Egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen – Hans Zimmer Budapesten koncertezett

2017/06/03  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

Már tavaly is – mikor a mester legutóbb meglátogatott minket – gondolkodtam azon, hogy talán meg kellene nézni/hallgatni, hogy milyen egy pusztán filmzenékből álló koncert, aztán valahogy kimaradtam belőle. Mikor kiderült, hogy idén mehetünk (a tavalyi akkora siker volt, hogy egyértelműen ismétlésért kívánkozott), már nagy várakozással tekintettem az esemény elé.

Egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen – Hans Zimmer Budapesten koncertezett

A manchesteri terrortámadás után megint érezhető a koncerteken a szigorúbb ellenőrzés, de türelmesen várt mindenki a hosszú sorokban a többlépcsős ellenőrzésnél, ami aztán ki is merült egy kukkantással a táskába.

Viszont a hosszú sorokból az is látszott, hogy a borsos jegyárak ellenére szépen megtelt az aréna. Egy újszülöttnek minden vicc új: én azt gondoltam, hogy lesz egy kisebb kamarazenekar és szépen eljátszogatják a filmbéli opuszokat. Ehhez képest a "kamarazenekaron" kívül egy komplett rockzenekar, egy csomó szólista és még egy kórus is felvonult a színpadra, ami úgy tele volt pakolva emiatt, mint egy karácsonyi szoba. Jó, hogy elfért rajta mindenki.

Még bőven szállingóztak a későn jövők, amikor egyszercsak belecsaptak, és onnantól nem eresztettek. Még a 20 perces szünetben sem – egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen. A hangverseny lendületét talán csak Hans Zimmer beszédei szakították meg kissé, persze jó, hogy sztorikat mesélt, de kicsit nehezen voltak követhetők.

A legszívbemarkolóbb a Sötét lovag zenéje utáni kis speech volt (attól a muzsikától még mindig libabőrös leszek, ha csak eszembe jut), amelyben megemlékezett a fiatalon elhunyt Heath Ledgerről (a Sötét lovagban Joker szerepét alakító színészről - a szerk). Az embernek elfacsarodott a szíve, pedig már a Karib-tenger kalózai zenéjénél is törölgettük a szemünket (bevallom, abból a filmtrilógiából Johnny Deppen és a zenén kívül semmi nem ragadott meg).

Félelmetes és felemelő fénytechnika, amitől néha már-már az epilepsziás roham határán vonaglottunk, felkavaró zene és óriási profizmus. Kedvencem a hippi dobos úr – a kiválóan hangosított dobszerkójával. Óriási volt!

Egyetlen dolog zavart csak: a mellettem lévő sorban ülő pasi, aki végigmessengerezte az egész koncertet. Bizonyára nagyon fontos dolgokat kellett bonyolítania pont itt és pont ebben az időben. Nem cikket írt a telefonján (azt mér érteném), mondom: üzeneteket írt. Ennyi erővel otthon, lemezről is hallgathatta volna, de azért minek koncertjegyet venni?

 


 

 

Szólj hozzá!


Összeállt a Party a Szigeten

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Szeláví! fesztivál: fényfestés a pilisi egri vár romjain

A tavaly útnak indult, általunk is nagyon megszeretett kisfesztivál ezúttal az egyik legnépszerűbb kiránduló helynél, az egri vár másolatának környékén rendezkedik be, hogy az élet apró örömeinek élvezetére invitáljon mindenkit, aki szeretne egy gondtalan hétvégét tölteni távol a város zajától május 27. és 29. között.

HVG: Visszaesett Steven Tyler, csúszik az Aerosmith turnéja

A lap az együttes közleményére hivatkozik, mely szerint Tyler hosszú ideje dolgozott a józansága megőrzésén, de egy műtét után a fájdalom (illetve annak csillapítása) miatt visszaesett, és önként bevonul egy rehabilitációs intézménybe.
Új koncertek