Nincsenek koncertek, bulik: akkor hogyan randizzunk a koronavírus idején?

2020/11/30  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A magyar randiguru megmondja! :) Ezúttal Száraz Gábor párválasztási tanácsadó – bizony, ilyen is van! – áll a rendelkezésetekre.

Will Smith/Randiguru

Jócskán beszűkült az életterünk az elmúlt hetekben. Kiestek az esti programok – sokaknak a munkahely is –, ami eddig elegendő társas érintkezést biztosított. Mindez talán azok számára a legnehezebb, akik az üres lakásba térnek haza. De vajon le kell-e mondanunk arról, hogy ebben az időszakban párt találjunk? Úgy tűnik, a többség azért nem ennyire pesszimista.

„Sokan fordulnak hozzám mostanában, és nem csak a fiatalok, hanem az ötvenes-hatvanas korosztály is. Voltak, akik eddig bezárkóztak a kis világukba, de ez a helyzet őket is rákényszerítette arra, hogy tudatosabbá váljanak” – mondja Száraz Gábor párválasztási tanácsadó.

Nem csoda, hogy elsősorban az online felületek használata lendült fel, amióta elrendelték az este 8 utáni kijárási tilalmat. Most, hogy nincs hová beülnünk munka után, az ismerkedés az internetes térbe szorult vissza. Ehhez társulnak a vírustól való félelmek is, hiszen sokan meg sem kockáztatnának egy személyes találkozót ezekben az időkben. Egy társkereső profilt regisztrálni pedig pofonegyszerű – de vajon eredményesen használni is az lenne? 

Az ismerkedés nem megspórolható

„A profilod minősége alapvetően határozza meg, hogy milyen emberekkel fogsz találkozni. Sokan azt gondolják: »Ó, én már mindent tudok!«, de valójában csak arról vannak ismereteik, ami nem működik, hiszen már rengeteg csalódást éltek át az appokon. Sokan ráadásul bizonytalanul, egy előző kapcsolat érzelmi lezárása nélkül regisztrálnak. Először a korábbi dolgainkat kell elrendeznünk” – hívja fel rá a figyelmet a szakember, aki társkeresőprofil-készítő workshopokat is tart, és közel 1200 embernek segített már párt találni.

„Hiszek benne, hogy a társkeresők nagyon hasznosak, amíg arra használjuk őket, amire ténylegesen valók. Sokan ugyanis az appok használatával spórolnák meg az ismerkedési szakaszt, és a monitor mellett próbálják kitalálni, a másiknak milyen hibái lehetnek. Ez egyenes út a csalódáshoz, hiszen általában kiderül: az adott személy teljesen más, mint amilyennek elképzeltük őt.”

A szakember szerint az első hibát akkor követjük el, amikor kitöltetlenül hagyjuk a profilunkat. Sok esetben nincsen bemutatkozás, netán egy „Ismerj meg, és majd megtudod!” típusú felszólítást találunk az adott személy profilján. Ez nem könnyíti meg a döntést, hiszen a bemutatkozás segítene kiindulópontot adni a kommunikációhoz. Az első beszélgetést illetően pedig sajnos nincsen titkos recept:

„Nem azon kellene töprengenünk, hogy vajon mit akarnak a nők vagy a férfiak. Tegyük fel saját magunknak a kérdést, hogy minket mi tenne boldoggá. Írjunk úgy, mintha ahhoz beszélnénk, akire mi magunk vágyunk! Törekedjünk az őszinteségre is, hiszen ha más képet sugallva érünk el eredményt, az minden esetben álsiker” – mondja a randiguru.

A legfőbb kérdés azonban, hogy érdemes-e energiát fektetni a randizásba, ha már találkozni nem lehet? Száraz Gábor szerint mindenképpen. 

„Az online randizás sajnos még nem bevett gyakorlat. Pedig ilyen módon sok értékes időt spórolhatunk meg. Néhány levélváltás után érdemes telefonálni vagy akár videóchatelni. A szóhasználat, a hanglejtés sok mindent elárulhat, és jó pár kínos órát spórolhat meg nekünk, ha nem a hozzánk illő partnerrel találkoztunk. Különösen a mostani helyzetben, érdemes biztosra menni. Akkor találkozzunk valakivel, ha valóban érdemes. De ha már elindult az ismerkedés, szervezhetnénk például közös főzést vagy filmnézést, ami után gondolatokat cserélhetünk, esetleg valamilyen közös online társasjátékot.”

És mi a helyzet akkor, ha egy köszönésnél sem jut tovább az ismerkedés? Sok férfi választ sem kap az üzeneteire, ami a szakértő szerint nem helyénvaló. 

“Ha azonban már kialakult a beszélgetés, igyekezzünk tudatosan tartani a tempót! Hat-nyolc üzenetváltás után általában már eljöhet az ideje az első videóhívásnak, azt követően pedig a személyes találkozónak is. Elengedhetetlen, hogy célirányosan vezessünk egy jól alakuló ismerkedést, hiszen enélkül könnyen elsikkadhat” – zárja Gábor.

Nem tudjuk, hogy mindezzel segítettünk-e, ha nem, akkor nincs más hátra: együtt várjuk tűkön ülve, hogy elindulhasson a koncertszezon. Amúgy biztos lesznek olyanok, akik egyedül kezdték a karantént, de már nem egyedül mennek az első buliba, úgyhogy hajrá: Aki bírja ezt a műfajt, csinálja! Ne maradjatok egyedül megint, mint szegény Abel...

 

randiguru, ismerkedés, társkeresés, covid

 

 

Szólj hozzá!


Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

A Lemezjátszó Classic programsorozat vendége a következő alkalommal minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila lesz, aki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Nine Inch Nails párosa két filmmel is indul az Oscarért

Bemutatjuk a Variety sorrendje szerinti 10 legesélyesebb filmzenét. A zeneszerzők között két filmmel is szerepel a Nine Inch Nails-ből is ismert páros, Trent Reznor és Atticus Ross. 2021. nagy kérdése, hogy az eddig nyolcszor jelölt James Newton Howard végre győzelmet tud-e majd aratni. A filmek sztorijából csak a zenei témákat emeltük ki.

Új szabadtéri koncerthelyszín nyílik Budapesten

Szabadtéri koncerthelyszínt nyit új főzdéje mellett a Monyo – értesül a Kreatív.hu
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek