Jó, még ezt az egy karanténvideót, mert magyar és 12 országból rakták össze

2020/06/02  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar kezdeményezéséhez a világ 12 országából csatlakoztak Beatles-rajongók és zenészek, hogy távol egymástól, mégis egy zenekarként énekeljék el Paul McCartney dalát.

Jó, még ezt az egy karanténvideót, mert 12 országból rakták össze

A  Freedom aktuális minden olyan helyzetben, mikor az életünk és egymástól különböző kultúráink bármilyen jellegű fenyegetésnek vannak kitéve. Hallgatva olyan, mintha az elmúlt hetekben íródott volna, pedig 2001. szeptember 11. után született, hogy arról meséljen, az emberiség miként (egyként) harcol azokért a hétköznapokért, amiket nemrég elveszítettünk, és amit legtöbben egészen idáig magától értetődőnek hittünk. (A közleményből valahogy nem derül ki, hogy most a járványról van szó vagy George Floydról – aszerk.)

 

A The BlackBirds együttes eddigi 16 éves működése során, végigjárta a világ legrangosabb Beatles fesztiváljait Liverpoolban, Kanadában, Franciaországban, Finnországban és sok más országban. Ezekről a helyekről mindig újonnan szövődött barátságokkal tértek haza, s a magyar zenakar tagjai most közös zenélésre invitálták a barátaikat: nemcsak a világ különböző pontjain élő zenészek, hanem Beatles-rajongók, Beatles-kutatók, imitátorok és az eredeti Beatles tagok barátai is beszálltak a nmezetközi zenés projektbe.

Név szerint:

Aldo Spadaro – Hollandia
Carolina Rubirosa – Spanyolország
Hal Bruce – Kanada
Helen Anderson – Anglia (John Lennon sapkájának tervezője)
Jay Goeppner – USA
Javier Parisi – Argentína
Momo – Japán
Peterdi Gábor – Magyarország (Egri Road Beatles Múzeum)
The BeatLove – Oroszország
The BlackBirds – Magyarország
The Indonesian Beat Club – Indonézia
The Magical Mystery Tour Band – Izrael
Ringer Star – USA
Sergey Radchenko – Ukrajna (A liverpooli Beatles Múzeum nagykövete)

 

The BlackBirds, Paul McCartney, Freedom

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek