A tehetség utat tör – A Postmodern Jukebox erre az élő példa

2019/03/15  ·   Koncertbeszámoló   ·  Schwartz Dávid

Scott Bradlee álma vált valóra ezzel a kezdeményezéssel – számos, hatalmas tehetségű zenész és énekes, táncos művész számára adva lehetőséget a valódi nyers tehetségnek. Az egészen elképesztő orgánumok új értelmet adtak a jól ismert melódiáknak, s ez az őserő magával sodorta szerdán az Aréna közönségét is.

Fotó: Danubius Music

Az úgy volt, hogy egy alagsori helyiségben rakták először össze a dalokat, és Scott Bradlee aztán szép sorban kipakolta őket a videómegosztóra – így szeretett beléjük a világ, és emelkedtek egyre feljebb, a szó szoros értelmében is. Ha a klipeket nézzük, úgy tűnik, megszámlálhatatlan mennyiségű zenész dolgozik velük, de ez csak egyfajta káprázat, ami annak köszönhető, hogy mindegyik feldolgozásuk újat és újat teremt. Budapesten is csak a zenekar egy részét láthattuk, hiszen rengeteg session zenész dolgozik a Jukeboxban, az énekesek  közül pedig négyen voltak az Arénában.

LaVance Colley, Tia Simone, Hannah Gill és Olivia Kuper Harris frontszereplésével egy valódi időutazásba repítettek minket az est fellépői. Lemezminőségben szólt a hangzás, mind az énekes-, mind a zenész szekció részéről. Hibátlan örömzenélés volt, hatalmas tehetséggel és rutinnal, profizmussal és precizitással karöltve.

A zenész kollégák, barátok, akik sokan ott voltak mind egyöntetűen ezt mondták. Hibátlan koncertélményt kaptunk mindannyian. Katy Perry, Beyoncé, Lady Gaga, Toto és számos legendás előadó dalai szólaltak meg a megszokott swing-soul-blues-gospel és jazz bundában. Megszűntek a szabályok, a popgyárak lüktetése – és kitárult a zenei tárház, ami szilárd bástyaként emögött a projekt mögött van. Örök igazság, hogy tartalom nélkül nem teremthetünk értékeket. És itt bizony minden oldalról tartalmasan és érdekesen van összeállítva a történet. Megunhatatlan volt elejétől a végéig.

Pontos kezdés, semmi sallang vagy manír, amit megszokhattunk a Nagy Celebektől. Semmi kordon vagy korlát... És közel két és fél órás intenzív örömzenélés. Közvetlen, egyszerű,elegáns. Gördülékeny átvezetés, kevés duma. Nyers profizmus. Ezek jutnak egyből az eszembe. Az állam csak mélyebbre és mélyebbre esett, sőt, volt, amikor nem tudtam gátat szabni a könnyeimnek.

A koncert végén a What is love című diszkósláger gospel-soul átiratára pattant fel az aréna. Mindenkit megérintett. A tomboló energia, a szeretet és a zene iránti hatalmas alázat. Hatalmas útravalót kaptam mint zenész, mint énekes és mint egyszerű hallgatóság is.

És azt, hogy mindig van mit tanulni. Mindannyiunk számára. Ahogy a jó pap is holtig tanul, egy zenésznek is idomulnia, fejlesztenie kell saját magát. A PMJ hatalmas motiváció egy olyan zenész generációnak mint az enyém. Amikor ennyire túltelített a „pop piac” felemelő ilyen egyedi és sokszínű csapatot látni. Számomra legalább akkora öröm látni egy ilyen hihetetlen tehetségekkel bíró produkciót ekkora sikerre szert tenni. Köszönöm Nektek, PMJ, köszönöm, Koncert.hu és köszönet a Danubius Musicnak ezért az élményélt. Egy életre hálás leszek.

Külön megtiszteltetés, hogy Caley Carr a produkció szteptáncosa megköszönte nekünk, hogy elmentünk a koncertre! Egy biztos, nem először, nem utoljára van részünk őket itthon hallani-látni. Legalábbis ezt ígérték. Mi ott leszünk !

Fotók a Danubius Music oldalán

***

Aki pedig arra kíváncsi, szerzőnk hogy "muzsikál" a színpadon, megnézheti, meghallgathatja március 22-én, pénteken, az Orfeumban, ahol kitör a diszkó láz: Disco Fever – Schwartz Dávid és a Soul Session koncertje címmel látható majd műsora.

Postmodern Jukebox, Scott Bradlee, Welcome to the Twenties 2.0 Tour, show, Aréna, Schwartz Dávid

 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek