Ki a Király? Megvan a főszereplője a készülő Zámbó Jimmy-sorozatnak

2022/03/22  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Már folyik az RTL Klub tízrészes produkciójának, A Királynak a forgatása. A sorozat 10 epizódban meséli majd el Zámbó Jimmy életét.

Ki a Kiirály? Megvan a főszereplő a készülő Zámbó Jimmy-sorozatban

Amióta a Király meghalt, botrányok tarkítják az emlékét, általában a család nem tud megegyezni valakivel, vagy, ha igen, elégedetlenek a produktummal, szóval, csoda, hogy az RTL-nek a dolog most sikerült, mert például 2018-ban megtiltották nekik hogy az X-faktorban felcsendüljön a Király egyik legismertebb dala.

A Blikk már azt is tudja, ki alakítja a főszerepet: nem más, mint a négy évadot megélt és most leköszönt Tanár című, szintén ertéeles széria főszereplője, Nagy Ervin.

A színész – elmondása szerint – nem volt rajongója a 2001-ben elhunyt zenésznek, aki most korabeli felvételek és a Zámbó-család VHS home videóiból készül fel a szerepére, mi több, még ruhadarabokat is kapott kölcsön a famíliától.

"...nem az a célom, hogy egy az egyben olyan legyek, mint ő, nem a popsztárt vagy az ikont akarom alakítani, hanem az ember" – nyilatkozta a Blikknek Nagy Ervin.

A négy és féloktávot is kiéneklő előadóművészről szóló széria persze nem mehet le dalok nélkül, arra is kíváncsiak vagyunk, ezt hogyan oldják meg: minden tiszteletünk Nagy Erviné, de ez a feladat nyilván kifog rajta :)

Zámbó Jimmy halálát egyébként számos legenda övezi, többek szerint öngyilkos lett, van, aki a házban jelen lévő nejére és az azóta elhunyt családi barátra, H. Évára gyanakodott, de olyan elképesztő elképzelések is akadtak, miszerint Jimmy megrendezte a halálát, és el akart menni az országból, de a legkitartóbb a kakasos verzió volt, amiről azóta kiderült (?), hogy nem igaz... A nyomozás lezáró hivatalos jelentés szerint baleset történt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a sorozat közelebb visz-e a végkifejlethez, vagy inkább az odáig vezető útra koncentrál a forgatókönyv. Azt gondolnánk, konkrét, lezárt történet nélkül nincs sztori, de van már a magyar filmtörténetben arra példa, hogy a vitatott és/vagy legendákkal helyettesített igazság korrekciója nélkül készítenek filmet egy tragikus körülmények között elhunyt magyar zenészről – igaz, ebben az esetben is botrányok ejtenek foltot a film vásznán.

 

Zámbó Jimmy, RTL, filmsorozat, Nagy Ervin

 

 

Szólj hozzá!


Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a legújabb TopGun film előtt tiszteleg

Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a...

Quixotic újabb klasszikust idéz meg, és Tom Cruise után szabadon, DeLorean és KITT helyett most igazi vadászgépekkel repít minket a 80-as évekbe a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja – gigantikus szobrot avattak a tiszteletére

A francia Hellfest metálfesztivál egy hatalmas szoborral tiszteleg a Motörhead néhai alapítója, Lemmy Kilmister előtt, amelybe elhelyezték hamvainak egy részét is.

Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában. Az "Azok a rockzenészek - Ahogyan Szalay Zoltán látta őket" című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitja meg június 30-án.
Új koncertek