A nők helyzete a zeneiparban?

Sokszor kerül felszínre az elmúlt időben a témakör, hogy milyen is a nők helyzete a zenei szakmán belül és az élet egyéb területein.

A nők helyzete a zeneiparban?
A magyar fiatalok zöme minden nap hallgat zenét – leginkább okostelefonon

A magyar fiatalok zöme minden nap hallgat zenét – leginkább okostelefonon

A Music Hungary konferencián mutatta be 2022-es Zeneipari Jelentését a ProArt –Szövetség a Szerzői Jogokért. A jelentés szerint a magyarok 70%-a hallgat naponta zenét. A 30 alatti felnőttek esetén ez az érték 86%. A zenehallgatás legfőbb eszköze az okostelefon.
 
Fotó: Pixabay

Egy hónappal azután, hogy KATA elment...

Október 12-én szerdán 18:00-kor MeetUp lesz az Akváriumban – a gazdasági változások a rendezvényiparban témán belül a KATA-törvényről.
 
 
 Fotó: Anastasia Kolchina (Pexels)

Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.
 
Ezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 12-én

Ezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 12-én

Az Él a zene! kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat, egyben reflektál a pandémia okozta nehéz zeneipari helyzetre is. A megmozduláshoz számos lemezkiadó, rádió, zenetévé, együttes és egyéb zeneipari szereplő csatlakozott.
 
Fotó: White Lies/FB

A zenekar megérkezett, a felszerelés nem

A Dalszerző.hu vette górcső alá az esetet, újabb példát hozva arra, hogy a Brexit miatt nem várt – vagy várt, de nem remélt – problémákkal kell számolniuk a zenekaroknak.
 
 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

Ingyenes hangosító képzés indul a Kodolányin

Itt a vissza nem térő lehetőség, hogy államilag finanszírozott formában, államilag elismert végzettséget szerezz hangosító szakmában a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetemen. Ezen a területen jelenleg munkaerőhiány van, ezért megéri ilyen irányban továbbtanulni. Az...
 
 
 Fotó: Lorence Lozano (Pexels)

Ahol a könnyűzene a filmmel találkozik: BLEND

Március 10-én a Muzikumban rendezi meg a Filmintézet és a Hangfoglaló a BLEND-et, a hazai filmes és könnyűzenei szakma éves találkozóját.
 
Fotó: scoopmarketing.com

Európában szinte lehetetlen turnébuszt találni

Az élőzenei iparággal foglalkozó Pollstar Los Angelesben tart konferenciát, aminek beszélgetéseiről rendszeresen beszámol a lap – ezeket szemlézte a Dalszerző.hu. A cikkekből az a kép rajzolódik ki, hogy ugyan számos nehézséggel kell megküzdenie az élőzenei cégeknek, sokan nem...
 
RockMobil – így jótékonykodik a Tankcsapda

RockMobil – így jótékonykodik a Tankcsapda

Ez itt a reklám helye lesz, normál esetben nem közölnénk a hírt, bármennyire is tiszteljük a benne szereplő zenekarokat – de mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy napjainkat és a mögöttünk levő két évet a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk normálisnak.
 
Fotó: pexels.com

Tízmillió állást vitt el a pandémia a kreatív szektorban

A koronavírus-járvány következtében 2020-ban világszerte tízmillió munkahely szűnt meg a kreatív iparágakban, és a kulturális szféra egyre növekvő digitalizálódása miatt a művészeknek minden eddiginél nehezebb a megélhetés – közölte az UNESCO hétfőn publikált jelentésében.
 
Adománygyűjtő gálát szervez a Fábián Juli Alapítvány a zeneiparban dolgozók megsegítésére

Adománygyűjtő gálát szervez a Fábián Juli Emlékalapítvány a zeneiparban dolgozók megsegítésére

A “MagNet Fény Ünnepe” című adománygyűjtő gála december 18-án szombaton lesz a Magnet Házban.
 
Énekes-basszeros nélkül maradt a Nightwish – május végén koncert az Arénában

Egy évvel eltolták a Nightwish koncertjét

2020. december 7-én adott volna koncertet a zenekar az Arénában – ezt végül áttették 2021. december 20-ra, s most pont egy évet ugrik: 2022. december 20-ra. A finnek egyébként már több mint tízszer jártak Magyarországon, kétszer például a Szigeten, háromszor a PeCSa-ban és...
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek