Ki a Király? Megvan a főszereplője a készülő Zámbó Jimmy-sorozatnak

2022/03/22  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Már folyik az RTL Klub tízrészes produkciójának, A Királynak a forgatása. A sorozat 10 epizódban meséli majd el Zámbó Jimmy életét.

Ki a Kiirály? Megvan a főszereplő a készülő Zámbó Jimmy-sorozatban

Amióta a Király meghalt, botrányok tarkítják az emlékét, általában a család nem tud megegyezni valakivel, vagy, ha igen, elégedetlenek a produktummal, szóval, csoda, hogy az RTL-nek a dolog most sikerült, mert például 2018-ban megtiltották nekik hogy az X-faktorban felcsendüljön a Király egyik legismertebb dala.

A Blikk már azt is tudja, ki alakítja a főszerepet: nem más, mint a négy évadot megélt és most leköszönt Tanár című, szintén ertéeles széria főszereplője, Nagy Ervin.

A színész – elmondása szerint – nem volt rajongója a 2001-ben elhunyt zenésznek, aki most korabeli felvételek és a Zámbó-család VHS home videóiból készül fel a szerepére, mi több, még ruhadarabokat is kapott kölcsön a famíliától.

"...nem az a célom, hogy egy az egyben olyan legyek, mint ő, nem a popsztárt vagy az ikont akarom alakítani, hanem az ember" – nyilatkozta a Blikknek Nagy Ervin.

A négy és féloktávot is kiéneklő előadóművészről szóló széria persze nem mehet le dalok nélkül, arra is kíváncsiak vagyunk, ezt hogyan oldják meg: minden tiszteletünk Nagy Erviné, de ez a feladat nyilván kifog rajta :)

Zámbó Jimmy halálát egyébként számos legenda övezi, többek szerint öngyilkos lett, van, aki a házban jelen lévő nejére és az azóta elhunyt családi barátra, H. Évára gyanakodott, de olyan elképesztő elképzelések is akadtak, miszerint Jimmy megrendezte a halálát, és el akart menni az országból, de a legkitartóbb a kakasos verzió volt, amiről azóta kiderült (?), hogy nem igaz... A nyomozás lezáró hivatalos jelentés szerint baleset történt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a sorozat közelebb visz-e a végkifejlethez, vagy inkább az odáig vezető útra koncentrál a forgatókönyv. Azt gondolnánk, konkrét, lezárt történet nélkül nincs sztori, de van már a magyar filmtörténetben arra példa, hogy a vitatott és/vagy legendákkal helyettesített igazság korrekciója nélkül készítenek filmet egy tragikus körülmények között elhunyt magyar zenészről – igaz, ebben az esetben is botrányok ejtenek foltot a film vásznán.

 

Zámbó Jimmy, RTL, filmsorozat, Nagy Ervin

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek