Mamma Mia!

Február 20-tól engedélyezik az alkalmi utcai rendezvényeket New Yorkban

2021/02/12  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Újraindítják New York kulturális életét – adta hírül a Papageno.

Fotó: Thomas Mester (New York)

A tervezettnél két nappal korábban, már február 12-én – vagyis ma – kinyithatnak a vendéglátóhelyek zárt részei is – 25 százalékos kapacitással. A Broadway nagy teátrumai május 31-ig zárva tartanak. (Kisalföld)

A New York Pops Up program részeként bő 100 nap alatt 300 kulturális rendezvényt tartanak majd, több mint 150 művész részvételével (köztük olyanokkal, mint Amy Schumer, Chris Rock, Mandy Patinkin, Renée Fleming és Hugh Jackman).

Először az egészségügyi dolgozók előtt tisztelegve lépnek majd fel hírességek a Javits Centernél. Az eseményen színpadra lép Jon Batiste, Anthony Roth Costanzo, Cecile McLorin Salvant és Ayodele Casel. Az előadók mind az öt városrészbe eljutnak, parkokban és utcasarkokon, valamint az Elmhurst és a Szent Barnabás Kórháznál bukkannak majd fel. Mivel New York állam nem kíván a rendezvényekre nagy tömegeket vonzani egy világjárvány idején, sok eseményt nem jelentenek be előre, online is követhetők, s a Papageno szerint a tömeget tesztelni fogják, bár erre mi nem találtunk utalást.

Bill de Blasio, New York-i főpolgármester hétfőn jelentette be, hogy a város új programot indít, hogy támogassa az egyes kulturális intézményeket a szövetségi támogatások igénylésében. A város „Curtains Up NYC” (Függönyt fel NYC) elnevezésű projektje webes szemináriumokat és tanácsadást kínál olyan vállalkozásoknak és nonprofit szervezeteknek, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az élő előadásokhoz.

"Biztosítanunk kell, hogy a New York-i kulturális intézmények megkapják a szükséges segítséget" – mondta de Blasio egy sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre, hogy engedélyezhetik-e bármely Broadway színház újbóli megnyitását, miközben a város művészeti újjáélesztési tervei folytatódnak, Andrew Cuomó, New York állam kormányzója reményét fejezte ki, hogy a tesztelésekre irányuló az általános erőfeszítés az újranyitás felé vezet... Nemrégiben bejelentette, hogy az állam tervbe vette, hogy engedélyezze az esküvői szertartásokat akár 150 vendég részvételével is – ha azokat előzetesen tesztelték.

"Megnéznék egy színdarabot és leülnék egy játszóházba 150 emberrel? Ha azt a 150 embert tesztelnék és mindannyian negatívak lennének, akkor igen. És ha a társadalmi távolságtartás és a szellőztető rendszer megfelelő? Igen, megtenném" – válaszolt a saját felvetéseire.

Mindeközben a szakemberek többször is azt hangoztatták, hogy a Broadway gazdasági szempontjai kizárják a teljes kapacitásnál kisebb újranyitást...

New York legalább 177 új koronavírusos halálesetről és 9 923 új esetről számolt be vasárnap. Míg az új esetek száma a vakáció utáni csúcsról visszesett a múlt hónapban, az új napi esetek és halálozások átlagos száma még mindig messze meghaladja a tavaly nyári szintet.

Cuomo azt is elmondta, hogy a kormánynak aktív szerepet kell vállalnia, hogy segítse a várost és az államot felépülni a világjárvány okozta gazdasági krízisből.

"Vissza kell térnünk – mondta –, és vissza kell hoznunk a művészeteket is!"

Ámmen!

Elvégre ez az a város, amely soha nem alszik... Nyomasztó lehet hoszzú hónapok óta ébren járkálni a falak között...

(via The New York Times)

 

 

New York, USA, újranyitás, szabadtéri koncertek, élő zene, esküvők, Broadway

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem...

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben. A névválasztás tökéletes, innen is gratulálunk!

Magyar szál: Miley Cyrus mindenhol taroló új klipjének Rév Marcell volt az operatőre

Miley Cyrus új slágere hazánkban és külföldön is rekordokat döntött.
Új koncertek