Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

2021/11/26  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online streaming platformján.

Sose halunk meg, a Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

A hétvégi ajánlatban megtalálható a Sose halunk meg, a Csinibaba és a Megdönteni Hajnal Tímeát című film – olvasható a Nemzeti Filmintézet MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A Sose halunk meg (1993), Koltai Róbert komédiája  a rendszerváltó korszak legsikeresebb alkotása. Mint kiemelik, a Nagy utazás Presser Gábor előadásában azóta is az egyik legtöbbet játszott filmzene. A filmben Koltai Róbert mellett a főbb szerepeket Szabados Mihály, Máté Gábor, Kathleen Gati, Jordán Tamás és Csákányi László játssza.

"A rendszerváltás utáni korszak egyik legsikeresebb magyar filmje, 250 ezren látták a moziban. A Sose halunk meg Koltai Róbert pályáján is fordulópontot jelentett, ezután rendezőként is jegyezték, és sok keserédes szomorúvígjátékot, mai szóval dramedyt készített a Szambától a Csocsóig, bár a Sose halunk meg színvonalát és sikerét nem sikerült utolérnie." (Nemzeti Filmintézet)

"Dés László Koltai Róbert felkérésére állt neki a filmzene megkomponálásához. Ezt a dalt eredetileg a Vígszínházban 1989-ben bemutatott Pantaleón és a hölgyvendégek című Mario Vargas Llosa darab betétdalának írta, Brazília, Brazília szöveggel. Kérésére Bereményi Géza új szöveget írt hozzá, de Somló Tamás nem vállalta, hogy elénekli. Presser Gábort másodikként kérdezték meg. A film hivatalos korongján a Malek Andrea énekelte verzió is megjelent, valamint népszerű a Tomsits Rudolf szárnykürtjátékával felvett változat is." (wiki)

A Csinibaba (1997), Tímár Péter zenés filmje a hatvanas évek fergeteges karikatúrája, félmillió nézővel az 1990-es évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere (550 ezren nézték meg)volt. Újrahangszerelt slágerei a Kispál és a Borzzal, Cseh Tamással és Gálvölgyi Jánossal sokáig vezették a toplistákat.

"Nem kaptunk pénzt a Mozgókép Közalapítványtól. De hála Rózsa Jánosnak sikerült valahogy nagyon kevés pénzt szerezni rá, én meg a reklámfilmes cégemből szerzett pénzből megcsináltattam a playbackeket, mert azok nélkül nem tudtunk volna forgatni. A színészeknek nem tudtunk fizetni, azt mondtuk, hogy majd később kifizetjük őket. Le a kalappal, de annyira szerették a filmet, hogy eszükbe sem jutott követelőzni. (...) Senki nem mondta, hogy ebből siker lesz. Annyira, hogy a forgalmazó nem is akarta forgalmazni." (Tímár Péter  a 2017-es Indexnek)

Eredeti előadó: Németh Lehel, Darvas Iván, írta: Nádas Gábor, Szenes Iván.

A Megdönteni Hajnal Tímeát (2014), Herczeg Attila filmje több mint százezer nézős, szókimondó romantikus komédia, amelyben Osvárt Andrea más életre vágyó szupermodellt, Simon Kornél tutyimutyi jófiút és Szabó Simon tapló producert alakít. A film zenéját Gulya Róbert szerezte.

"Mivel minden fórra jut egy-egy ügyetlenebb húzása, a Megdönteni Hajnal Tímeát-ból csak egy korrekt, közepes vígjáték kerekedik. Már csak az a kérdés, miért erre a filmre kellett 223 milliót áldoznia a Filmalapnak." (Revizor, 2014.)
"Osvárt Andrea melleivel feltámadt a magyar vígjáték!" (Cinematrix, 2014.)
"A Megdönteni Hajnal Tímeát című filmnek két igazán nagy erénye biztosan van: nem kényszerít gondolkodásra, ergo pihentet, és nem szerepel benne Csányi Sándor." (HVG, 2014.)

A Filmión kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a kínálat hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül lehet válogatni.

 

Mi történt a 12.c osztállyal? Generációs film sok bulival és zenével

Filmió, Sose halunk meg, Csinibaba, film

 

 

Szólj hozzá!


Lázadnak az óbudai punkok

Lázadnak az óbudai punkok

A nagy öregek – két régi óbudai punk csapat, a KRETENS és a BTK '80 – a Bloody Holly and the Ricketz elnevezésű feltörekvő, izgalmasan friss...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat
Új koncertek