Nem csak a Coldplay, a noÁR is felemelte a hangját

2019/11/22  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A noÁR régi adósságunk, már korábban is szerettünk volna írni róluk, tudjátok, ők azok, akik demonstratíve lemondták a voltos fellépésüket a nyáron. Most új klippel jöttek ki, amelyben a klímaváltozást próbálják kiemelni a szlogenek harcából.

Nem csak a Coldplay, a noÁR is felemelte a hangját

Molnár Áron a színészi karrierje – játszott többek között A Viszkis, a Memo című filmekben, az Aranyélet, a Tóth János és A mi kis falunk című televíziós sorozatban – mellett létrehozta a noÁr projektet: rap számokat ír olyan kérdésekről, amelyek bántják az igazságérzetét és amelyekért tenni akar.

"Sokan kérdezik, miért most kezdtem bele a noÁrba, de amit nem látnak, hogy ez egy folyamat volt. Néztem a híreket, láttam az eseményeket és egyszer csak betelt a pohár. Bántotta az igazságérzetemet a kialakult helyzet és egyértelműen éreztem, ez így nem mehet tovább, tennem kell valamit." (Forrás: PS Magazin)

Áprilisban Molnár Piroska, Dés László, Szulák Andrea, László Zsolt és még sok-sok ismert hazai művész, kulturális szereplő és civil szerepel a noÁR klipjében, amelyben gyakorlatilag megfogalmazta a formáció ars poetica-jat:

"Nevem anagrammája, de a noÁr nem csak én vagyok.
Bárki lehet a tagja, kinek szemében tűz ragyog."

 

Tegnap közzétett videójában a klímavédelem mellett áll ki – szóval, nem csak a Coldplay gondolja úgy a zenészek közül, hogy ideje tenni valamit. A szöveg magáért beszél, ami meg a képet illeti: egy rappernek elég lenne kiállni egy vakolatát vesztett téglafal elé, mindezt felvenni egyetlen kamerával (telefonnal?) – a noÁr azonban komoly energiát és időt fektetett abba, hogy a mondanivalót a megfelelő módon (pl. Magyarország legjobb hiphop csapatával forgattak.) juttassa el, nem csak a rajongóihoz, mindenkihez. Mindeközben még a szemetet is összeszedték...

Élőben november 29-én a IV. Globális Klímasztrájkon!

A videó alatti kommentek többsége támogató, persze, akad, akinek nem jön be... Idéznénk egyet, az előbbiek közül, mégpedig azért, mert ha csak annyit elér ez a kisfilm, hogy egy-egy ember elgondolkozzon, már jó, ha meg többen, sőt: mindenki, még jobb.

"...És nem nem azt mondom, hogy nincs értelme a figyelem felkeltésnek és annak, hogy a csapból is ez folyik, mert örülök neki, hiszen szükség van rá. De így, hogy látom az embert is aki elmegy szemetet szedni, de azért télen 25 °C - re fűti a lakását míg nyáron 19 °C - re hűti, kezd kicsit szánalmassá válni. Ennek az egésznek mesének a lényege annyi, hogy tök jó, hogy mondod, hogy tegyenek érte az emberek, de mondani egyszerű és én is meg tudom tenni, vagy bárki és teszik is. Tenni azt már nehezebb, de annak értelme is van. Mi is a családdal idén elkezdtük vissza fogni az eldobható műanyag használatunkat, most sincsen 20 °C - nál melegebb a házban, és nyáron se volt bekapcsolva a klíma, talán a ventilátor, de ez sem elég és mi is dolgozunk azon, hogy minél többet tudjunk tenni az ügy érdekében. Szóval remélem ha ezt olvasod, akkor rájössz, hogy nem szabad megállni ott, hogy elmész szemetet szedni 1-szer 2-szer, mert azzal nem érsz el semmit, az életmódodon kell változtatni. Ha senki nem vesz palackozott vizet akkor nem fogják gyártani..."

A noÁr egyébként azt írja a FB-on, hogy kaptak már videókat arról, ahogy gyerekek reppelik az iskolában az új számot.

noÁR, Molnár Áron, rap, klímavdelem, új klip, levegőt

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek