Akusztikus vacsorakoncertek a Turbinában – nem büfé-, bisztróügy!

Lehet, nem ez a legjobb lélektani pillanat, amikor a zenét és az étkezést egy lapon emlegetjük, de azért ez egészen más tészta (...), mint az operaházi büfé*: ez a BISZTRÓZÁS. Zenével.

Akusztikus vacsorakoncertek a Turbinában – nem büfé-, bisztróügy!
Fotó és forrás: Müpa

Orgonát szólni így még nem hallottál

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben máskor csak a mennyezet alá függesztve látható – az orgona felső részét kitakaró – hangvetőt (canopyt) leengedik egészen a földszintig, a teret sejtelmes, mégis látványos fénybe burkolják, a nézők pedig az orgonával egy szinten, a...
 
Fotó: Fotó: Johannes Havn/Pexels

Egymásnak adják a kilincset a világsztárok 2024-ben

2024-ben sem kell nélkülöznünk Budapesten a világsztárokat, hiszen már biztosan bulizhatunk Lenny Kravitz, a The Rose, a Thirty Seconds To Mars és Sting koncertjére, Slash idén Myles Kennedy & The Conspirators csapatával tér vissza hozzánk, a Coldplay tripla koncertet ad a Puskás Arénában,...
 
 
Fotó: anna-m. (www.pexels.com)

Több mint negyven nagykoncert május végéig!

Azért májusig nézzük első körben, milyen nagyobb koncertek lesznek, mert ugyan már addigra kinyitnak a szabadtéri koncerthelyszínek, de kb. ez lesz a klubszezon vége: utána ezerrel felpörög a nyár. De folytatjuk majd a felsorolást. Az infókat és/vagy jegyeket beillesztettük.
 
Zenészeket toboroz a BKK metrókoncertekre

Zenészeket toboroz a BKK a metrókoncertekre

Metrókoncert? Budapesten?? Igen! A Fővám téri metróállomáson minden héten szerdán 16 és 19 óra között rendszeres élőzenei koncertek lesznek.
 
Adventi koncertsorozat az óbudai Fő téren

Adventi koncertsorozat az óbudai Fő téren

Jöjjön ki Óbudára, avagy december 1-jén, pénteken 17 órától négy hétvégén keresztül programokkal, koncertekkel, gyertyagyújtással és főképpen varázslatos adventi hangulattal várnak mindenkit a Fő térre.
 
Csütörtökön kezdődnek a metrókoncertek a Fővám téren

Csütörtökön kezdődnek a metrókoncertek a Fővám téren

Már mondogatjuk egy ideje – magunkban –, hogy ha zene szólna a tömegközlekedés platformjain és peronjain, sokkal szebb lenne a világ és sokkal kevesebb pattanásig feszült idegekkel közlekedő júzer lenne...
 
 
Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Maszkura – ingyenes koncertsorozat a veszprémi romok tövében

Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Maszkura és mások – ingyenes koncertsorozat a veszprémi romok tövében

Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Dresch Mihály, Pátkai Rozina, Maszkura, valamint Nyáry Krisztián és Bősze Ádám is fellép a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program irodalmi Romkoncert-sorozatának 2023-as évadában.
 
A fotó illusztráció (Edoardo Tommasini/ pexels.com)

20 elég jó koncert februárban – beindul az év!

Ha úgy vesszük, hogy a január laza bemelegítés volt az előttünk álló évre, akkor a február már eléggé odapörköl a koncertérzésnek.
 
Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar

Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar

Advent negyedik hétvégéjén, december 17-én és 18-án várják közös ünnepi hangolódásra a klasszikus zene szerelmeseit próbatermükbe. A BFZ shop legújabb termékeiből, kedvezményes koncertjegyekből, különleges ékszerekből és gyerekkönyvekből is válogathatnak az érdeklődők.
 
Fotó: Mónus Márton/MTI

Ingyenes koncertek a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán

A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada feltörekvő, valamint az egyes rétegzenék előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett.
 
A Festetics Palota Tükörterme (festetics.hu)

Idén is lesznek palotakoncertek!

Ötödik alkalommal szervezi meg a a Magyar Kamarazenekar a Fővárosi Palotakoncertek programsorozatot. A nyitóhangversenyt ezúttal a Festetics Palota gyönyörű Tükörtermében tartja az Együttes – az ünnepélyes esemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje is.
 
Fotó: Szuterén Gasztrotér

Vacsorakoncertek a szuterénból

A Szuterén Gasztrotér egy lakásétterem, amelyet a Tóth házaspár (Rita és András) működtet házuk vadregényes kertjében és egy különálló, vendégek fogadására alkalmas beltéri helyiségben 2017 óta.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek