Mamma Mia!

Egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen – Hans Zimmer Budapesten koncertezett

2017/06/03  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

Már tavaly is – mikor a mester legutóbb meglátogatott minket – gondolkodtam azon, hogy talán meg kellene nézni/hallgatni, hogy milyen egy pusztán filmzenékből álló koncert, aztán valahogy kimaradtam belőle. Mikor kiderült, hogy idén mehetünk (a tavalyi akkora siker volt, hogy egyértelműen ismétlésért kívánkozott), már nagy várakozással tekintettem az esemény elé.

Egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen – Hans Zimmer Budapesten koncertezett

A manchesteri terrortámadás után megint érezhető a koncerteken a szigorúbb ellenőrzés, de türelmesen várt mindenki a hosszú sorokban a többlépcsős ellenőrzésnél, ami aztán ki is merült egy kukkantással a táskába.

Viszont a hosszú sorokból az is látszott, hogy a borsos jegyárak ellenére szépen megtelt az aréna. Egy újszülöttnek minden vicc új: én azt gondoltam, hogy lesz egy kisebb kamarazenekar és szépen eljátszogatják a filmbéli opuszokat. Ehhez képest a "kamarazenekaron" kívül egy komplett rockzenekar, egy csomó szólista és még egy kórus is felvonult a színpadra, ami úgy tele volt pakolva emiatt, mint egy karácsonyi szoba. Jó, hogy elfért rajta mindenki.

Még bőven szállingóztak a későn jövők, amikor egyszercsak belecsaptak, és onnantól nem eresztettek. Még a 20 perces szünetben sem – egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen. A hangverseny lendületét talán csak Hans Zimmer beszédei szakították meg kissé, persze jó, hogy sztorikat mesélt, de kicsit nehezen voltak követhetők.

A legszívbemarkolóbb a Sötét lovag zenéje utáni kis speech volt (attól a muzsikától még mindig libabőrös leszek, ha csak eszembe jut), amelyben megemlékezett a fiatalon elhunyt Heath Ledgerről (a Sötét lovagban Joker szerepét alakító színészről - a szerk). Az embernek elfacsarodott a szíve, pedig már a Karib-tenger kalózai zenéjénél is törölgettük a szemünket (bevallom, abból a filmtrilógiából Johnny Deppen és a zenén kívül semmi nem ragadott meg).

Félelmetes és felemelő fénytechnika, amitől néha már-már az epilepsziás roham határán vonaglottunk, felkavaró zene és óriási profizmus. Kedvencem a hippi dobos úr – a kiválóan hangosított dobszerkójával. Óriási volt!

Egyetlen dolog zavart csak: a mellettem lévő sorban ülő pasi, aki végigmessengerezte az egész koncertet. Bizonyára nagyon fontos dolgokat kellett bonyolítania pont itt és pont ebben az időben. Nem cikket írt a telefonján (azt mér érteném), mondom: üzeneteket írt. Ennyi erővel otthon, lemezről is hallgathatta volna, de azért minek koncertjegyet venni?

 


 

 

Szólj hozzá!


Balaton Sound lesz jövőre is! Itt vannak az első nevek

Balaton Sound lesz jövőre is! Itt vannak az első nevek

Az első csokorban már most olyan top DJ-k sorakoznak, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell vagy Don Diablo. A Balaton Sound...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Ajándék: Révész Sándor újra felénekelte a Piramis ünnepi klasszikusát

Az új köntösbe csomagolt Ajándékot idén maga a Piramis egykori frontembere hozta el zenésztársával, a Máté Péter-díjas Menyhárt Jánossal.

Celine Dion könnyek között jelentette be koncertjei ismételt elhalasztását

Celine Dion ma videóüzenetben jelentette be, hogy a 2023. február 24. és április 11. közé tervezett „Courage World Tour” koncertjeit egészségügyi okokból elhalasztja.
Új koncertek