Krúbi, Scherer Péter, Kautzky Armand – bongor sávja

2022/04/13  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

’Testi Mesék’ – ezzel a címmel debütál a rapper bongor második nagylemeze. A csupa öniróniát és szatírát tartogató kiadvány érinti mindazt a tabunak számító témakört, ami társadalmunkba kódolt jelenség. Mind zeneileg és szövegileg szintlépés ez a munkásságában, amihez a háromszoros Fonogram-díjas Krúbi is csatlakozott egy közös dallal és videóklippel.

 Krúbi, Scherer Péter, Kautzky Armand – bongor sávja

Az "Én Sávom” képkockáit igazi sztárszínészek töltik ki - és ez nem minden: ugyanis április 15-én az Akvárium Klubban egy lemezbemutató keretein belül is meghallgathatjuk.

A Testi Mesékben egy karneváli kavalkád érzetét szerettem volna megteremteni, ahol a testek felcserélhetőek, ahol a szereplők állandó mozgásban vannak, és kiszámíthatatlan pályákon mozognak. Az album a szerelem útvesztőin, az ember állatiasságán és a halál végérvényességén vezet keresztül” – így összegzi a rapID tehetségkutató közönségdíjasa, Berta Csongor, azaz bongor új albumának születését, ami helyenként trágár olykor-olykor, pedig intellektuális tálalással mesél az utóbbi másfél évről. 

A 10 számból álló LP-n a korábban kiadott ÚJ VÉGés az OXIGÉNHIÁNY” is szerepel, három trackben pedig egy-egy ismerős együttműködőt is felfedezhetünk, köztük van DolBeats, Cseri Hanna és Krúbi is: 

„Régóta szerettem volna Krúbival egy feat-et, de azt is tudtam, hogy ha már felkérem, akkor egy kész koncepcióval szeretnék előállni. Szerencsére tetszett neki az ötlet, így egyből belement” – meséli a színészként is aktív bongor, aki egy tragikomikus videóklipet is kitalált, amiben a Jászai Mari-díjas Scherer Péter, szintén díjazott Kautzky Armand és Thuróczy Szabolcs szerepel a két előadó mellett.

Ez a trekk és a klip egyrészt egy utalás a Damián Szifrón által rendezett „Eszeveszett mesék”-re, aminek az egyik epizódjában két ingerült autóvezető a végletekig felbosszantja egymást, és ezért az agresszióért az életükkel fizetnek. De az ötlet személyes élményekből is táplálkozik és egy nagyon fontos társadalmi problémára is rámutat. Az ún. road rage ugyanis 56 százalékban okoz halálos kimenetelű közúti balesetet. Abban is bízom, hogy ha ez a klip sok embert elér, talán a humora egy eszköz is lehet arra, hogy magunkra ismerjünk ezekben a helyzetekben és ha arra kerül a sor, akkor az impulzív anyázás és bosszúállás helyett nevessünk egyet.”

Április 15-én bongor a ’Testi Mesék’ teljes setlistjével és további vendégelőadókkal érkezik az Akvárium Klubba.

A ’Testi Mesék’ teljes hosszában digitálisan elérhető ezen a linken (fizikai formátumban 2022. április 15-étől).

bongor, rap, krúbi, Scherer Péter, lemezbemutató, Akvárium, Testi Mesék

 

 

Szólj hozzá!


Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de azért... Tripla koncerttel ünnepel a 4S Street

Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de...

A poptörténeti , nagy példák mellett öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de látva a mai trendeket, egyre kevesebb formáció...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Ne törődj vele, hogy mit mondanak - Koncz Zsuzsa dalai még mindig aktuálisak

Egyre többször érezhetjük azt, hogy a régebben pályán lévő előadók régi dalai újra aktuálisak, vagy talán aktuálisabbak is, mint amikor megszülettek. Nincs ez másként Koncz Zsuzsával sem, aki a minap a Művészetek Palotájában adott telt házas koncertet, Szabadnak születtél címmel.

12 órás bulimaratonnal érkezik Szeged első arénás fesztiválja

A Color Aréna Fesztiválon – a szegedi Pick Arénában – fellépnek majd a hazai streaming legnagyobb kedvencei, jön a honi klubélet krémje és itt lesz a világsztár dance-díva, mások mellett a Rampampam és az MMM című slágereivel kedvenccé vált Minelli.
Új koncertek