Nincsenek koncertek, bulik: akkor hogyan randizzunk a koronavírus idején?

2020/11/30  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A magyar randiguru megmondja! :) Ezúttal Száraz Gábor párválasztási tanácsadó – bizony, ilyen is van! – áll a rendelkezésetekre.

Will Smith/Randiguru

Jócskán beszűkült az életterünk az elmúlt hetekben. Kiestek az esti programok – sokaknak a munkahely is –, ami eddig elegendő társas érintkezést biztosított. Mindez talán azok számára a legnehezebb, akik az üres lakásba térnek haza. De vajon le kell-e mondanunk arról, hogy ebben az időszakban párt találjunk? Úgy tűnik, a többség azért nem ennyire pesszimista.

„Sokan fordulnak hozzám mostanában, és nem csak a fiatalok, hanem az ötvenes-hatvanas korosztály is. Voltak, akik eddig bezárkóztak a kis világukba, de ez a helyzet őket is rákényszerítette arra, hogy tudatosabbá váljanak” – mondja Száraz Gábor párválasztási tanácsadó.

Nem csoda, hogy elsősorban az online felületek használata lendült fel, amióta elrendelték az este 8 utáni kijárási tilalmat. Most, hogy nincs hová beülnünk munka után, az ismerkedés az internetes térbe szorult vissza. Ehhez társulnak a vírustól való félelmek is, hiszen sokan meg sem kockáztatnának egy személyes találkozót ezekben az időkben. Egy társkereső profilt regisztrálni pedig pofonegyszerű – de vajon eredményesen használni is az lenne? 

Az ismerkedés nem megspórolható

„A profilod minősége alapvetően határozza meg, hogy milyen emberekkel fogsz találkozni. Sokan azt gondolják: »Ó, én már mindent tudok!«, de valójában csak arról vannak ismereteik, ami nem működik, hiszen már rengeteg csalódást éltek át az appokon. Sokan ráadásul bizonytalanul, egy előző kapcsolat érzelmi lezárása nélkül regisztrálnak. Először a korábbi dolgainkat kell elrendeznünk” – hívja fel rá a figyelmet a szakember, aki társkeresőprofil-készítő workshopokat is tart, és közel 1200 embernek segített már párt találni.

„Hiszek benne, hogy a társkeresők nagyon hasznosak, amíg arra használjuk őket, amire ténylegesen valók. Sokan ugyanis az appok használatával spórolnák meg az ismerkedési szakaszt, és a monitor mellett próbálják kitalálni, a másiknak milyen hibái lehetnek. Ez egyenes út a csalódáshoz, hiszen általában kiderül: az adott személy teljesen más, mint amilyennek elképzeltük őt.”

A szakember szerint az első hibát akkor követjük el, amikor kitöltetlenül hagyjuk a profilunkat. Sok esetben nincsen bemutatkozás, netán egy „Ismerj meg, és majd megtudod!” típusú felszólítást találunk az adott személy profilján. Ez nem könnyíti meg a döntést, hiszen a bemutatkozás segítene kiindulópontot adni a kommunikációhoz. Az első beszélgetést illetően pedig sajnos nincsen titkos recept:

„Nem azon kellene töprengenünk, hogy vajon mit akarnak a nők vagy a férfiak. Tegyük fel saját magunknak a kérdést, hogy minket mi tenne boldoggá. Írjunk úgy, mintha ahhoz beszélnénk, akire mi magunk vágyunk! Törekedjünk az őszinteségre is, hiszen ha más képet sugallva érünk el eredményt, az minden esetben álsiker” – mondja a randiguru.

A legfőbb kérdés azonban, hogy érdemes-e energiát fektetni a randizásba, ha már találkozni nem lehet? Száraz Gábor szerint mindenképpen. 

„Az online randizás sajnos még nem bevett gyakorlat. Pedig ilyen módon sok értékes időt spórolhatunk meg. Néhány levélváltás után érdemes telefonálni vagy akár videóchatelni. A szóhasználat, a hanglejtés sok mindent elárulhat, és jó pár kínos órát spórolhat meg nekünk, ha nem a hozzánk illő partnerrel találkoztunk. Különösen a mostani helyzetben, érdemes biztosra menni. Akkor találkozzunk valakivel, ha valóban érdemes. De ha már elindult az ismerkedés, szervezhetnénk például közös főzést vagy filmnézést, ami után gondolatokat cserélhetünk, esetleg valamilyen közös online társasjátékot.”

És mi a helyzet akkor, ha egy köszönésnél sem jut tovább az ismerkedés? Sok férfi választ sem kap az üzeneteire, ami a szakértő szerint nem helyénvaló. 

“Ha azonban már kialakult a beszélgetés, igyekezzünk tudatosan tartani a tempót! Hat-nyolc üzenetváltás után általában már eljöhet az ideje az első videóhívásnak, azt követően pedig a személyes találkozónak is. Elengedhetetlen, hogy célirányosan vezessünk egy jól alakuló ismerkedést, hiszen enélkül könnyen elsikkadhat” – zárja Gábor.

Nem tudjuk, hogy mindezzel segítettünk-e, ha nem, akkor nincs más hátra: együtt várjuk tűkön ülve, hogy elindulhasson a koncertszezon. Amúgy biztos lesznek olyanok, akik egyedül kezdték a karantént, de már nem egyedül mennek az első buliba, úgyhogy hajrá: Aki bírja ezt a műfajt, csinálja! Ne maradjatok egyedül megint, mint szegény Abel...

 

randiguru, ismerkedés, társkeresés, covid

 

 

Szólj hozzá!


Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Novemberben több izgalmas koncert lesz a Fonóban, jön a Huun Huur Tu, Martha Töpferova és Omer Klein is. Emellett a Makám, a Söndörgő, Tóth Viktor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Soronként is megveheted az új Bohemian Betyars-albumot

Négy év után új nagylemezzel jelentkeztek a hazai a speed-folk-freak-punk nagykövetei, a Bohemian Betyars.

A Szigeten már négyszer is fellépett a boroshordósokkal, most a Müpába jön!

Enzo Avitabile emlékezetes koncerteket adott a Szigeten, már négyszer is, de koncertteremben itthon most hallhatjuk először – természetesen legfőbb kísérőivel, a boroshordókon, dézsákon teljesen egyedi ritmust adó Bottari ütőegyüttessel. 2021. október 30-án a Müpában!
Új koncertek