Idén elmarad a Halloween Amerikában

2020/10/02  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Nem sok csodálkozni való van azon, hogy a hagyományos, házról házra járós, édességgyűjtős, jelmezes Halloween a kialakult járványhelyzet miatt az Egyesült Államok jelentős részén elmarad – ez is jelzi, hogy mennyire megváltozott az élet a vírus alatt/óta.

Fotó: VisionPic.net/Pexels

A korlátozást a Life.hu híre szerint egyelőre még csak Los Angelesben és annak környékén vezették be, s bár magyarázni sem kell az okát, van némi elképzelésünk arról, hogy az édességet  követelő kéregető gyerekek két lábon járó vírushordozó fegyverként funkcionálnának, és ha ehhez hozzátesszük, hogy elég sokan mindezt csontváz-jelmezben tennék, már kész a horrorfilm-disztópia.

Mindezek mellett a hatóságok már betiltottak minden nagyobb létszámú rendezvényt is. Az amerikaiaknak ebben az időszakban nem maradt más, mint az otthoni és az online bulik, valamint az autós felvonulások. Ez utóbbi nem is olyan rossz ötlet, az autós koncertek szezonjának immáron úgyis vége.

Mindeközben New Yorkban azonban valami hihetetlen (nem az) dolog történik: Brooklyn egyik utcájában este 7-kor megszólal a harci kürt (duda, csengő, miegymás), és az emberek elhajigálnak mindent a kezükből, majd – korra, nemre, felekezetre és bőrszínre való tekintet nélkül – mennek táncolni a blokkpartiba. Egy házaspár kezdte el a saját portája előtt a bulizást – mára már a szomszédos utcákból, sőt, messzebbről is érkeznek partizók a hatóságok által is jóváhagyott (19.00-20.00) utcabálba. A kezdeményezés elindítói ügyelnek a rendre, a távolságtartásra, és a vírusfeledtető közösségi rendezvénybe még az is belefér, hogy gyertyát gyújtsanak a pandémia áldozatai emlékére. Akarunk ilyet!

Halloween, USA, blokkparti, pandémia, közösség

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek