A fiúk igenis sírnak...

2019/07/05  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Ezúttal a ’70-es évek B kategóriás filmjeit idézte meg a lett indie-rock csapat legújabb klipje. A Boys Do Cry már a negyedik klipes szám a hamarosan érkező Good Luck c. albumukról, a lemezmegjelenés előtt pár nappal pedig a Sziget Fesztiválon is elcsíphetjük a zenekart.

A fiúk igenis sírnak – itt az új Carnival Youth-klip

A klipet Roberts Kulenko forgatta, egy lett vidéki városban, Siguldában. A videóról és a dalról pedig már Roberts Vanags mesél a Carnival Youth-ból:

“Mostanában a nemi egyenlőség egy nagyon felkapott téma. Mi tesz egy férfit “igazi férfivá” és mit jelent az, hogy nőies nő? Egy biztonságban és jólétben élő férfit például egy nő sírásra bír késztetni. A klipben a férfiak érzelmes oldalát mutatja be a rendező, stilizálva és eltúlozva, megtartva a B kategóriás filmek hagyományait és sajátosságait. A nők hatalmát szószerint ábrázolja függetlenségükben és fizikai erejükben. A videóban szereplő lányoknak nincs gondjuk azzal, hogy megüssenek pár srácot, de a “harc” nemcsak a nők harcát mutatja be, de a férfiak belső világát is, akik nagyon törékenyek és sebezhetőek tudnak lenni. Ez pedig nem jelenti a férfiasság hiányát, hiszen a srácok sírnak és ez teljesen rendben van. Ez a nők erejének tiszteletben tartásáról és elfogadásáról, valamint a férfiak érzelmességéről szól.”

 A Boys Do Cry a korábban megjelent Desktop, Phantom Planet és Birthday dalok társaságában az augusztus 16-án érkező harmadik nagylemezükre kerül fel. A Good Luck c. új lemezt a Red Bull Stúdióban vették fel Braziliában, aminek régi partnerük, Gatis Zakis volt a producer, a keverést pedig a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott, míg a masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-I stúdiójában többek között az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt. 

Pár nappal a lemezmegjelenés előtt, augusztus 12-én pedig a Sziget Fesztiválon csíphetjük el a zenekart.

Carnival Youth, új videó, Boys Do Cry, Sziget Fesztivál, koncert, 2019

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek