Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban

2013. szeptember 17.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Labancz Andrea

Az elmúlt héten nem jártam szerencsével a szabadtéri szórakozóhelyeken. A ZP után ezúttal a Park kapujában akadt némi bejutási problémám, minek köszönhetően az Emil.RuleZ! koncert kezdő akkordjairól - vagyis inkább az első harmadáról - maximum a hang alapján tudnék nyilatkozni. Persze változatlanul kedvelem mind a két népszerűségben és koncertekben verhetetlen szabadtéri gyülekezőt, de úgy gondolom, van még mit javítani a sajtós beléptetési rendszereken.

Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban

No, de inkább beszéljünk egy picit arról a zenekarról, ami számomra mindig is egy nagy talány volt. Kezdjük azzal, hogy tulajdonképpen tökéletesen besorolhatatlan kategória minden szerzeményük. ha mindenképpen be kell suvasztani valami fiókba, akkor valami alternatívos, jazzes, a néhol befigyelő reggae és a karibi hangulat kavalkádja az egész, tömény - és egyes emberek számára emészthetetlen humorral megbolondítva.

Vannak dolgok, helyek, személyek, amiket/akiket nem szabad túlságosan komolyan venni. Magánvéleményem szerint ez a megállapítás a saját életünkre is vonatkozik, de erről (is) megoszlanak a kommentek. Egy biztos, a zenekarosdi olyan, mint a jó szex. Csak akkor érdemes foglalkozni a dologgal, ha minden aktív résztvevő kellőképpen élvezetét leli benne. És ebben az esetben bizony szemmel látható orgazmusközeli állapotról tudok nyilatkozni. Hogy miért csak közeli?

Egy cseppet hullámzó volt a hangulat, így leginkább a "még nem jó, még nem jó, már nem jó" -effektussal tudnám szemléltetni a szombat esti történéseket. A humor, mint hangulatfokozó eszköz ebben az esetben is hasznosnak bizonyult, és a Hajós András-Hegyi György alkotta páros esetében ez már alapkövetelménynek számít. Nem is kellett csalódnunk. A már jól ismert dalszövegek mellett Hajós András sajátos konferanszai és a koncert vége felé rögtönzött slágergyanús rapidnóta is bebizonyította, hogy az időközben elrepült 18 év alatt a koncepció (már ha egyáltalán volt ilyen) semmit nem változott.

Attól függetlenül, hogy 2012-ben egy új album is napvilágot látott Gyere át! címmel, mégis, a koncert láttán nosztalgikus érzések kerítettek hatalmukba. Mintha egy 10 évvel korábbi bulin örvendeznénk kedvenc zenekarunk szokásos koncertje alkalmából, ami valahol jó dolog, hisz ez azt is jelenti, hogy a „kis család” egyben maradt, másrészről viszont voltak olyan pillanatok, amikor nem tudtam eldönteni, hogy a közönség soraiból az aktuális dal szövegeit hallom vissza, avagy magántémájú beszélgetések foszlányai kúsznak be alattomosan a fülembe.

Lehet, hogy a kissé fagyos időnek is köszönhető, de nekem úgy tűnt, a mozgalmasabb dalokra élénkebb reakció érkezett. Viszont kifejezetten jó volt látni és hallani az egykori zenekari tagokat a színpadon, különösképpen Gereben Zitát, aki komoly énekesnővé képezte magát, és saját produkcióin kívül a Geszti Péter által alapított Gringo Sztár formációban is helyet kapott. De hogy a többieket se felejtsük el, a billentyűknél ismét Warnusz Zsuzsa, a doboknál Kisvári Ferenc, a gitárnál Bruzsa „Bab” Gábor, a trombitás poszton pedig Fekete-Kovács Kornél foglalta el jól megszokott helyét. Nem volt semmi különösebb díszlet – leszámítva a ledfalat a háttérben -, sem extra fényjáték, de még csak egy valamirevaló egyenöltözet sem, de nem hiszem, hogy bárkinek hiányzott volna. Nem győzöm elégszer elmondani, a kevesebb néha több alapon működő zenei elgondolások időnként milliószor több értéket közvetítenek, mint a túlságosan a körítésre koncentráló produkciók.

Meg kell mondanom, egy picit szomorú vagyok, hogy a nyári voltos koncerten nem lehettem ott, és attól még jobban lóg az orrom, hogy egyelőre nem tudni, lesz-e folytatása a dolognak, de ugye a remény hal(l)… Én meg látom, amit látok… :)

 


Képtár

 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19358
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19359
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19362
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19363
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19364
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19366
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19368
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19369
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19372
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19373
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19375
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19377
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19379
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19382
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19388
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19389
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19398
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19400
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19407
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19411
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19412
 • Átmen(e)t - Emil.RuleZ! és a Gyere át! turné a Parkban kép 19414
 

 

Szólj hozzá!


Itt vannak az első VOLT-os nevek!

Itt vannak az első VOLT-os nevek!

Bejelentette be első fellépőit a VOLT Fesztivál. 2019. június 26-29. között Sopronban lép színpadra a Slipknot, Slash, Parov Stelar, Robin Schulz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Freddie Mercury-emlékest lesz a Pólus Moziban

November 23-án péntek este a XV. kerületi Pólus Moziban emlékestet tartanak Freddie Mercury tiszteletére – egy nappal halálának évfordulója előtt.

A bálnák is megunják a saját éneküket

Brit tudósok (á, nem is, ausztrálok voltak :) ) szerint néhány évente teljesen megújítják dalukat az ausztrál hosszúszárnyú bálnák.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek