Nyáron több mint 50, többnyire ingyenes program a Zene Házában

Nyáron több mint 50 családi program és fesztivál várja a látogatókat, ezek jó része ingyenesen látogatható, a koncertteremben pedig fellép mások mellett Laurie Anderson, Lakatos Mónika, Mansur Brown és Alfa Mist, emellett beszélgetős esten lehet találkozni a magyar popzene olyan meghatározó alakjaival, mint Bródy János vagy Szörényi Levente.

Fotó:  Magyar Zene Háza/FB
Fotó: Maluridé/FB

Maluridé: szeressétek a feltörekvő dream-pop formációt!

A Maluridé 2020 tavaszán alakult, jelenlegi felállásban 2022 tavaszától zenélnek együtt. A zenekar alternatív zenei műfaja a pop, amely az elektronikus zene alapjaira épül, ugyanakkor lírikus, szövegközpontú énekszólamaikkal a klasszikus harmóniák eszköztárából is válogatnak.
 
Zalacsányban fesztiválozik Candy Dulfer – Örvényesvölgy 2023 (frissítve)

Öt napra bővül az Örvényesvölgy Fesztivál

A tervezettnél is hosszabb lesz, öt napig tart Magyarország legújabb fesztiválja, az Örvényesvölgy Fesztivál! A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló eseménysorozatot a szervezők egy további gyereknappal bővítik: június 11-én vasárnap...
 
 
Fotó: BFZ

Még Fischer Iván csokornyakkendője is lerepült – álló ovációval ünnepelték a magyar együttest Európa-szerte

Ötcsillagos kritikák zúdultak Fischer Iván karmesterre és a Budapesti Fesztiválzenekarra (BFZ) májusi európai turnéjuk után. Bécs, London, Brugge és Lipcse közönsége egytől egyig álló ovációval ünnepelte a magyar együttest. Többek között a The Guardian, a The Times, a Die Presse...
 
Dua Lipa vadonatúj single-je a Barbie-filmhez készült

Dua Lipa vadonatúj single-je a Barbie-filmhez készült

A '70-es évek nosztalgikus stílusával megfűszerezett popdal lett a vezető előfutár a Barbie-film sztárokat felvonultató soundtrack lemezéről.
 
A nők helyzete a zeneiparban?

A nők helyzete a zeneiparban?

Sokszor kerül felszínre az elmúlt időben a témakör, hogy milyen is a nők helyzete a zenei szakmán belül és az élet egyéb területein.
 
Úgy kell abbahagyni, hogy az csúcs legyen – tízezer ember előtt búcsúzott el a Ricsárdgír

Úgy kell abbahagyni, hogy az csúcs legyen – tízezer ember előtt búcsúzott el a Ricsárdgír

12 év után a Ricsárdgír trashcirkusz végleg bezárta a kapuit. Az utolsó nagy bulira május 18-án, csütörtökön került sor a Budapest Parkban.
 
 
Fotó: Analóg Balaton/FB

Az elektronikus zene is zene...

Egy közelgő koncert apropóján elkészült egy kétrészes videó, aminek az a célja, hogy eloszlassa az elektronikus zene és a zenészek körül kialakult tévhiteket, és bemutassa azt, hogy nem kizárólag hangszerekkel lehet élőben zenélni.
 
Rockastély, avagy hogy tetszett volna Sissinek az Edda?

Rockastély, avagy hogy tetszett volna Sissinek az Edda?

Idén nyáron ismét megtelik zenével az ország egyik legnagyobb barokk csodája, a Gödöllői Királyi Kastély. Sissi egyik kedvelt rezidenciájaként is ismert, közel 300 éves palota díszudvara ugyanis több különleges könnyűzenei programnak is otthont ad júliusban, a csillagos ég alatt.
 
A teljes Madárkatalógus a Magyar Zene Házában – maratoni előadáson csaknem nyolcvan európai madárfaj éneke

A teljes Madárkatalógus a Magyar Zene Házában – maratoni előadáson csaknem nyolcvan európai madárfaj éneke

Maratoni zenei program várja az érdeklődőket május 13-án a Magyar Zene Házában; Magyarországon először mutatják be nyilvános koncert keretében, teljes egészében Olivier Messiaen monumentális művét, a Madárkatalógust Borbély László zongoraművész előadásában
 
Harmadik alkalommal osztották ki a WMMD Digitális Zenei Díjait

A WMMD harmadik alkalommal osztotta ki a Digitális Zenei Díjakat

Az ezernél is több partnerrel rendelkező terjesztő cég 2021-ben döntött úgy először, hogy egy díjjal jutalmazza a legjobban teljesítő előadóit, és ezt a szokást már harmadjára is megismételték, egyrészt azért, hogy motiválják a lelkesen dolgozó előadókat, másrészt pedig...
 
Fotó: Galla Miklós/FB

Egyetlen estére kinyit a kötöde – egy koncertre összeáll a GM49

Az 1981-ben alakult újhullámos együttes csupán 1986-ig működött, 2009 környékén ugyan felléptek néhányszor GM több mint 49 néven 2024. januárjában pedig ismét koncert lesz, ezúttal a Magyar Zene Házában.
 
A Tour de Hongrie rajtlistáján 2021-es zöld trikósa és kétszeres szakaszgyőztese, Phil Bauhaus (Tour de Hongrie/FB)

Kétezer boltban és a Tour de Hongrie-n is csak magyar zene szól egy napig

Az Él a zene! kezdeményezéshez idén sportesemények is csatlakoztak, így a szegedi kajak-kenu világkupán és a Tour de Hongrie kerékpárversenyen is hazai előadók dalai hangzanak majd el a kijelölt napon. A szervezők célja előtérbe helyezni a magyar szerzőket, előadókat és dalokat. A...
 
Nincs vége a klubszezonnak a Dürer kert megújult Nagytermében – a külföldi fellépők egymásnak adják a kilincsét

Nincs vége a klubszezonnak a Dürer kert megújult...

Ma este az F.O System (vendég Amber Smith) koncertjével folytatódik a Dürer Nagyterem-megnyitója. A zenerajongóknak a Live Nation már a nyitás...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

A Halestorm társaságában érkezik Budapestre a Black Veil Brides

2023 őszén európai turnéra indul a zenekar, melynek budapesti megállója november 20-án lesz a Budapest Arénában.

A negyedik nagylemezével indul turnéra a Carson Coma

Az eddig fiatal rockzenekarként emlegetett együttes most először kiadótól függetlenül rakta össze a legfrissebb zenei anyagát. A felnőtté válás szimbólumaként, a szinte cím nélküli IV album alaposan körbejárja az aktuális társadalmi kérdéseket, a tinédzser témákat pedig felváltották a fiatal felnőttek problémái.
Új koncertek