Szécsi Pál 80

Mitől kékült be Rúzsa Magdi szíve?

2023/06/15  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Június 15-én jelent meg Rúzsa Magdolna és Szakács Gergő, a Follow the Flow énekesének első duettje, amely egyben egy fontos társadalmi ügyre hívja fel a figyelmet. A Kék a szívem című dal ugyanis egyszerre szól az autizmussal élőkről és az érintettekhez

Mitől kékült be Rúzsa Magdi szíve?

Egy autista fiú ül az iskolai szünetben az osztályteremben, és a fülhallgatóján keresztül zenét hallgat – így kezdődik Rúzsa Magdolna és Szakács Gergő közös dalának klipje. A Kék a szívem szövege és a kisfilm is azt kívánja megmutatni, hogy az autizmus spektrumzavarral élők akár egészen másként is láthatják a világot, különbözőségeink ellenére azonban megérthetjük és elfogadhatjuk egymást.

Az autizmus Magyarországon körülbelül minden 15. családot érinti, azaz országszerte megközelítőleg 160 ezer embert. A szám magas, ennek ellenére még mindig rengeteg tévhit kering, ezzel nehezítve a spektrumzavarral élők integrációját. Ez a dal azzal a céllal született, hogy az elfogadás és megértés fontosságának üzenete azokhoz is eljusson, akik eddig esetleg még nem találkoztak az autizmus ügyével.

„Régóta fontosnak érzem, hogy támogassuk az autizmussal élőket, és amikor megérkezett a felkérés, hogy énekeljük el duett formájában a dalt, ami egy kicsit róluk is szól, gondolkodás nélkül vállaltam. Remélem, hogy ezzel is tudunk segíteni, hogy egy kicsit megértsék és jobban elfogadják a spektrumzavarral élőket” - mondta az énekesnő.

„Rengeteget kutattam az autizmusról, hogy dalamokká tudjam konvertálni azt a tudást és érzéseket, amelyeket magamba szívtam a spektrumzavarral élők kapcsán. Bízom benne, hogy a dal által láthatóbbá válik ez az egyébként rengeteg embert érintő téma. A dal hangszerelése Somogyvári Daninak köszönhető, a dallamokban rejtőző tartalmat pedig Molnár Csaba FuraCsé segítségével formáltuk szavakká” – tette hozzá Gergő, a dal szerzője.

Az autizmust feldolgozó dal ötlete az Együtt az Autistákért Alapítvány vezetőjétől, Gubcsó Balázstól származik. Ő kérte fel társproducernek Takács Ákost, az M15 Project vezetőjét. A közös munka eredménye a dal és a videóklip is. A videóklipben szereplő iskolás fiút Attila, az alapítvány tavaszi SütiKék kampányának egyik arca alakítja. A filmet a Final Productions csapata készítette.

 

Rúzsa Magdolna, Szakács Gergő, kollab, autizmus

 

 

Szólj hozzá!


Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a...

Elektro-akusztikus fúzió az A38 Hajón: a handpan szerelmese március 3-án érkezik a fedélzetre a Mad About Lemon trióval.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Érdemes volt négy évet várni James Arthurra

Négy évet kellett várnunk arra, hogy kedvenc X-Faktor győztesünk, James Arthur végre bepótolhassa elmaradt koncertjét, de megérte! Az európai turné utolsó állomásaként igazán kitett magáért az egész produkció. A közönség pedig telt házzal és maximális bulizással hálálta meg James és csapata kedvességét és közvetlenségét.

Nekik találkozni kellett: az idei David Bowie-emlékest témája egy különleges barátság

A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest