A Bánkitó Fesztivál válaszol a kérdéseitekre

2020/04/18  ·   Karanténban a világ   ·  Labancz Andrea

Hetekkel ezelőtt ajánlottuk mindenki figyelmébe a Pohoda fesztivál kommunikációját, aztán a napokban megint, úgy tűnik, van, aki megfogadta a tanácsunkat... vagy ha nem a miénket, akkor is jó. A lényeg, hogy a Bánkitó Fesztivál is reagált a közönsége kérdéseire.

Fotó: Bánkitó Fesztivál

Mi lesz veled, Bánkitó? címmel egy gyakran feltett kérdéses (FAQ) aloldalt nyitott saját weboldalán azt a bizonyos nyílt levet szintén aláíró fesztivál. Amolyan Pohoda után szabadon érzésünk van, ami örvendetes, végre ők is reagálnak saját közönségük jogosan felmerülő kérdéseire.

A "legnagyobb magyar kisfesztivál" jelzővel magát illető rendezvény július elején lenne esedékes, akár mondhatnák azt is, hogy van még idejük kitalálni ezt a hogyan tovább dolgot, azonban a nyílt levél által gerjesztett indulatok őket is párbeszédre kényszerítették, csakúgy, mint a szegedi retrófesztivált. Talán ennyi haszna volt a szakmára és a közönségre ledobott kommunikációs atombombának, mert lehet, addig hallgattak volna, amíg döntésre nem jutnak.

A kisokosból kiderül, hogy még nem döntöttek, várnak májusig. Viszont, ha addigra sem javul a helyzet, akkor nincs halasztás, törlik a fesztivált. A jegyekért kifizetett pénz pedig visszakerülhet az eredeti tulajdonosokhoz, hacsak nem kívánnak élni a lehetőséggel – amely már sok más törölt fesztivál gyakorlatává vált –, hogy a mostanival a 2021-esre fizettek elő. VAGY: ha valaki nagyon jó fej akar lenni, támogatás céljából bent is hagyhatja a kasszájukban. Bár a kifejezett jegyvásárlásra való buzdítást mi kicsit erősnek érezzük, majd mindenki eldönti maga, mit bír a pénztárcája. De SENKI ne érezze szararcnak magát, ha visszakéri a pénzt akár egy fesztiválbelépőért, akár egy koncertjegyért.

(S ha már a Pohodával példálóztunk, talán egy másik gesztusukat is érdemes lenne lemásolni, mert valahogy a magyar fesztiválok és szórakozóhelyek a köszönömnél többre eddig nem vállalkoztak: a szlovákok egy apró ajándékkal – valami spéci merch cuccal – is kedveskednek azoknak, akik támogatják őket. Mennyivel elegánsabb lenne, ha a fesztiválok/szórakozóhelyek nem csak pusholnák az embereket, hanem cserébe fel is ajánlanának valamit. Egy pólót vagy egy korsó sört, bármit, amiből az a másik érzi, hogy rá is gondoltak, nem csak a pénzére. Szóval, a weboldal-szerkezeten kívül van itt még tanulni való...)

További válaszokért pedig katt ide:

Mi lesz Veled Bánkitó?

Bánkitó Fesztivál, fesztivál, koncert, 2020, Bánk, Oh Sees, Kevin Morby, Coucou Chloe, színház, zene, kulturális program, járvány

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek