Ausztriában egyelőre nem engedélyezték a nem ülős koncertek megtartását

2021/05/30  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Az esküvők, a céges ünnepségek és az ülőhelyet nem biztosító koncertek, fesztiválok egyelőre még nem megengedettek Ausztriában, de a járványügyi korlátozásokon június 10-től általánosságban tovább enyhítenek.

Fotó: veloconcerts.com

A 8,8 milliós Ausztriában az elmúlt 24 órában 541 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 643 709 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 478, az intenzív kezelésre szorulók 175-en vannak. A covid okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 15-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 588-ra emelkedett.

A fenti típusú rendezvények megtartása céldátumát július 1-ére ígéri a kormány.

A döntés alapját egyfelől a járványügyi mutatóknak a vártnál kedvezőbb alakulása, másfelől az oltások előrehaladása jelenti. Ausztriában május 13-a óta tartósan ezer alatt van a napi új koronavírusos megbetegedések száma, és meghaladta a három és félmilliót azoknak a száma, akik legalább az első adag oltást megkapták.

Az enyhítések legfontosabb alappillére a távolságtartás és a maszkviselés mellett továbbra is a "zöld útlevél" lesz, melynek digitális változata június 4-étől lesz elérhető, és a beoltottaknak, a gyógyultaknak, valamint a negatív koronavírus teszttel rendelkezőknek szabad belépést biztosít az élet különböző területein. Mindenkinek saját igazolása – akár továbbra is hagyományos papír formában – szolgál belépőül az éttermekbe, hotelekbe, a kulturális és sportrendezvényekre.

A kulturális és sportlétesítmények esetén egyébként megmarad a szabályozás azon eleme, mely beltéren 1500, míg kültéren 3000 főben maximálja a közönség létszámát, függetlenül az adott intézmény méretétől, viszont befogadóképességük 75 százalékát tölthetik be (a korábbi 50 százalékkal szemben). Ez elsősorban a kisebb moziknak, színházaknak kedvez, hiszen például egy száz férőhelyes moziba már 75-en is jegyet válthatnak.

Június 10-étől az üzletek, uszodák és fitness szalonok is több vevőt, illetve vendéget fogadhatnak, mert a korábbi 20 négyzetméterrel szemben már csak 10 négyzetméterben határozták meg az egy főre biztosítandó területet.

A maszkviselés már csak zárt terekben lesz kötelező, de egyelőre még marad a hatékonyabb védelmet biztosító FFP2-es változat.
   

Ausztria, zeneipar, koronavírus, covid, koncertek, korlátozások

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek