Török Ádám miniszobra még mindig nincs meg, de a Mini-film lassan elkészül

A miniszobor egyelőre sajnos nincs meg, amíg megkerül vagy elkészül a replika, itt lesz a Mini-doku, amelyet Kisfaludy András filmrendező, Török Ádám barátja készít egy koncert apropóján a zenekar életútjáról is.

Fotó: YT
Dokumentumfilm készült a Bagossy Brothers Companyról

Dokumentumfilm készült a Bagossy Brothers Companyról

A Bagossy Brothers Company – 10 éve úton kizárólag december 8-án és az azt követő hétvégén tekinthető meg országszerte és a határon túli magyarok lakta településeken.
 
A koncert, amelyen Dawid Bowie kinyírta Ziggy Stardustot

A koncert, amelyen Dawid Bowie kinyírta Ziggy Stardustot – és a kísérőzenekarát is

David Bowie leghíresebb alteregója, Ziggy Stardust 1973. augusztus 11-én ötezer döbbent rajongó szeme láttára "visszavonult" a londoni Hammersmith Odeonban.
 
 
Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is?

Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is? FRISSÍTVE

Kaptunk egy sajtóvetítésre szóló meghívót, miszerint: „Megpihennek szárnyaid – zenés dokumentumfilm Póka Egon és Szappanos György emlékének dedikálva” valamint: „egy 62 perces dokumentumfilmen keresztül is méltó módon emlékezhetünk a két zenészre”
 
Dadogós kisgyerekből zenei szupersztár: május 3-tól Ed Sherean mindent összegez

Dadogós kisgyerekből szupersztár: május 3-tól Ed Sherean mindent összegez

Eddig soha nem látott archív felvételekkel, exkluzív koncert- és interjúanyagokkal mutatja be a Disney+ legújabb dokumentumsorozata, hogyan lett Ed Sheeran dadogós kisgyerekből az egyik legnagyobb zenei szupersztár. Az „Ed Sheeran – Mindent összegezve” május 3-án megjelenő négy...
 
Fotó: DANIEL FALLOT/Ina

Akinek tele volt a két keze boldogsággal

Március 13-án kerül sor a Petrovics Eszter által rendezett, Cziffra György életét bemutató új dokumentumfilm premiervetítésére. A Tele van a két kezem boldogsággal - Cziffra100 című filmet az MTVA is műsorra tűzi majd, hamarosan látható lesz a közmédiában.
 
BTS minden mennyiségben

BTS – részben és egészben – minden mennyiségben

Február 17-én érkezik a „j-hope IN THE BOX” című dokumentumfilm, amely bepillantást enged a kulisszák mögé, és a zenész első szólóalbumának készítésébe kalauzolja a nézőket.
 
 
Fotó: Ed Sherran/FB

Ed Sheeran dokumentumfilmet forgat – saját magáról

Dokumentumfilm készül Ed Sheeran életéről. Ugyanakkor év végén bemutattak egy másikat is, ami a The Ed Sheeran: Full Circle címet viseli.
 
Holnap mutatják be a magyar mozik a Morricone-filmet

Holnap mutatják be a magyar mozik a Morricone-filmet

November 3-án kerül a magyar mozikba Ennio Morricone legendás olasz zeneszerző életútját bemutató dokumentumfilm, az ENNIO – Giuseppe Tornatore rendezésében.
 
A fotó illusztráció!!!

Újabb dokumentum került napvilágra Barta Tamás halálával kapcsolatban

"Lost in Los Angeles" címen készül film Barta Tamás amerikai életéről és haláláról. Az alkotók közleménye szerint számos adat, információ, fotó, név, dokumentum került majd a nyilvánosság elé ily módon. Ezt a dokut is, mint az előző, "Siess haza, vár a mama" címűt, Hajdú...
 
Első fokon vesztett Barta Tamás volt üzlettársa a Siess haza vár a mama film alkotói ellen indított perben

Első fokon vesztett Barta Tamás volt üzlettársa a Siess haza vár a mama film alkotói ellen indított perben

A felperesnek több kereseti kérelme volt: jóhírnév megsértése, becsületsértés, emberi méltóság megsértése és magántitok megsértése. A bíróság valamennyi kérelmet elutasította. Az ítélet nem jogerős, fellebbezésre lehetőség van.
 
Tényleg rossz társaságba keveredhetett Barta Tamás

Tényleg rossz társaságba keveredhetett Barta Tamás

Barta Tamás halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok. A Barta-doku készítői egy korábbi közleményükben azt tudatták, hogy a Los Angeles-i rendőrséggel folytatott eredménytelen küzdelem helyett magasabb amerikai körökhöz fordulnak segítségért, bízva abban, hogy ez egy...
 
A brit Királyi Posta 12 bélyeget bocsájtott ki az évfordulóra, ez az egyik.

A BBC négy egyórás filmmel ünnepli a Rolling Stones 60. évfordulóját

A My Life as a Rolling Stone című sorozatban minden tagról, köztük a néhai Charlie Wattsról is egy-egy hatvan perces filmet mutatnak majd be – írja a The Guardian.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek