16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon

2015. augusztus 12.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Kelet-Magyarország szinte minden pontjáról érkezett látogató az először megrendezett Mátraalja Fesztiválra, amely a várakozásokat felülmúlva háromezer fesztiválozót fogadott a két nap alatt. A rendezvény nyitás után rögtön elcsendesedett, így megvalósult Lukáts Andor huszonöt dédelgetett álma, a Világ csendje, amelyhez a határon túl is csatlakoztak. A legtöbben a Wellhello, valamint Majka&Curtis koncertjére voltak kíváncsiak a pásztói strandon.

16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon

Nagy elégedettséggel és büszkeséggel zárták a szervezők az első Mátraalja Fesztivált, ahová a hétvégén összesen háromezren váltottak jegyet.


A rendezvényt Harsányi Levente műsorvezető oldalán Dömsödi Gábor polgármester nyitotta meg, köszöntve a kánikulában összegyűlt strandolókat és szórakozni vágyókat. A palóclányok között rendezett fesztivál szépe verseny eredményhirdetése után csendbe burkolózott a könnyűzenei fesztivál, ugyanis elindult a Lukáts Andor által negyedévszázada megálmodott Világ csendje, amelyhez a helyszínen hallgatók mellett online kapcsolat segítségével az erdélyi Kőrösfő is csatlakozott. A nemzetközivé vált eseményen csak egy kakasszót lehetett hallani, annyira jól sikerült a strandbéli fesztivál elcsendesítése.


„A tervezett 10 percből 16 perc nagyon jóleső közös hallgatás következett. A pásztói strandon felállított színpadon félkörös alakzatban ült a padlón egy sor fiatal, a polgármester és helyettese, lent a színpaddal szemben kíváncsi tekintetű pásztóiak, köztük egy Salgótarjánból érkezett idős asszony, aki hallgatni akart velünk, s vonatra ült. A színpad hátterében kifeszített vászonra, egy erdélyi falu temploma előtt fiatalok átszellemült képe volt kivetítve. Ők velünk együtt hallgattak. Aztán a kíváncsi tekintetek átszellemültek és komolyak lettek .A strand távoli medencéjében elcsendesedtek. Valami nagyon fontos (remélem nem csak számomra) dolog történt” - összegezte Lukáts Andor színművész.

A némaság után viszont kezdődött a buli. Egymást váltották a zenekarok, majd hajnalban a dj-k, akik hajnalig adták az ütemet. A kemping megtelt, másnap pedig a víz mindenkit felfrissített az újabb koncertekre. A vasárnapi nap még erősebb volt, köszönhetően a zenei felhozatalnak, főképp a Wellhello-nak és Majkáéknak. Velük zárt a zenei program.
A palóc ételek közül a hasznosi töltött káposzta volt a favorit, de a tócsni, a laska és a rétes is gyorsan fogyott a mátrai fröccsök mellé.


A rendezvényen debütáló új futballsport, a billball pályáján egymást váltották a fiatalok, hogy kipróbálhassák a technikai sportot.


A pásztóiak büszkék első, jól sikerült zenei fesztiváljukra, amelyet a szervezők jövőre már két színpaddal és még több fellépővel terveznek megnyitni.

„Jóleső érzés, hogy nekünk adatott meg először fesztivált szervezni a településen, s, hogy mind a fellépők, mind pedig a résztvevők elégedetten távoztak. A zenekarok gratuláltak a közönséghez és a rendezvényhez, mi pedig büszkék vagyunk, hogy megvalósult az első Mátraalja Fesztivál, amelynek biztosan lesz folytatása!" – szögezte le Tóth Péter, a fesztivál főszervezője.


Képtár

 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45056
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45057
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45058
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45059
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45060
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45061
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45062
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45063
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45064
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45065
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45066
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45067
 • 16 percre elnémult a palócföldi rendezvény - Háromezren buliztak az első Mátraalja Fesztiválon kép 45068
 

 

Szólj hozzá!


Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai...

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.

A terápiás okoskerékpáron a bringás komponálja a zenét

Pancsa Emeséről a Kreativ.hu-n olvastunk: évek óta azon dolgozik, hogy olyan eszközöket tervezhessen, amitől egy kicsit mindenkinek jobb lehet a világ. A TEMPO elnevezésű okosbringával például pedálozás közben lehet zenét komponálni az edzéshez, de fejlesztést igénylő gyerekek, fiatalok is használhatják az eszközt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek