Mamma Mia!

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

2021/03/19  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Live Nation, a világ egyik – ha nem a legnagyobb – koncertszervező cége egy évvel ezelőtt hozta létre a Live Nation Crew elnevezésű alapot, ami a zeneipar háttéremberein, a színpadi munkásokon, a roadokon, a világosítókon, a hangmérnökökön és a technikusokon kívánt segíteni.

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

A világcég 5 millió dolláros alapot hozott létre, amelyhez dollárról dollárra a zenészek, a rajongók és a zeneipar más képviselői adták össze a következő ötmilliót – ez az összeg mára már 18 millió dollárra rúg.

Legutóbb a Kings of Leon ajánlott fel több mint 500 000 dollárt, a Yeti és a Fender márkák egyedi darabokat bocsátottak árverésre olyan művészek közreműködésével, mint Billie Eilish, Brad Paisley, Eric Clapton. A Twenty One Pilots a Level of Concern című dalából és a merch-ből származó bevétele egy részét ajánlotta fel, a Metallica csaknem 200 000 dollárt gyűjtött az adományozási akció során. Egyes zenészek, mint például Bono és az U2, többször is a zsebükbe nyúltak.

A Crew Nation Presents, egy távtartással megtartott koncertsorozat volt Spanyolországban, ők minden eladott jegy bizonyos részét felajánlották az alapba, egy német streamkoncert alkalmával pedig közel egymillió dollárt gyűjtöttek a nemes célra.

Az alap tájékoztatása szerint eddig 15 000 háttérmunkáson segítettek több mint 40 országban és mind az 50 államban. A támogatást olyan költségek fedezésére használhatják fel, mint a lakhatás, esetleges gyógykezelés stb.

"Némi fény pislákol az alagút végén, de amíg az élő zenei koncertek nem térnek vissza a megszokott kapacitással, sokan a pálya szélén maradnak – munka és jövedelem nélkül" – nyilatkozta Michael Rapino, a Live Nation vezérigazgatója.

"Addig folytatjuk ezt a munkát, amíg érkeznek az adományok, és köszönjük mindenkinek a folyamatos támogatást, amivel áthidalhatjuk a szakadékot, amíg a koncertek vissza nem térnek" – tette hozzá Nurit Smith, a Music Forward Foundation ügyvezető igazgatója.

via Variety

Arról nincs hírünk – bár kértünk információt –, hogy Magyarországra is jutott-e támogatásokból, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nálunk sem engedték el a zeneipar láthatatlan fenntartóinak kezét: nálunk a Fábián Juli Alapítvány  koordinálja a gyűjtést és a támogatások kiosztását, mindemellett érkeztek arról is folyamatosan hírek, hogy a zenekarok a Raktárkoncertekből származó bevétel megosztásával segítettek munkatársaikon.

 

Save the backstage!

 

Fábián Juli kamaszkori rajzait nyomják a pólókra

 

hangosítás, fénytechnika, háttérmunkások, Live Nation, támogatás, Kings of Leon, Metallica, U2, Twenty One Pilots

 

 

Szólj hozzá!


Jégkirálynő hamarosan elfoglalja trónját a Budapest Parkban

Jégkirálynő hamarosan elfoglalja trónját a Budapest...

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is szélesre tárja kapuit a Budapest Park Jégvilága. Ennek az ékköve egy korcsolyapálya, ami idén még...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Idén nyáron is DÉJÀ VU-nk lesz

Ha valaki nem előz be, a 2023-as fesztiválszezon június elején kezdődik, méghozzá az ország legnagyobb retró bulifolyamával, a szegedi DÉJÀ VU fesztivállal, június 1-3-között, az újszegedi partfürdőn.

Négy Grammy-díjas előadó, közel 40 fellépő, több mint 50 koncert: Veszprém Blues Fesztivál

Koncertekkel, kiállításokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál.
Új koncertek