Nem hagyják nyugodni: Jacko gyermekmolesztálóként jelenik meg egy filmben

2019/01/10  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

A hónap végén a Sundance Filmfesztiválon mutatják be azt a dokut, amely arról a két fiúról szól, akik szexuális bántalmazással vádolták Michael Jacksont.

Nem hagyják nyugodni: Jacko gyermekmolesztálóként jelenik meg egy filmben

A "Leaving Neverland" című filmben két harmincas férfi mesél arról, mi történt velük – és Jackóval –, amikor a birtokán, Neverlanden tartózkodtak 7-10 éves korukban. Noha az első hírekben nem nevezték meg őket a Port.hu sajtóértesülésekre hivatkozva megírta, hogy az egyikük az a 36 éves Wade Robson, aki gyerekként több Michael Jackson-videoklipben is szerepelt (Black or White, Jam, Heal the World), s éveken át jó barátságban volt a popkirállyal.(A másik férfit James Safechucknak hívják.)

Részben Michael Jacksonnak köszönheti, hogy felnőttként Britney Spears és az NSYNC koreográfusa lett, aztán 2013-ban azonban úgy döntött, bepereli szexuális zaklatás miatt a 2009-ben elhunyt sztárt. Szándékától az az előzmény sem tántorította el, hogy a 2005-ös molesztálási perben még Jackson védelmében szólalt fel, hogy bár sokszor aludt a neverlandi birtokon, soha nem történt köztük semmi. (2005-ben ejtették a  sztár ellen felhozott vádakat.)

Egy másik cikk arról ír, hogy elmondása szerint két fia születése után (+ egy terápia) érezte elég erősnek magát arra, hogy elmondja az igazságot, s arra is hivatkozik, hogy annak idején Jackson börtönnel fenyegette meg őt, ha bárkinek is beszámol a birtokon történtekről, ahol – állítása szerint – nem volt olyan éjszaka, hogy ne történt volna meg az abúzus.

A Neverland jogi képviselője szerdán kiadott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a film egy újabb bámulatos produktuma annak, hogy Jacksont holtában is kizsákmányolják. "Safechuck és Robson a megtévesztés mesterei, a Michael's Estate ellen indított kereseteik során több millió dollárt követeltek, de mindkét pert elutasították" – írja .

Fura érzéseink vannak ezzel a történettel kapcsolatban, egyrészt nem nagyon értjük, hogy kerül a Robert Redford által alapított, jó hírű fesztiválra ez az egész, másrészt úgy vádolni valakit, hogy az nem tud védekezni, mi több, amikor még élt, ezen vádak alól felmentették – finoman fogalmazva sem korrekt dolog. Dan Reed rendező (The Charlie Attacks, The Paedophile Hunter,The Ground Zero Mosque) azonban biztos lóra tett: a ME TOO-korszakban tökéletes időzítéssel dobta le Jacksonra az atombombát, várhatóan egymás sarkát tapossák majd az emberek, hogy feltéphessék Jacko hálószobájának kilincsét.

Az igazság persze nagyon, nagyon fontos dolog, akármekkora sztár is az illető, de nem nagyon látjuk annak a módját, hogy ezen körülmények között – amikor Wade például maga is határozottan állítja: csak ő és Jackson tudott a dologról – miként lehetne egyfajta hiteles befejezést kanyarítani ennek a dicstelen történetnek.

A Sundance Filmfesztivál egyébként január 24-én indul és február 4-ig tart.

A hír forrása

Michael Jackson, gyermekmolesztálás, Neverland, film

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek