Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

2021/03/03  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül működhetnek.

Az USA két államában mostantól teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Noha március 10-től – csaknem egy év után – minden texasi vállalkozás teljes kapacitással elindulhat, saját hatáskörben továbbra is korlátozhatják a részvételt vagy saját belátásuk szerint további biztonsági protokollokat vezethetnek be – jelentette be Greg Abbott kormányzó.

Azt is elmondta, hogy a GA-34 számú utasítást azért adhatta ki, mert az átoltottsággal és a megfelelő gyógyszerek alkalmazásával Texasnak már megvannak az eszközei, amelyek megvédik az embereket a vírustól.

"Most azzal tesszük a legtöbbet a texasiak megélhetése és a normális élet helyreállítása érdekében, ha Texast 100% -osan megnyitjuk" – tette hozzá.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy senki se higgye azt, hogy a COVID-19 eltűnt, de a gyógyulásokból, az átoltottságból, a kórházban ápoltak számából és az óvintézkedések betartásából egyértelműen kitűnik, hogy a texasiak felelőséggel viselkednek, a központi korlátozásokra már nincs szükség, de természetesen minden embernek szerepet kell vállania a saját és mások biztonsága érdekében.

Mississippi kedden külön utasítást adott ki a maszkviselés feloldására, és minden vállalkozás zöld utat adott a teljes kapacitással történő újranyitásra. 

"A kórházban ápoltak és az esetek száma zuhant, az oltás gyorsan megy. Itt az ideje!" – írta Tate Reeves Mississippi kormányzó a Twitteren.

Eddig több mint 3,5 millió texasi kapott legalább egy dózist a COVID-19 vakcinából, 1,8 milliót pedig teljesen beoltottak. Mississippiben az állam lakóinak 14,1% -ának megvolt az első adag, és 7,6% -uk teljes oltással rendelkezik.

Iowban és Montanában nemrégiben feloldották az egész országra kiterjedő maszkviselést, míg Massachusetts teljesen feloldja az éttermek beltéri működésére vonatkozó tiltásokat és lehetővé teszi a koncerttermek 50 százalékos működését.

A múlt hónap végén a Live Nation vezérigazgatója, Michael Rapino optimistán azt nyilatkozta, hogy a nagyszabású amerikai koncertek minden eddiginél közelebb vannak a visszatéréshez.

A próféta szóljon belőle, és próféciája minél hamarabb érvényes legyen itt, a Moszkva téren is...Hiszen a rock and rollban mind egy követ fújunk.

(via blabbermouth)

 

Texas, Mississippi, újranyitás, covid, élő koncertek, tömegrendezvények, Live Nation

 

 

Szólj hozzá!


Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Szakszervezetbe tömörülnek a zenészek a Spotify kizsákmányolása ellen

A Zenészek és Szövetséges Dolgozók Szakszervezete (UMAW) a járvány alatt kezdte meg működését, céljukként többek között a streaming platformok méltányosabb díjazásait, az előadóknak járó jogdíjak biztosítását, valamint a kiadókkal való egyenrangú kapcsolatokat és biztonságos fellépés irányelveinek megteremtését...

A zeneipar nincs megmentve – Reagált a Music Hungary Szövetség a kormányinfón elhangzottakra

Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről, a számokat Szentkirályi Alexandra a tegnapi kormányinfón tárta a nyilvánosság elé. Nem sokkal utána a szövetség közleményt adott ki, amely "árnyalja" az ott elhangzottakat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek