Baráti karanténbulinak indult, bazinagy nemzetközi projekt lett belőle – világsztárokkal

2020/05/07  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Az úgy kezdődött, hogy a Los Angelesben élő Czomba Imre felhívta pár barátját, lenne-e kedvük egy otthonról felvett közös dalban részt venni. A listája azonban pillanatok alatt teleszaladt olyan sztárokkal, mint Michael O'Neill (Barbra Streisand Band, George Benson), Alphonso Johnson (Weather Report, Santana), Ed Calle (Gloria Estefan, Michael Bolton), Andrew Kestler (Accent), Richie Garcia (Phill Collins Band) és Sophie Cairo (La Bouche).

Baráti karanténbulinak indult, bazinagy nemzetközi zenelánc lett belőle – világsztárokkal
Czomba Imre egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, zenei producer és zenész, aki több, mint 20 éven át dolgozott olyan legendás előadókkal, mint Zorán, Presser Gábor, Ákos és Cserháti Zsuzsa. Majdnem két évtizeden keresztül volt az Experidance zeneszerzője és sokat dolgozott a Pesti Színház és Víghszínház falai között is. Több, mint 25 színházi show zenéje fűződik a nevéhez, amelyeket nagy sikerrel mutattak be Európától egészen Kínáig. Nemzetközi világversenyek hivatalos zenéi mellett, közel 70 film és televíziós műsor zenéjét írta.  Los Angelesben az Emmy Television Academy aktív tagja és számos hollywoodi produkcióban dolgozik.
Czomba Imre nevét itthon legutóbb 2019 legnézettebb magyar filmjének kapcsán hallhattuk: ő szerezte ugyanis Dobó Kata Kölcsönlakás című filmjének zenéjét, de az Argo 2 filmzenéje is az ő nevéhez fűződik. A művész öt éve él családjával Amerikában, ahol számtalan világsztárral került baráti viszonyba – erről árulkodik legújabb projektjének stáblistája is.
 „A projekt legelején egy nagyon egyszerű szabályt állítottam fel: én adom meg a kezdő 4 ütemet, amit az általam nagyra becsült zeneszerzők láncreakcióként folytatnak a saját 4-4 ütemükkel. Az így elkészült dallamokat pedig a projekthez csatlakozó csodálatosan tehetséges zenészek segítségével hívjuk életre" – mesélt a Jam Session Project elkészültének részleteiről Czomba, aki több mint egy hónapig tartó produceri munka eredményeként, kiváló zenészekkel népesítette be a közös szerzeményt.
Az igazán sokszínű zenei kiránduláshoz tizenhat országból csatlakoztak zenészek. A produkcióban feltűnnek sztárok Németországból, Ausztráliából, Kanadából, Hawaii-ról, Norvégiából, Szlovákiából, Franciaországból, Magyarországról és persze Hollywoodból is – zeneszerzők, zenészek és énekesek egyaránt. Michael Lehmann Boddicker a méltán híres Michael Jackson-, Lionel Richie- vagy Manhatten Transfer-számok megálmodója neve is látható a Jam Session Projectben, épp úgy, mint Kenny G, Stefano Sacchi vagy Adonis Tsilimpari. A magyar zenészek közül pedig többek között Balázs Fecó, Papp Gyula, Miklósa Erika, Horváth Kornél és Lantos Zoltán vállalt szerepet ebben a nemzeteken és távolságon átívelő online örömzenében.
A közreműködők teljes listája Czomba Imre posztjából kinyerhető :)
Czomba Imre, Jam Session Project, karantén, zenelánc

 

 

Szólj hozzá!


Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

Bor, mámor, Kovacs – Jazzy fesztivál májusban

A felsorolás végződhetne úgy is, hogy MATT BIANCO vagy IZO FITZROY, de, bocs, nekünk a 2016-os szigetes fellépése óta KOVACS az isten(nő) :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a Parno Graszt is velük tart majd, de lesznek meglepetésvendégek is.

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)
Új koncertek