Kíméletlenül őszinte dokumentumfilm készült a Brosról

2019/02/04  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Harminc évvel a Bros-mánia után újra a Goss fivérekkel van tele a brit sajtó – írja a 24.hu.

Kíméletlenül őszinte dokumentumfilm készült a Brosról

Az ikerpár, Matt és Luke Goss, valamint Craig Logan tökéletesen megfeleltek az úgynevezett boy band kritériumainak: csinos fiúk, nem maguk írják a számaikat, kizárólag tinilányok hallgatják őket... Pipa. Amivel azonban magasan kiemelkedtek a megfelelő képlet alapján futószalagon előállított közönségkedvencek közül, az volt, hogy a nyolcvanas évek végén kábé egy évig elképesztő hisztéria uralkodott körülöttük. A Bros 19 egymást követő koncertet adott a Wembley-ben – és ők voltak a legfiatalabb csapat akik itt léphettek fel. De amilyen gyorsan felemelkedtek, olyan hirtelen unta meg és engedte el a fiúk kezét a nagyközönség.

A formációt a Pet Shop Boys menedzsere Tom Watkins karolta fel és futtatta olyan dalokkal, mint a When Will I Be Famous vagy az I Owe You Nothing című slágerek (Wiki)

2017 augusztusában, 28 év után újra koncerteket adtak – ezt örökítette meg a Bros: After the Screaming Stops (Bros: Miután a sikoltozás megszűnt) című filmje, amelyet tavaly novemberben mutattak be, majd karácsonykor a BBC is műsorra tűzte.

Ahogy a 24.hu szerzője, Inkei Bence fogalmaz:

"Minden humorával együtt is azonban a Bros-film tényleg drámaira sikerült, nem csap be, és pontos képet fest arról, mi lesz azokkal, akiket megrágott és kiköpött a popipar. Akiket ráadásul egyáltalán nem zavar, ha nem az előnyös oldalukról mutatják be őket – a hazug, a történelmet utólag átíró Bohém rapszódia után ez különösen becsülendő. És persze, sajnálni sem kell őket feltétlenül, hiszen Matt és Luke számára számos plusszal is járt a rövid sztárság: egykori rajongóik közül sokan még a mai napig kitartanak, pedig már ők is negyven fölött járhatnak, mégis több tucatnyian várták a Brost a repülőtéren. Vannak a filmnek hiányosságai – például a harmadik tag, Craig nem hogy nem szerepel benne, de szóba is alig kerül -, de így is a Bros: After the Screaming Stops az egyik legerősebb popzenei témájú dokumentumfilm az utóbbi években."

 

Bros, pop, 80-as évek, Matt és Luke Goss, doku

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek