Flower Power: Margaret Island-fesztivál a Parkban

2022/08/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az elfogadás, az összekapcsolódás és a békében együttélés jegyében született meg a Margaret Island Flower Power elnevezésű minifesztiválja, amit augusztus 6-án rendeznek meg a Budapest Parkban. Ez lesz a zenekar egyetlen Parkos koncertje a szezonban.

Fotó: Földi Ádám

Augusztus 6-a éppen a nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapja. Így a női tematika mellett a közelünkben dúló értelmetlen vérontás miatt a békére is felhívják a figyelmet. A zenei programok mellett  több, női egészséggel, női jogokkal és érdekképviselettel foglalkozó civil szervezet és alapítvány is helyet kap a Budapest Parkban, akik színes programokkal várják a közönséget. A meghívottak listáján többek között olyan szervezetek találhatóak, mint a Mályvavirág Alapítvány és a Női Egészségért Alapítvány.

Női civil szervezetek és alapítványok bevonásával szervezett eseményen ezúttal három vendégelőadó, Solére, a Pandóra Projekt és Brenka is csatlakozik a zenekarhoz a színpadon, hogy együtt ünnepelhessék a sokszínűséget. 

A több mint másfél órás nagykoncert során a nagy Margaret Island klasszikusok mellett sosem hallott tematikus dalok is felcsendülnek, köztük Lábas Viki egyik fő inspirációjának, Janis Joplinnak egyik száma is.

„Kislányként először a Hair című film és Janis Joplin zenéje gyakorolt rám nagy hatást. Emlékszem, hogy akkoriban hosszú, piros virágos tarisznyát hordtam magammal, tiniként pedig koncerteken töltöttem a szabadidőmet a barátaimmal” – meséli a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki.

„A woodstocki életérzés számomra leginkább a szabadságvágyban nyilvánul meg és abban, hogy emberként fordulunk a másikhoz. Azt jelenti, hogy együtt hozunk létre valamit, ami kilép a korábban megszokott keretek közül.”

Viki úgy látja, talán még soha nem volt olyan fontos, hogy megmutassák, mekkora ereje van a hasonló elveket valló emberek összetartásának, mint most.

„A Margaret Island egy olyan erős közösséggé formált minket, aminek a közönségünk is a szerves részét képezi. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy nem is valósíthatnánk meg jobbkor a Flower Power minifesztivált, amit valójában már évek óta terveztünk.”

A csapat egy olyan eseményt álmodott meg, ahol a hippi életérzés átadása mellett kiemelt szerepet kaphatnak az olyan feminin energiák is, mint a kreativitás, a lágyság, az összefogás, az odafigyelés, az empátia vagy a béketeremtés.

„Mindenkiben van női és férfi minőség. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, de én mégis azt látom, hogy a férfi energiák nyughatatlansága az, ami leginkább közrejátszhat a háborús-, válsághelyzetek kialakulásában” – vallja az énekesnő.

A sokszínűségnek, elfogadásnak, empátiának, közösségi összekapaszkodásnak és békében együttélésnek dedikált napon természetesen a zene kap főszerepet.

„Sok új női előadó jelent meg a popszakmában az utóbbi években, szeretnénk nekik teret adni” – emeli ki a zenekar.

Vikiék a minifesztiválra korábban még sosem hallott dalokkal, közös produkciókkal és a közönségüket is aktívan bevonó műsorral, egyedi látvánnyal és Flower Power merch cuccokkal készülnek. A résztvevőktől pedig azt kérik, ha tehetik, érkezzenek korán, hiszen eseménydús délutánra számíthatnak.

„Idézzétek meg velünk a woodstocki életérzést! Öltözzetek úgy, mintha fesztiválra készülnétek, tűzzetek virágot a hajatokba! Ünnepeljétek velünk a sokszínűséget! A lényeg, hogy merj önmagad lenni” – üzenik mindenkinek.

Az este menetrendje:

18:00 Kapunyitás

18:00 Brenka

18:35 Pandóra Projekt

19:20 Solére

20:10 Margaret Island

 

 

Margaret Island, Flower Power, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Budapesten, a Városháza pop-up parkban tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott hangvételű dallal vezettek fel.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.
Új koncertek