Krúbi, Scherer Péter, Kautzky Armand – bongor sávja

2022/04/13  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

’Testi Mesék’ – ezzel a címmel debütál a rapper bongor második nagylemeze. A csupa öniróniát és szatírát tartogató kiadvány érinti mindazt a tabunak számító témakört, ami társadalmunkba kódolt jelenség. Mind zeneileg és szövegileg szintlépés ez a munkásságában, amihez a háromszoros Fonogram-díjas Krúbi is csatlakozott egy közös dallal és videóklippel.

 Krúbi, Scherer Péter, Kautzky Armand – bongor sávja

Az "Én Sávom” képkockáit igazi sztárszínészek töltik ki - és ez nem minden: ugyanis április 15-én az Akvárium Klubban egy lemezbemutató keretein belül is meghallgathatjuk.

A Testi Mesékben egy karneváli kavalkád érzetét szerettem volna megteremteni, ahol a testek felcserélhetőek, ahol a szereplők állandó mozgásban vannak, és kiszámíthatatlan pályákon mozognak. Az album a szerelem útvesztőin, az ember állatiasságán és a halál végérvényességén vezet keresztül” – így összegzi a rapID tehetségkutató közönségdíjasa, Berta Csongor, azaz bongor új albumának születését, ami helyenként trágár olykor-olykor, pedig intellektuális tálalással mesél az utóbbi másfél évről. 

A 10 számból álló LP-n a korábban kiadott ÚJ VÉGés az OXIGÉNHIÁNY” is szerepel, három trackben pedig egy-egy ismerős együttműködőt is felfedezhetünk, köztük van DolBeats, Cseri Hanna és Krúbi is: 

„Régóta szerettem volna Krúbival egy feat-et, de azt is tudtam, hogy ha már felkérem, akkor egy kész koncepcióval szeretnék előállni. Szerencsére tetszett neki az ötlet, így egyből belement” – meséli a színészként is aktív bongor, aki egy tragikomikus videóklipet is kitalált, amiben a Jászai Mari-díjas Scherer Péter, szintén díjazott Kautzky Armand és Thuróczy Szabolcs szerepel a két előadó mellett.

Ez a trekk és a klip egyrészt egy utalás a Damián Szifrón által rendezett „Eszeveszett mesék”-re, aminek az egyik epizódjában két ingerült autóvezető a végletekig felbosszantja egymást, és ezért az agresszióért az életükkel fizetnek. De az ötlet személyes élményekből is táplálkozik és egy nagyon fontos társadalmi problémára is rámutat. Az ún. road rage ugyanis 56 százalékban okoz halálos kimenetelű közúti balesetet. Abban is bízom, hogy ha ez a klip sok embert elér, talán a humora egy eszköz is lehet arra, hogy magunkra ismerjünk ezekben a helyzetekben és ha arra kerül a sor, akkor az impulzív anyázás és bosszúállás helyett nevessünk egyet.”

Április 15-én bongor a ’Testi Mesék’ teljes setlistjével és további vendégelőadókkal érkezik az Akvárium Klubba.

A ’Testi Mesék’ teljes hosszában digitálisan elérhető ezen a linken (fizikai formátumban 2022. április 15-étől).

bongor, rap, krúbi, Scherer Péter, lemezbemutató, Akvárium, Testi Mesék

 

 

Szólj hozzá!


Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a legújabb TopGun film előtt tiszteleg

Az egész bázis minket bámult... – Quixotic a...

Quixotic újabb klasszikust idéz meg, és Tom Cruise után szabadon, DeLorean és KITT helyett most igazi vadászgépekkel repít minket a 80-as évekbe a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Hellfest volt Lemmy egyik kedvenc fesztiválja – gigantikus szobrot avattak a tiszteletére

A francia Hellfest metálfesztivál egy hatalmas szoborral tiszteleg a Motörhead néhai alapítója, Lemmy Kilmister előtt, amelybe elhelyezték hamvainak egy részét is.

Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában. Az "Azok a rockzenészek - Ahogyan Szalay Zoltán látta őket" című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitja meg június 30-án.
Új koncertek