Ki a Király? Megvan a főszereplője a készülő Zámbó Jimmy-sorozatnak

2022/03/22  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Már folyik az RTL Klub tízrészes produkciójának, A Királynak a forgatása. A sorozat 10 epizódban meséli majd el Zámbó Jimmy életét.

Ki a Kiirály? Megvan a főszereplő a készülő Zámbó Jimmy-sorozatban

Amióta a Király meghalt, botrányok tarkítják az emlékét, általában a család nem tud megegyezni valakivel, vagy, ha igen, elégedetlenek a produktummal, szóval, csoda, hogy az RTL-nek a dolog most sikerült, mert például 2018-ban megtiltották nekik hogy az X-faktorban felcsendüljön a Király egyik legismertebb dala.

A Blikk már azt is tudja, ki alakítja a főszerepet: nem más, mint a négy évadot megélt és most leköszönt Tanár című, szintén ertéeles széria főszereplője, Nagy Ervin.

A színész – elmondása szerint – nem volt rajongója a 2001-ben elhunyt zenésznek, aki most korabeli felvételek és a Zámbó-család VHS home videóiból készül fel a szerepére, mi több, még ruhadarabokat is kapott kölcsön a famíliától.

"...nem az a célom, hogy egy az egyben olyan legyek, mint ő, nem a popsztárt vagy az ikont akarom alakítani, hanem az ember" – nyilatkozta a Blikknek Nagy Ervin.

A négy és féloktávot is kiéneklő előadóművészről szóló széria persze nem mehet le dalok nélkül, arra is kíváncsiak vagyunk, ezt hogyan oldják meg: minden tiszteletünk Nagy Erviné, de ez a feladat nyilván kifog rajta :)

Zámbó Jimmy halálát egyébként számos legenda övezi, többek szerint öngyilkos lett, van, aki a házban jelen lévő nejére és az azóta elhunyt családi barátra, H. Évára gyanakodott, de olyan elképesztő elképzelések is akadtak, miszerint Jimmy megrendezte a halálát, és el akart menni az országból, de a legkitartóbb a kakasos verzió volt, amiről azóta kiderült (?), hogy nem igaz... A nyomozás lezáró hivatalos jelentés szerint baleset történt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a sorozat közelebb visz-e a végkifejlethez, vagy inkább az odáig vezető útra koncentrál a forgatókönyv. Azt gondolnánk, konkrét, lezárt történet nélkül nincs sztori, de van már a magyar filmtörténetben arra példa, hogy a vitatott és/vagy legendákkal helyettesített igazság korrekciója nélkül készítenek filmet egy tragikus körülmények között elhunyt magyar zenészről – igaz, ebben az esetben is botrányok ejtenek foltot a film vásznán.

 

Zámbó Jimmy, RTL, filmsorozat, Nagy Ervin

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek