Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

2021/11/26  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti Filmintézet egy éve indított online streaming platformján.

Sose halunk meg, a Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

A hétvégi ajánlatban megtalálható a Sose halunk meg, a Csinibaba és a Megdönteni Hajnal Tímeát című film – olvasható a Nemzeti Filmintézet MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A Sose halunk meg (1993), Koltai Róbert komédiája  a rendszerváltó korszak legsikeresebb alkotása. Mint kiemelik, a Nagy utazás Presser Gábor előadásában azóta is az egyik legtöbbet játszott filmzene. A filmben Koltai Róbert mellett a főbb szerepeket Szabados Mihály, Máté Gábor, Kathleen Gati, Jordán Tamás és Csákányi László játssza.

"A rendszerváltás utáni korszak egyik legsikeresebb magyar filmje, 250 ezren látták a moziban. A Sose halunk meg Koltai Róbert pályáján is fordulópontot jelentett, ezután rendezőként is jegyezték, és sok keserédes szomorúvígjátékot, mai szóval dramedyt készített a Szambától a Csocsóig, bár a Sose halunk meg színvonalát és sikerét nem sikerült utolérnie." (Nemzeti Filmintézet)

"Dés László Koltai Róbert felkérésére állt neki a filmzene megkomponálásához. Ezt a dalt eredetileg a Vígszínházban 1989-ben bemutatott Pantaleón és a hölgyvendégek című Mario Vargas Llosa darab betétdalának írta, Brazília, Brazília szöveggel. Kérésére Bereményi Géza új szöveget írt hozzá, de Somló Tamás nem vállalta, hogy elénekli. Presser Gábort másodikként kérdezték meg. A film hivatalos korongján a Malek Andrea énekelte verzió is megjelent, valamint népszerű a Tomsits Rudolf szárnykürtjátékával felvett változat is." (wiki)

A Csinibaba (1997), Tímár Péter zenés filmje a hatvanas évek fergeteges karikatúrája, félmillió nézővel az 1990-es évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere (550 ezren nézték meg)volt. Újrahangszerelt slágerei a Kispál és a Borzzal, Cseh Tamással és Gálvölgyi Jánossal sokáig vezették a toplistákat.

"Nem kaptunk pénzt a Mozgókép Közalapítványtól. De hála Rózsa Jánosnak sikerült valahogy nagyon kevés pénzt szerezni rá, én meg a reklámfilmes cégemből szerzett pénzből megcsináltattam a playbackeket, mert azok nélkül nem tudtunk volna forgatni. A színészeknek nem tudtunk fizetni, azt mondtuk, hogy majd később kifizetjük őket. Le a kalappal, de annyira szerették a filmet, hogy eszükbe sem jutott követelőzni. (...) Senki nem mondta, hogy ebből siker lesz. Annyira, hogy a forgalmazó nem is akarta forgalmazni." (Tímár Péter  a 2017-es Indexnek)

Eredeti előadó: Németh Lehel, Darvas Iván, írta: Nádas Gábor, Szenes Iván.

A Megdönteni Hajnal Tímeát (2014), Herczeg Attila filmje több mint százezer nézős, szókimondó romantikus komédia, amelyben Osvárt Andrea más életre vágyó szupermodellt, Simon Kornél tutyimutyi jófiút és Szabó Simon tapló producert alakít. A film zenéját Gulya Róbert szerezte.

"Mivel minden fórra jut egy-egy ügyetlenebb húzása, a Megdönteni Hajnal Tímeát-ból csak egy korrekt, közepes vígjáték kerekedik. Már csak az a kérdés, miért erre a filmre kellett 223 milliót áldoznia a Filmalapnak." (Revizor, 2014.)
"Osvárt Andrea melleivel feltámadt a magyar vígjáték!" (Cinematrix, 2014.)
"A Megdönteni Hajnal Tímeát című filmnek két igazán nagy erénye biztosan van: nem kényszerít gondolkodásra, ergo pihentet, és nem szerepel benne Csányi Sándor." (HVG, 2014.)

A Filmión kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a kínálat hétről hétre új alkotásokkal bővül. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül lehet válogatni.

 

Mi történt a 12.c osztállyal? Generációs film sok bulival és zenével

Filmió, Sose halunk meg, Csinibaba, film

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek