Visszajöhet a karantén?

2020/11/03  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A kormány egyes tagjai különböző megszólalásaik alkalmával felvetették, hogy minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegelik a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már éltek.

Visszajöhet a karantén?

Állítólag kedden és szerdán hoz döntéseket a kormány.

Nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, de a lehetséges módosítások között a lakhelyelhagyási korlátozásokat és a vásárlási idősáv visszaállítását emlegetik a különböző sajtóorgánumok. Mindazonáltal még az is lehet, hogy egyelőre nem kerül sor ezekre.

Mint ismeretes, hétfőtől változtak a maszkviselés szabályai. Több kedvelt szórakozóhely Fb-oldalán megjelent poszt összesítése alapján ez a  kérés:

Lécci, ne cseszegessétek a személyzetet, ha rátok szólnak, hogy húzzátok fel (rendesen) a maszkot: nagyon durva büntetéseket helyeztek kilátásba a maszk ellazázásáért, és azokat az összegeket nem te fogod kifizetni. Úgyhogy, kérünk mi is, ne velük kezdj szájkaratéba az arc eltakarását illetően. És pls., pls., pls.: ha betegség tünetei kezdenek rajtad mutatkozni és/vagy a közvetlen környezetedben covidos van, ne menj közösségbe.

Viszont:

a 444 elmagyarázza, miért engedi meg az új rendelet, hogy az is maszk nélkül ülhessen az asztalánál az étteremben vagy kocsmában, aki éppen nem eszik vagy iszik

 

Iszonyúan nagyon és őszintén bízunk abban, hogy nem hónapokról van szó, bár tény, hogy továbbra sem nézünk túl jó rész elébe, de kibírjuk. Együtt kibírjuk. A zene segít.

via 444.hu

 

 

koronavírus, #maradjotthon, karantén

 

 

Szólj hozzá!


Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

Egy SMA-s kisfiúért szól az Ocho Macho legújabb dala

A klipet már mi is bemutattuk a Facebookon, de a teljes történetet csak most ismertük meg hozzá. A zenekar ezúttal a négy éves, SMA-val küzdő...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.

Visszatér Budapestre az izlandi üstökös – a Barba Negrában ad koncertet a KALEO

A KALEO Fight or Flight turnéja jövő év elején indul, és egy budapesti koncertet is tartalmaz 2022. január 27-én a Barba Negrában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek