Két fokban mezítláb nem lehet filmet forgatni... Na, fogd meg a söröm!

2020/12/07  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Vadonatúj klipes dallal jelentkezett a Zaporozsec csapata. A zenekar tagjai ezúttal egy vendégénekest is bevontak az alkotói munkába: az új nótát Palya Beával készítették el.

FotÓ: Németh Richárd

A videó a Nyomodban című közös dalukhoz készült, amelyben zúg a sors-vihar, de ha kitisztul az ég, egymásra talál férfi és nő – effélék. Mindez meseszerűen hangzik, de Bence és Bea valóban küzdöttek az elemekkel a forgatáson, a kisfilm végén viszont minden a helyére került.

"Többször szóba került már, hogy nem lenne rossz, ha szerepelne egy női hang a dalainkban, hát kerestünk egyet. A Nyomodban című szám születésénél igazából rögtön Beára gondoltunk, mindannyian úgy éreztük, hogy passzolna hozzá ez a szerzemény. Szerencsére neki is megtetszett az ötlet és a dal, így elkezdtünk a szövegen közösen dolgozni. Nagyon izgalmas volt a munka, miután két különböző pólust képviselünk. A férfi és nő témában Bea konkrét, én elvontabb, ő nyitott, én zárkózottabb vagyok. Végül mindketten engedtünk persze, a végeredményt pedig nagyon szeretjük" – mondta Varga Bence, a Zaporozsec énekese.

A közös munkát az énekesnő is nagyon élvezte, ráadásul a járványhelyzet miatt a dal egészen új módszerrel készült.

"Hidasi Barna az összekötőnk, régóta ügyködtünk már vele egy ilyen együttműködésen a zenekarral, ami tulajdonképpen egy vakrandi volt – életem első vakrandis dala! Úgy kezdődött az egész, hogy Bence átküldött egy zenei vázlatot, amire én hoztam egy szövegtéma-magot, aztán így ment tovább, küldözgettük egymásnak a szövegrészeket. A koronavírus időszak még jobban megtanított az internetes kapcsolódással létrehozott közös alkotásra..."  – magyarázta Palya Bea, aki a friss nótához készített klip forgatásán találkozott először a Zaporozsec tagjaival.

 

A klipforgatás során – míg a stáb majd megfagyott a pár fokos hidegben: nagykabátban, sálban és sapkában dolgoztak – az énekesnő egy vékony selyemruhában, mezítláb állt a kamerák elé. Bea végül elárulta a titkát: egy olyan módszerre esküszik, ami egy holland extrém-sportoló speciális légzéstechnikai gyakorlatain alapszik.

"Van egy légzőgyakorlat – minden nap ismétlem –, van egy szemléletmód – a hidegre tud belülről reagálni a test, ha nem bugyolálom azonnal ruhákba –, és van egy konkrét hideggel való gyakorlás – hidegzuhany, hidegben való mozgás. Mióta ez van, azóta nem vagyok beteg. Bár nyári embernek tartom magam, most a “hidegezés” miatt a tél is a barátom lett. És jár ezzel egy fizikai-gyakorlati könnyűség is: idén még nem volt rajtam télikabát!" – mondta az énekesnő.

Vajon mi lett volna, ha az énekesnő a Kelemen Kabátban zenekarral kollaborál? :)

 

Zaporozsec, Palya Bea, klipforgatás, Wim Hof módszer, hideg

Képtár

  • Két fokban mezítláb nem lehet filmet forgatni... Na, fogd meg a söröm! kép 87071
  • Két fokban mezítláb nem lehet filmet forgatni... Na, fogd meg a söröm! kép 87072
 

 

Szólj hozzá!


Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutató is lesz a Kutatók éjszakáján

Összesen mintegy 70 különleges programmal, köztük szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutatóval várják a kutatók a tudomány iránt érdeklődőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szeptember 30-án és október 1-jén a Kutatók éjszakája alkalmából, amelyen megnyitja a kapuit az egyetem számos...
Új koncertek