Szintet lépett a karanténvideó

2020/05/07  ·   Klippremier   ·  Labancz Andrea

Óriási szerencse, hogy a karantén nem vette el a zenészek kedvét az alkotómunkától. Újdonságaink közt szerepel hagyományos karanténvideó, de annak továbbfejlesztett, már-már karaoke-jellegű verziója is!

Szintet lépett a karanténvideó

Kedvenc művészeink folyamatosan ontják az új szerzeményeket, amiket ráadásul videóval is megtámogatnak, mi pedig nagy örömmel mutatjuk meg nektek a slágervárományos darabokat. 5 vadi alkotást hoztunk egy cikkben a Papa Roach, a Glass Animals, a HAIM, Camila Cabello és Lukas Graham jóvoltából.

Vannak, ugye, a már hagyományosnak mondható karanténos változatok, ahol az osztott képernyő és az otthoni körülmények közt rögzített felvétel a menő. Bár Camila Cabello kisasszony My Oh My című dalához korábban már készült egy látványos klip, most úgy gondolta, hogy a táncosai bevonásával érdemes lenne karanténosítani.

Ugyanaz pepitában a HAIM lányok új dalához készült videó, ami nekünk mondjuk egy kissé monoton és uncsi, de az aláfestő zenéért jár a piros pont. Mondjuk erre a klipre tuti nem kellett sokat költeniük, és a három tesót sem a mozgásáért szeretjük, de azért megtekintésre ajánljuk.

És akkor az ellenpólusok közül az első a Glass Animals újdonsága. Az angol csapat gyakorlatilag írt egy dalt arról, hogy írni kéne egy albumot Dreamland címmel. Érdekes. :) Az elkészült videóban a Harry Potter-imitátor frontember, Dave Bayley megmutatja, hogy is kell profinak tűnő videót készíteni otthoni körülmények közt. Majd a végén, a stáblista pörgetése alatt – ahol 99%-ban természetesen az ő neve áll – a saját fotóját égeti a gázrezsón, de ezekbe a spirituális mélységekbe mi már nem ereszkedünk le...

Még ennél is ötletesebb videó készült Lukas Graham Love Songs című dalához, ami tulajdonképpen egy jól összerakott karaoke klip. Kicsit olyan 90-es évek fíling tört ránk a megtekintéskor, hisz az egész számítógépes koncepció a régi szép időbe repít vissza minket. Ráadásul ezt erősíti az énekes fiatalkori képeinek bevágása is, amin egyértelműen látszanak az elmúlt idő nyomai. Nekünk bejött ez a változat! Meg a dal is...

Utoljára hagytuk nagy kedvencünk, a Papa Roach újdonságát. Egyik szemünk sír, ha arra gondolunk, hogy március 4-én még az Arénában tomboltunk a koncertjükön, a másik meg nevet, ugyanezen okból kifolyólag. Viszont legalább szép emlékeink vannak a karantén előtti állapotról, amit most ebben az életvidám klipben sikerült visszaidézni. A frontember Jacoby alapjáraton egy energiabomba, de úgy tűnik, a családban ez örökletes gén, amitől nekünk is egyből koncerthangulatunk támadt. Többször pörgetős, élvezkedős, feltöltődős! ;)

A Papa Roach közben elindította saját #FEELLIKEHOMECHALLENGE névre keresztelt kihívását, amihez bárki csatlakozhat. A dolog lényege, hogy a banda videójának példájára készítsetek otthoni verziókat a Fell Like Home aláfestő zenéjével, és ha megvan, töltsétek fel bármely közösségi platformotokra a #FEELLIKEHOMECHALLENGE hashtag megjelöléssel, valamint regisztráljatok a Papa Roach hivatalos weboldalán. A feltöltött produkciók közül random módon fognak nyertest sorsolni, aki így 1200 dollárral lesz gazdagabb. A pályaműveket, és a regisztrációt május 31. vasárnap éjfélig várják, sorsolás június 8-án lesz! Hajrá!

karantén, járvány, új videó, Glass Animals, Dreamland, Lukas Graham, Love Songs, Camila Cabello, My Oh My, HAIM, I Know Alone, Papa Roach, Feel Like Home

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek