Ausztriában egyelőre nem engedélyezték a nem ülős koncertek megtartását

2021/05/30  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Az esküvők, a céges ünnepségek és az ülőhelyet nem biztosító koncertek, fesztiválok egyelőre még nem megengedettek Ausztriában, de a járványügyi korlátozásokon június 10-től általánosságban tovább enyhítenek.

Fotó: veloconcerts.com

A 8,8 milliós Ausztriában az elmúlt 24 órában 541 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 643 709 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 478, az intenzív kezelésre szorulók 175-en vannak. A covid okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 15-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 588-ra emelkedett.

A fenti típusú rendezvények megtartása céldátumát július 1-ére ígéri a kormány.

A döntés alapját egyfelől a járványügyi mutatóknak a vártnál kedvezőbb alakulása, másfelől az oltások előrehaladása jelenti. Ausztriában május 13-a óta tartósan ezer alatt van a napi új koronavírusos megbetegedések száma, és meghaladta a három és félmilliót azoknak a száma, akik legalább az első adag oltást megkapták.

Az enyhítések legfontosabb alappillére a távolságtartás és a maszkviselés mellett továbbra is a "zöld útlevél" lesz, melynek digitális változata június 4-étől lesz elérhető, és a beoltottaknak, a gyógyultaknak, valamint a negatív koronavírus teszttel rendelkezőknek szabad belépést biztosít az élet különböző területein. Mindenkinek saját igazolása – akár továbbra is hagyományos papír formában – szolgál belépőül az éttermekbe, hotelekbe, a kulturális és sportrendezvényekre.

A kulturális és sportlétesítmények esetén egyébként megmarad a szabályozás azon eleme, mely beltéren 1500, míg kültéren 3000 főben maximálja a közönség létszámát, függetlenül az adott intézmény méretétől, viszont befogadóképességük 75 százalékát tölthetik be (a korábbi 50 százalékkal szemben). Ez elsősorban a kisebb moziknak, színházaknak kedvez, hiszen például egy száz férőhelyes moziba már 75-en is jegyet válthatnak.

Június 10-étől az üzletek, uszodák és fitness szalonok is több vevőt, illetve vendéget fogadhatnak, mert a korábbi 20 négyzetméterrel szemben már csak 10 négyzetméterben határozták meg az egy főre biztosítandó területet.

A maszkviselés már csak zárt terekben lesz kötelező, de egyelőre még marad a hatékonyabb védelmet biztosító FFP2-es változat.
   

Ausztria, zeneipar, koronavírus, covid, koncertek, korlátozások

 

 

Szólj hozzá!


Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek