és a Víz teljesen akusztikus lemez. De míg a Víz türk népek zenéinek átiratait, illetve a zenekar keleti inspirációból született dalait tartalmazza, addig a Tűz - a saját dalok mellett - palóc, somogyi, gyimesi és moldvai népzenét tartalmaz.

A Levegő és a Föld ezzel ellentétben a zenekar erősített hangján szólal meg, de ameddig a Levegő inkább a zenekar légiesen, könnyed dalait válogatta egy lemezre, addig a Föld a zenekart épp oly jellemző rockos, energiától fűtött zenéit tömöríti.

"A forgatás éjfél után indult, és napfelkeltéig tartott. Valami lehetett a levegőben aznap, mert akkor vertük meg az angolokat 4-0-ra. Este 11 körül két felvezető autó kivezetett minket a bányaterületre, ahol olyan vaksötét fogadott minket, hogy lámpa nélkül semmit sem láttunk. Egy szabály volt: ne menj a fal közelébe, mert leomolhat. Szerencsére erre nem került sor, de így is érezni lehetett a feszültséget, hogy egy nem mindennapi helyen fogunk zenélni. Ennek ellenére a forgatóstáb, a színpadépítők, és a bánya munkatársai erőn felül teljesítettek, hogy nekünk már csak a zenére kelljen koncentrálni. Csak amikor feljött a nap láthattuk meg, milyen holdbéli tájon vagyunk a hegy belsejében" – mondta Fehér Viktor.

A zenekar – többek között a videók zenei anyagával – november 23-án lép fel az A38 hajón.

Kerekes Band, Earth, koncertfilm, A38

 

 

Szólj hozzá!


Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC által is elismert fiatal énekesnő

Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC...

A szlovák popsztár, Karin Ann sikeres tavaszi EP-je, és komoly nemzetközi turnéja után új klippel jelentkezik. A fiatal énekesnő, akit BBC egyik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Józsi az Akváriumba megy

A Kelemen Kabátban Józsi című albuma tavaly jelent meg és ahogy azt Horváth Boldi mondta, életük legszemélyesebb lemeze lett. A dalokat egymás után mutatták be a rajongóknak, amelyeket egy csokorban február 10-én hallhat a közönség először élőben az Akváriumban, ahol a Hősök és JumoDaddy lesznek a vendégeik.

Freakin’ Disco: Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze...

Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze. A Face Yourself című számot már hallhattuk, most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.
Új koncertek
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest