Menopauza 1170x180

Online könnyűzenei fesztivállal indul a Müpa Home

2020/05/15  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A megszokottól kissé eltérő módon érkezik meg a nyár a Müpába. Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat.

Fotó: Posztos János/Müpa

2005 óta minden júniusban a Fesztivál Színház és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán indul el a nyár az ország legismertebb könnyűzenei előadóival, akik kifejezetten erre az alkalomra megálmodott műsorral készülnek. A Hey, June! idén nyáron is kivételes koncertekkel készült a sorrendben tizenhatodik sorozatára –  ám a rendkívüli körülmények miatt idén mindez másként zajlik.

Június 3-án a legendás Tátrai Band 2018-as koncertjét nézhetik újra a rajongók, ahol a telt házas hangversenyteremben a jól ismert slágerek mellett néhány különleges zenei csemege is terítékre került.

Rögtön utánuk Zentai Márk és csapatának audiovizuális hullámvasútjára szállhatunk fel, hiszen a tavalyi Life of Mörk koncert a zenei élmény mellett a szemet is elkápráztatta az erre az alkalomra készült egyedi vizuállal.

 

 

Szabó Benedek és a Galaxisok (már csak  Galaxisok!) Müpás szereplése óta három lemezen is bizonyította, hogy nem hiába választották A legszebb éveink című albumukat 2015 legjobb magyar korongjának. Június 6-án persze nemcsak ezért lesz érdemes újranézni a 2016-os koncertet, hiszen aki aznap este leül a képernyő elé, garantáltan egy másik bolygón fogja érezni magát.

Igazi mérföldkő volt a Margaret Island életében, amikor tavaly év elején, első hangversenytermi koncertjükön több mint 1300 ember hallgatta ámulatba esve Lábas Viki csodás hangját. Aki akkor lemaradt a varázslatról, az június 10-én bepótolhatja a Müpa Home segítségével.

 

Igazán egyedi élmény volt az Elefánt zenekar 2018-as koncertje is: a pörgősebb ütemek egymást váltották a meditatív lassúsággal. Zenéjüket szavakkal leírni egyszerűen lehetetlen; ezt a koncertet hallani – és látni – kell.

 

 

A játékos, francia sanzont csempészi az otthonokba Szeder, akinek humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak saját világába, egy olyan különös univerzumba, ahol croissant-ból van a félhold és kávéscsészében rajzolódik ki a Tejút.

 

Ezt a formabontó Hey, June! fesztivált pedig mi sem zárhatná méltóbban, mint egy formabontó koncert. A Bocskor Bíborka vezette Magashegyi Underground akusztikus irodalmi utazásra invitál Holdfényvárosba, ahol kifejezetten erre az estére készült szövegek foglalják keretbe a Fesztivál Színház hangulatához alkalmazott dalokat.

A Müpa Home online közvetítései továbbra is a Müpa hivatalos Facebook oldalán, YouTube csatornáján és a https://www.mupa.hu/media/mupa-home oldalon érhetők el.  

 

Hey June!, Müpa, Mörk, Galaxisok, Szeder, Margaret Island, Elefánt, Tátrai Band, Magashegyi Underground

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek