Együtt kezdék: Lábas Viki, Járai Márk, Szepesi Mátyás és Felcser Máté első közös filmzenéje

2022/07/18  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Lábas Viki és Járai Márk közösen énekelnek az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük főcímzenéjéhez készült dalban. Felcser Máté és Járai Márk közös szerzeménye, az Együtt én meg te az újrakezdésről szól, nosztalgiával, érzelmekkel tele. A film augusztus 4-től lesz látható országszerte.

Együtt kezdék: Lábas Viki, Járai Márk, Szepesi Mátyás és Felcser Máté első közös filmzenéje

Az Együtt kezdtük film nézője gyakran találja magát egy buli kellős közepében. Zenei supervisorként, Kádár Tamás – a SZIGET Fesztivál egyik szervezőjének – a feladata volt, hogy megteremtse az alkotókkal együtt a film zenei világát, és összefogja az ezzel kapcsolatos kreatív és gyakorlati teendőket. A fiatal felnőttekről szóló film főcímdalának megírására Felcser Mátét, a Punnany Massif frontemberét kérték fel.

„Láttam, hogy jó a csapat, és miután elolvastam a forgatókönyvet arra gondoltam, hogy ez valami kortárs, érdekes dolog, így kapva kaptam a lehetőségen" – mesélte.

"A dal érzelmeket tolmácsol. Egy filmzene esetében nagyon fontos, hogy oda kerüljön, ahol a helye van, tükröznie kell a film mondanivalóját. Próbáltam hasonló szálakat keresni az életemben, amikor én is átéltem azt az érzést, hogy számomra fontos embereket elsodort mellőlem az élet, és aztán újra találkoztunk" – számolt be Szepesi Mátyás (Konyha), a főcímdal szövegírója.

„Márkkal összeszokott páros vagyunk, hiszen volt már egy közös számunk, amit szintén Szepesi Mátyás írt. Nagyon jó újra együtt énekelni" – meséli Lábas Viki, a Margaret Island énekese.

„Felcser Máté úgy gondolta, hogy az én hangom passzol a dal hangulatához. Nagyon szeretem a magyar filmeket. Eddig még nem énekeltem filmzenében, és ezért nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy felkértek a főcímdal eléneklésére" – jegyezte meg Járai Márk, a Halott Pénz énekese.

A dalhoz Juhász Péter rendezésében, izgalmas időutazásként analóg technikával, 35 mm-es filmre forgatva készült a klip, aminek köszönhetően rendkívül kifejezően elevenedik meg a múlt a videóban.

"Igyekeztünk olyan koncepcióban gondolkodni, amivel izgalmasan tudjuk megmutatni a filmben szereplő karaktereket, helyszíneket, ugyanakkor nem használunk fel jeleneteket a filmből. A forgatás során rengeteg fotót készített Chripkó Lili - ezt a digitális képanyagot analogizáltuk később" – meséli Juhász Péter.

"A film szereplői nagyjából a kortársaim, fiatalok, akik régen nagyon jó barátok voltak, és most együtt buliznak egy nagyot: hát persze, hogy rengeteg izgalmas, vicces, szórakoztató dolog történik velük. Egy elsöprő balatoni hétvége története a film, és nagyon örülök, hogy a zene is visszatükrözi a jó hangulatot. Mire a buli véget ér, a főszereplőink között rengeteg minden történik, a néző pedig remélhetőleg sokat nevet majd, megszereti őket. Én mindegyikükben felfedeztem magam, és az Együtt én meg te teljesen visszaadja ezt az életérzést"- vallja a rendező Kerékgyártó Yvonne, akinek második játékfilm rendezése az Y generáció, a húszas évek végén járó fiatalok problémáiról, útkereséséről, csalódásairól, döntéseiről és még sok másról mesél, sok humorral, megértéssel, jó zenékkel és balatoni hangulattal" – tette hozzá.

Ime, a klip:

 

 

Flower Power: Margaret Island-fesztivál a Parkban

 

filmzene, Lábas Viki, Járai Márk, Szepesi Mátyás, Felcser Máté, Kádár Tamás, Együtt kezdtük

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A sztár március 25-én ad koncertet az Arénában.
Új koncertek