Három film is készül minden idők legkatasztrofálisabb fesztiváljáról

2019/02/16  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

A katasztrófába fulladó Fyre fesztiválról két dokumentumfilm és egy játékfilm is készül/t egyszerre, megdöbbentő részleteket tárva fel a bazinagy amerikai átverésről – írja a 24.hu.

Két film is készült minden idők legkatasztrofálisabb fesztiváljáról

A 2017 tavaszára meghirdetett fesztivál iszonyatosan menőnek és azonnali sikernek tűnt, mintha csak az Insta-generáció valóra vált álma lenne. Luxusbuli a Bahamák egyik elhagyatott szigetén, pálmafákkal, aranyszínű homokkal, gourmet kajákkal, tágas villákkal, jachtokkal, menő koncertekkel és persze tökéletes testű bikinis lányokkal. Az évtized partijára készülő fiatalok viszont a földi paradicsom helyett egy katasztrófa sújtotta övezetbe érkeztek meg, ahonnan nemcsak a beígért sztárfellépők hiányoztak, de a víz, az étel, a szállás és csaknem a teljes infrastruktúra is, ami szükséges egy ilyen rendezvény lebonyolításához. Az állapotok leginkább egy rosszul menedzselt menekülttáborhoz hasonlítottak, ahol az első sokk után kétségbeesett harc robbant ki a kevéske erőforrásértírja a lap.

A Hulu és a Netflix egymással versengve forgatta dokumentumfilmjét, a Fyre Fraud és a Fyre: The Greatest Party That Never Happened végül ugyanazon a héten debütált január közepén (azóta pedig kiderült, hogy egy játékfilm is érkezik a témában Seth Rogenéktől).

Az úgy kezdődött, hogy a főszervező, Billy McFarland (tettes)társaival kitalált egy olyan appot, amely egyfajta fesztiválos Uberként működött volna, megnyitva a csatornát, ami kikerüli a hivatalos rendezvényszervező irodákat, mind a fellépők, mind a látogatók szempontjából. A fesztivál eme applikáció gigapromóciója lett volna.

Összekapartak egy csomó Insta- meg Youtube-sztárt (vö. influencert, ez manapság egyre inkább szitokszóvá válik), akik  a saját felületükön csillogtatták meg a luxusbuli ígéretét. Ez annyira sikeres volt, hogy akadt olyan hülye, aki mintegy másfél millió forintnak megfelelő pénzt költött belépőre. Ebből is kitűnik, lett volna miből odarittyenteni azt, amit beharangoztak, de nagyjából és egészében magasról lesz@rták, mi fog ott történni.

A szigeten nem volt áram és víz, az ígért luxuslakosztályok helyett segélysátrakat kaptak, és azokat sem szerelték össze időben. A biztonság kulcsszót azzal erősítették, hogy magánszigetnek hazudták a helyet, ahová a vendégeken kívül senki sem teszi be a lábát, hát ez annyira nem volt igaz, hogy még jól ki is rabolták őket. A gourmet kaja helyett papírdobozban szervírozott sajtos szendvicset adtak, de egy idő után már az sem volt, ráadásul derékig ért a mocsok is.

A headliner Blink-182 időben visszamondta a fellépését, de információink szerint a többiek (Major Lazer, Skepta, Disclosure) sem nagyon érkeztek meg a szigetre.

A képlet elég egyszerűnek tűnik, lehúzás a köbön, valójában nem nagyopn tudjuk, miben bíztak a szervezők, hogyan fogják ezt megúszni... A bepalizottakon meg egy világ röhögött azzal, hogy aza ranyifjak végre egyszer jól megkapták.

A fesztivál honlapján anno feltűnt egy mondat, hogy majd jövőre jobban odafigyelnek, nos, ez eléggé kétséges, mert McFarlandot végül elítélték, jelenleg hat éves börtönbüntetését tölti egy szövetségi börtönben.

Az egész sztori azonban hemzseg a gyomorforgató részletektől, a forrásoldalon mindenki elolvashatja, mi csak annyit szerettünk volna közölni, hogy nem minden arany, ami fénylik, figyeljetek oda!

... és szeressétek a magyar fesztiválokat azzal, hogy szavaztok rájuk az ÉV FESZTIVÁLJA (satöbbi) megmérettetésen.

 

Egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak

 

Fyre fesztivál, dokumentumfilm, botrány, Netflix

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek