Tavaszi gardróbfrissítés: kellene Amy Winehouse tűsarkúja vagy Sean Paul dzsekije?

2020/05/19  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu, MTI

Jótékonysági online árverést rendez az Island Records kiadó előadóinak relikviáiból az Omega Auctions brit aukciósház. A tételekből befolyó összeget jótékony célra fordítják.

Tavaszi gardróbfrissítés: kellene Amy Winehous tűsarkúja vagy Sean Paul dzsekije?

A One Love elnevezésű (ez volt Bob Marley egyik slágerének címe – Adrian Boot róla készült, bekeretezett fotója már a hatszorosára ugrott) 65 tételt tartalmazó aukció licitje már zajlik a virtuális térben, valamennyi kikiáltási ára ötven font (mintegy húszezer forint) volt.

A kalapács alá kerülő darabok között régiek és újak egyaránt szerepelnek. A legmagasabb licitet jelenleg a U2 The Joshua Tree című albumának aláírt születésnapi vinyl box kiadványát, illetve az együttes I Still Haven't Found What I'm Looking For című dalszövegének Bono által írt kéziratát tartalmazó csomagra tették, a tétel hétfőn 19 ezer fonton (7,5 millió forinton) állt.     

A gyűjtők által kedvelt érdekes tételek között szerepel egy pár Amy Winehouse 38-as méretű tűsarkú cipői közül (ennek ára már 1400 fontra - 560 ezer forintra kúszott); Annie Lennox, a Eurythmics énekesnője által írt és dedikált Sweet Dreams-dalszöveg (3600 font - 1,44 millió forint); Bon Jovi aláírt kézirata két dalszövegéhez, a Livin' On A Prayerhez és Wanted Dead Or Alive-hoz (2400 font - 960 ezer forint); Winston Marshall, a Mumford & Sons tagjának aláírt bendzsója és személyre szabott virtuális bendzsóóra a zenésszel (1400 font - 560 ezer forint); egy Portishead-csomag a zenekar Dummy című sikerlemezének idejéből lemezjátszóval, dalszövegekkel, mikrofonnal, aranylemezzel, online gitárleckével és poszterrel (1100 font - 440 ezer forint).

A címben említett, Sean Paul által felajánlott  dzseki (+bakancs!) kikiáltási ára 20 ezer forint körül volt (50 font), most nagyjából a duplájánál tart. Szintén licitálhatnak a regisztráló érdeklődők például Shawn Mendes aláírt gitárjára, egy VIP-körbevezetésre a legendás londoni Abbey Road stúdióban, Hozier egyik kabátjára, a One Republic által használt basszusgitárra vagy Tori Amos két személyre szóló, első soros koncertjegyére 2021-es turnéjának valamelyik állomásán.

Van, aki "csak neked koncertet" ajánlott fel (persze, online), mások VIP-jegyeket, de akad a kínálatban 2 éjszaka egy olyan luxus magánszigeten, ahol már Rihanna is pihengetett.

Az aukció teljes bevételét 50-50 százalékos megoszlásban a kórházakat támogató NHS Charities Together brit szervezetnek, valamint az élelmiszerbankokra specializálódott Feeding Americának juttatják.     

aukció, Island Records, Bob Marley, U2, Bono, Amy Winehouse, Sean Paul, One Republic, Shawn Mendes, Tori Amos, Annie Lennox

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek