Mire jó egy szakítás?

2018/12/19  ·   Klippremier   ·  Labancz Andrea

A párkapcsolatának vége nem az egyetlen változás Petruska életében, de a többi kicsit jobban hangzik: nemrég zenekari felállásra váltott, márciusban érkezik harmadik nagylemeze, a most megjelent Help Me Out of Here-rel pedig bekerült A Dal 2019 műsorába is.

Fotó: Láng Péter

Petruska élete több fronton is új szakaszba lépett: nemrégiben hátrahagyva a trubadúrságot, nyolc év után zenekari felállásra váltott, készülő új lemezének második dalával pedig egy szakítást énekel meg ugyanis annak készítése idején ért véget egy hosszú kapcsolata. A márciusban megjelenő harmadik lemezről októberben már megismerhettük a Nincsen szavam c. szerzeményt, most pedig itt a Help Me Out of Here.

Úgy hivatkozik erre az időszakra, mintha rádobta volna az életére az atombombát, mert a pusztító döntés végül meghozta számára a békét. Az új korszak ünneplése persze nem volt felhőtlen, de úgy tekint erre a döntésére, mint a férfikorba való lépésre. És mily érdekes, a két atombomba neve is Naughty Boy és Fat Man voltak…

Bár a számot alapvetően egy szakítás inspirálta, nem lenne igazi Petruska-szerzemény, ha nem lenne egy tágabb értelmezési kerete is: „Büszkén megyünk valamibe előre, anélkül, hogy körbe néznénk, aztán a nagy céltudatosságunk közepette elkezd szűkülni a tér, ránk dől az egész rendszer”- mondja.

A klipet Cibulya Nikol rendezte és feltűnnek benne Petruska zenekarának tagjai is (Borbély Tamás - basszusgitár, Egri Márton – dob, Temesvári Bence – hegedű), valamint Jakab Juli.

Az új dal bekerült A Dal 2019-es műsorában is. Nem ez lesz Petruska első szereplése az Eurovízió hazai válogatójában: 2016-ban a Trouble In My Mind c. szerzeménye egyenesen a döntőig juttatta és megnyerte A Dal Felfedezettje különdíjat is. Jövőre ráadásul zenekaros felállással vág neki az új kihívásoknak, de előtte december 21-én Temesvári Bence bajtárásával búcsúztatják a duós koncerteket a Prága Sörházban.

Petruska, új videó, Help Me Out of Here, A Dal 2019, Eurovízió, NKA, Hangfoglaló Program

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek