Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

2021/11/26  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online streaming platformján.

Sose halunk meg, a Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

A hétvégi ajánlatban megtalálható a Sose halunk meg, a Csinibaba és a Megdönteni Hajnal Tímeát című film – olvasható a Nemzeti Filmintézet MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A Sose halunk meg (1993), Koltai Róbert komédiája  a rendszerváltó korszak legsikeresebb alkotása. Mint kiemelik, a Nagy utazás Presser Gábor előadásában azóta is az egyik legtöbbet játszott filmzene. A filmben Koltai Róbert mellett a főbb szerepeket Szabados Mihály, Máté Gábor, Kathleen Gati, Jordán Tamás és Csákányi László játssza.

"A rendszerváltás utáni korszak egyik legsikeresebb magyar filmje, 250 ezren látták a moziban. A Sose halunk meg Koltai Róbert pályáján is fordulópontot jelentett, ezután rendezőként is jegyezték, és sok keserédes szomorúvígjátékot, mai szóval dramedyt készített a Szambától a Csocsóig, bár a Sose halunk meg színvonalát és sikerét nem sikerült utolérnie." (Nemzeti Filmintézet)

"Dés László Koltai Róbert felkérésére állt neki a filmzene megkomponálásához. Ezt a dalt eredetileg a Vígszínházban 1989-ben bemutatott Pantaleón és a hölgyvendégek című Mario Vargas Llosa darab betétdalának írta, Brazília, Brazília szöveggel. Kérésére Bereményi Géza új szöveget írt hozzá, de Somló Tamás nem vállalta, hogy elénekli. Presser Gábort másodikként kérdezték meg. A film hivatalos korongján a Malek Andrea énekelte verzió is megjelent, valamint népszerű a Tomsits Rudolf szárnykürtjátékával felvett változat is." (wiki)

A Csinibaba (1997), Tímár Péter zenés filmje a hatvanas évek fergeteges karikatúrája, félmillió nézővel az 1990-es évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere (550 ezren nézték meg)volt. Újrahangszerelt slágerei a Kispál és a Borzzal, Cseh Tamással és Gálvölgyi Jánossal sokáig vezették a toplistákat.

"Nem kaptunk pénzt a Mozgókép Közalapítványtól. De hála Rózsa Jánosnak sikerült valahogy nagyon kevés pénzt szerezni rá, én meg a reklámfilmes cégemből szerzett pénzből megcsináltattam a playbackeket, mert azok nélkül nem tudtunk volna forgatni. A színészeknek nem tudtunk fizetni, azt mondtuk, hogy majd később kifizetjük őket. Le a kalappal, de annyira szerették a filmet, hogy eszükbe sem jutott követelőzni. (...) Senki nem mondta, hogy ebből siker lesz. Annyira, hogy a forgalmazó nem is akarta forgalmazni." (Tímár Péter  a 2017-es Indexnek)

Eredeti előadó: Németh Lehel, Darvas Iván, írta: Nádas Gábor, Szenes Iván.

A Megdönteni Hajnal Tímeát (2014), Herczeg Attila filmje több mint százezer nézős, szókimondó romantikus komédia, amelyben Osvárt Andrea más életre vágyó szupermodellt, Simon Kornél tutyimutyi jófiút és Szabó Simon tapló producert alakít. A film zenéját Gulya Róbert szerezte.

"Mivel minden fórra jut egy-egy ügyetlenebb húzása, a Megdönteni Hajnal Tímeát-ból csak egy korrekt, közepes vígjáték kerekedik. Már csak az a kérdés, miért erre a filmre kellett 223 milliót áldoznia a Filmalapnak." (Revizor, 2014.)
"Osvárt Andrea melleivel feltámadt a magyar vígjáték!" (Cinematrix, 2014.)
"A Megdönteni Hajnal Tímeát című filmnek két igazán nagy erénye biztosan van: nem kényszerít gondolkodásra, ergo pihentet, és nem szerepel benne Csányi Sándor." (HVG, 2014.)

A Filmión kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a kínálat hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül lehet válogatni.

 

Mi történt a 12.c osztállyal? Generációs film sok bulival és zenével

Filmió, Sose halunk meg, Csinibaba, film

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek