Idén elmarad a Halloween Amerikában

2020/10/02  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Nem sok csodálkozni való van azon, hogy a hagyományos, házról házra járós, édességgyűjtős, jelmezes Halloween a kialakult járványhelyzet miatt az Egyesült Államok jelentős részén elmarad – ez is jelzi, hogy mennyire megváltozott az élet a vírus alatt/óta.

Fotó: VisionPic.net/Pexels

A korlátozást a Life.hu híre szerint egyelőre még csak Los Angelesben és annak környékén vezették be, s bár magyarázni sem kell az okát, van némi elképzelésünk arról, hogy az édességet  követelő kéregető gyerekek két lábon járó vírushordozó fegyverként funkcionálnának, és ha ehhez hozzátesszük, hogy elég sokan mindezt csontváz-jelmezben tennék, már kész a horrorfilm-disztópia.

Mindezek mellett a hatóságok már betiltottak minden nagyobb létszámú rendezvényt is. Az amerikaiaknak ebben az időszakban nem maradt más, mint az otthoni és az online bulik, valamint az autós felvonulások. Ez utóbbi nem is olyan rossz ötlet, az autós koncertek szezonjának immáron úgyis vége.

Mindeközben New Yorkban azonban valami hihetetlen (nem az) dolog történik: Brooklyn egyik utcájában este 7-kor megszólal a harci kürt (duda, csengő, miegymás), és az emberek elhajigálnak mindent a kezükből, majd – korra, nemre, felekezetre és bőrszínre való tekintet nélkül – mennek táncolni a blokkpartiba. Egy házaspár kezdte el a saját portája előtt a bulizást – mára már a szomszédos utcákból, sőt, messzebbről is érkeznek partizók a hatóságok által is jóváhagyott (19.00-20.00) utcabálba. A kezdeményezés elindítói ügyelnek a rendre, a távolságtartásra, és a vírusfeledtető közösségi rendezvénybe még az is belefér, hogy gyertyát gyújtsanak a pandémia áldozatai emlékére. Akarunk ilyet!

Halloween, USA, blokkparti, pandémia, közösség

 

 

Szólj hozzá!


Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda Scott egy színpadon!

Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda...

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában*. Rhoda Scott és Dés László elsőként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.

Elhalasztották a Maneskin turnéját, nem jönnek most Budapestre sem

A jegyek Budapesten is és a legfontosabb európai városokban is pár óra alatt elfogytak, azt már szinte említeni sem kell, hogy a legnagyobb olasz arénákba meghirdetett koncertek szintén fullosak. Na, ezeknek lehet most – remélhetően csak átmenetileg – búcsút inteni :(
Új koncertek