Két fokban mezítláb nem lehet filmet forgatni... Na, fogd meg a söröm!

2020/12/07  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Vadonatúj klipes dallal jelentkezett a Zaporozsec csapata. A zenekar tagjai ezúttal egy vendégénekest is bevontak az alkotói munkába: az új nótát Palya Beával készítették el.

FotÓ: Németh Richárd

A videó a Nyomodban című közös dalukhoz készült, amelyben zúg a sors-vihar, de ha kitisztul az ég, egymásra talál férfi és nő – effélék. Mindez meseszerűen hangzik, de Bence és Bea valóban küzdöttek az elemekkel a forgatáson, a kisfilm végén viszont minden a helyére került.

"Többször szóba került már, hogy nem lenne rossz, ha szerepelne egy női hang a dalainkban, hát kerestünk egyet. A Nyomodban című szám születésénél igazából rögtön Beára gondoltunk, mindannyian úgy éreztük, hogy passzolna hozzá ez a szerzemény. Szerencsére neki is megtetszett az ötlet és a dal, így elkezdtünk a szövegen közösen dolgozni. Nagyon izgalmas volt a munka, miután két különböző pólust képviselünk. A férfi és nő témában Bea konkrét, én elvontabb, ő nyitott, én zárkózottabb vagyok. Végül mindketten engedtünk persze, a végeredményt pedig nagyon szeretjük" – mondta Varga Bence, a Zaporozsec énekese.

A közös munkát az énekesnő is nagyon élvezte, ráadásul a járványhelyzet miatt a dal egészen új módszerrel készült.

"Hidasi Barna az összekötőnk, régóta ügyködtünk már vele egy ilyen együttműködésen a zenekarral, ami tulajdonképpen egy vakrandi volt – életem első vakrandis dala! Úgy kezdődött az egész, hogy Bence átküldött egy zenei vázlatot, amire én hoztam egy szövegtéma-magot, aztán így ment tovább, küldözgettük egymásnak a szövegrészeket. A koronavírus időszak még jobban megtanított az internetes kapcsolódással létrehozott közös alkotásra..."  – magyarázta Palya Bea, aki a friss nótához készített klip forgatásán találkozott először a Zaporozsec tagjaival.

 

A klipforgatás során – míg a stáb majd megfagyott a pár fokos hidegben: nagykabátban, sálban és sapkában dolgoztak – az énekesnő egy vékony selyemruhában, mezítláb állt a kamerák elé. Bea végül elárulta a titkát: egy olyan módszerre esküszik, ami egy holland extrém-sportoló speciális légzéstechnikai gyakorlatain alapszik.

"Van egy légzőgyakorlat – minden nap ismétlem –, van egy szemléletmód – a hidegre tud belülről reagálni a test, ha nem bugyolálom azonnal ruhákba –, és van egy konkrét hideggel való gyakorlás – hidegzuhany, hidegben való mozgás. Mióta ez van, azóta nem vagyok beteg. Bár nyári embernek tartom magam, most a “hidegezés” miatt a tél is a barátom lett. És jár ezzel egy fizikai-gyakorlati könnyűség is: idén még nem volt rajtam télikabát!" – mondta az énekesnő.

Vajon mi lett volna, ha az énekesnő a Kelemen Kabátban zenekarral kollaborál? :)

 

Zaporozsec, Palya Bea, klipforgatás, Wim Hof módszer, hideg

Képtár

  • Két fokban mezítláb nem lehet filmet forgatni... Na, fogd meg a söröm! kép 87071
  • Két fokban mezítláb nem lehet filmet forgatni... Na, fogd meg a söröm! kép 87072
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek