Akusztikus vacsorakoncertek a Turbinában – nem büfé-, bisztróügy!

Lehet, nem ez a legjobb lélektani pillanat, amikor a zenét és az étkezést egy lapon emlegetjük, de azért ez egészen más tészta (...), mint az operaházi büfé*: ez a BISZTRÓZÁS. Zenével.

Akusztikus vacsorakoncertek a Turbinában – nem büfé-, bisztróügy!
Fotó és forrás: Müpa

Orgonát szólni így még nem hallottál

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben máskor csak a mennyezet alá függesztve látható – az orgona felső részét kitakaró – hangvetőt (canopyt) leengedik egészen a földszintig, a teret sejtelmes, mégis látványos fénybe burkolják, a nézők pedig az orgonával egy szinten, a...
 
Fotó: Fotó: Johannes Havn/Pexels

Egymásnak adják a kilincset a világsztárok 2024-ben

2024-ben sem kell nélkülöznünk Budapesten a világsztárokat, hiszen már biztosan bulizhatunk Lenny Kravitz, a The Rose, a Thirty Seconds To Mars és Sting koncertjére, Slash idén Myles Kennedy & The Conspirators csapatával tér vissza hozzánk, a Coldplay tripla koncertet ad a Puskás Arénában,...
 
 
Fotó: anna-m. (www.pexels.com)

Több mint negyven nagykoncert május végéig!

Azért májusig nézzük első körben, milyen nagyobb koncertek lesznek, mert ugyan már addigra kinyitnak a szabadtéri koncerthelyszínek, de kb. ez lesz a klubszezon vége: utána ezerrel felpörög a nyár. De folytatjuk majd a felsorolást. Az infókat és/vagy jegyeket beillesztettük.
 
Zenészeket toboroz a BKK metrókoncertekre

Zenészeket toboroz a BKK a metrókoncertekre

Metrókoncert? Budapesten?? Igen! A Fővám téri metróállomáson minden héten szerdán 16 és 19 óra között rendszeres élőzenei koncertek lesznek.
 
Adventi koncertsorozat az óbudai Fő téren

Adventi koncertsorozat az óbudai Fő téren

Jöjjön ki Óbudára, avagy december 1-jén, pénteken 17 órától négy hétvégén keresztül programokkal, koncertekkel, gyertyagyújtással és főképpen varázslatos adventi hangulattal várnak mindenkit a Fő térre.
 
Csütörtökön kezdődnek a metrókoncertek a Fővám téren

Csütörtökön kezdődnek a metrókoncertek a Fővám téren

Már mondogatjuk egy ideje – magunkban –, hogy ha zene szólna a tömegközlekedés platformjain és peronjain, sokkal szebb lenne a világ és sokkal kevesebb pattanásig feszült idegekkel közlekedő júzer lenne...
 
 
Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Maszkura – ingyenes koncertsorozat a veszprémi romok tövében

Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Maszkura és mások – ingyenes koncertsorozat a veszprémi romok tövében

Kollár-Klemencz László, Harcsa Veronika, Dresch Mihály, Pátkai Rozina, Maszkura, valamint Nyáry Krisztián és Bősze Ádám is fellép a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program irodalmi Romkoncert-sorozatának 2023-as évadában.
 
A fotó illusztráció (Edoardo Tommasini/ pexels.com)

20 elég jó koncert februárban – beindul az év!

Ha úgy vesszük, hogy a január laza bemelegítés volt az előttünk álló évre, akkor a február már eléggé odapörköl a koncertérzésnek.
 
Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar

Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar

Advent negyedik hétvégéjén, december 17-én és 18-án várják közös ünnepi hangolódásra a klasszikus zene szerelmeseit próbatermükbe. A BFZ shop legújabb termékeiből, kedvezményes koncertjegyekből, különleges ékszerekből és gyerekkönyvekből is válogathatnak az érdeklődők.
 
Fotó: Mónus Márton/MTI

Ingyenes koncertek a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán

A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada feltörekvő, valamint az egyes rétegzenék előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett.
 
A Festetics Palota Tükörterme (festetics.hu)

Idén is lesznek palotakoncertek!

Ötödik alkalommal szervezi meg a a Magyar Kamarazenekar a Fővárosi Palotakoncertek programsorozatot. A nyitóhangversenyt ezúttal a Festetics Palota gyönyörű Tükörtermében tartja az Együttes – az ünnepélyes esemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje is.
 
Fotó: Szuterén Gasztrotér

Vacsorakoncertek a szuterénból

A Szuterén Gasztrotér egy lakásétterem, amelyet a Tóth házaspár (Rita és András) működtet házuk vadregényes kertjében és egy különálló, vendégek fogadására alkalmas beltéri helyiségben 2017 óta.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek