Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

2021/03/19  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A Live Nation, a világ egyik – ha nem a legnagyobb – koncertszervező cége egy évvel ezelőtt hozta létre a Live Nation Crew elnevezésű alapot, ami a zeneipar háttéremberein, a színpadi munkásokon, a roadokon, a világosítókon, a hangmérnökökön és a technikusokon kívánt segíteni.

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

A világcég 5 millió dolláros alapot hozott létre, amelyhez dollárról dollárra a zenészek, a rajongók és a zeneipar más képviselői adták össze a következő ötmilliót – ez az összeg mára már 18 millió dollárra rúg.

Legutóbb a Kings of Leon ajánlott fel több mint 500 000 dollárt, a Yeti és a Fender márkák egyedi darabokat bocsátottak árverésre olyan művészek közreműködésével, mint Billie Eilish, Brad Paisley, Eric Clapton. A Twenty One Pilots a Level of Concern című dalából és a merch-ből származó bevétele egy részét ajánlotta fel, a Metallica csaknem 200 000 dollárt gyűjtött az adományozási akció során. Egyes zenészek, mint például Bono és az U2, többször is a zsebükbe nyúltak.

A Crew Nation Presents, egy távtartással megtartott koncertsorozat volt Spanyolországban, ők minden eladott jegy bizonyos részét felajánlották az alapba, egy német streamkoncert alkalmával pedig közel egymillió dollárt gyűjtöttek a nemes célra.

Az alap tájékoztatása szerint eddig 15 000 háttérmunkáson segítettek több mint 40 országban és mind az 50 államban. A támogatást olyan költségek fedezésére használhatják fel, mint a lakhatás, esetleges gyógykezelés stb.

"Némi fény pislákol az alagút végén, de amíg az élő zenei koncertek nem térnek vissza a megszokott kapacitással, sokan a pálya szélén maradnak – munka és jövedelem nélkül" – nyilatkozta Michael Rapino, a Live Nation vezérigazgatója.

"Addig folytatjuk ezt a munkát, amíg érkeznek az adományok, és köszönjük mindenkinek a folyamatos támogatást, amivel áthidalhatjuk a szakadékot, amíg a koncertek vissza nem térnek" – tette hozzá Nurit Smith, a Music Forward Foundation ügyvezető igazgatója.

via Variety

Arról nincs hírünk – bár kértünk információt –, hogy Magyarországra is jutott-e támogatásokból, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nálunk sem engedték el a zeneipar láthatatlan fenntartóinak kezét: nálunk a Fábián Juli Alapítvány  koordinálja a gyűjtést és a támogatások kiosztását, mindemellett érkeztek arról is folyamatosan hírek, hogy a zenekarok a Raktárkoncertekből származó bevétel megosztásával segítettek munkatársaikon.

 

Save the backstage!

 

Fábián Juli kamaszkori rajzait nyomják a pólókra

 

hangosítás, fénytechnika, háttérmunkások, Live Nation, támogatás, Kings of Leon, Metallica, U2, Twenty One Pilots

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár