Egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen – Hans Zimmer Budapesten koncertezett

2017/06/03  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

Már tavaly is – mikor a mester legutóbb meglátogatott minket – gondolkodtam azon, hogy talán meg kellene nézni/hallgatni, hogy milyen egy pusztán filmzenékből álló koncert, aztán valahogy kimaradtam belőle. Mikor kiderült, hogy idén mehetünk (a tavalyi akkora siker volt, hogy egyértelműen ismétlésért kívánkozott), már nagy várakozással tekintettem az esemény elé.

Egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen – Hans Zimmer Budapesten koncertezett

A manchesteri terrortámadás után megint érezhető a koncerteken a szigorúbb ellenőrzés, de türelmesen várt mindenki a hosszú sorokban a többlépcsős ellenőrzésnél, ami aztán ki is merült egy kukkantással a táskába.

Viszont a hosszú sorokból az is látszott, hogy a borsos jegyárak ellenére szépen megtelt az aréna. Egy újszülöttnek minden vicc új: én azt gondoltam, hogy lesz egy kisebb kamarazenekar és szépen eljátszogatják a filmbéli opuszokat. Ehhez képest a "kamarazenekaron" kívül egy komplett rockzenekar, egy csomó szólista és még egy kórus is felvonult a színpadra, ami úgy tele volt pakolva emiatt, mint egy karácsonyi szoba. Jó, hogy elfért rajta mindenki.

Még bőven szállingóztak a későn jövők, amikor egyszercsak belecsaptak, és onnantól nem eresztettek. Még a 20 perces szünetben sem – egyszerűen nem akartuk, hogy vége legyen. A hangverseny lendületét talán csak Hans Zimmer beszédei szakították meg kissé, persze jó, hogy sztorikat mesélt, de kicsit nehezen voltak követhetők.

A legszívbemarkolóbb a Sötét lovag zenéje utáni kis speech volt (attól a muzsikától még mindig libabőrös leszek, ha csak eszembe jut), amelyben megemlékezett a fiatalon elhunyt Heath Ledgerről (a Sötét lovagban Joker szerepét alakító színészről - a szerk). Az embernek elfacsarodott a szíve, pedig már a Karib-tenger kalózai zenéjénél is törölgettük a szemünket (bevallom, abból a filmtrilógiából Johnny Deppen és a zenén kívül semmi nem ragadott meg).

Félelmetes és felemelő fénytechnika, amitől néha már-már az epilepsziás roham határán vonaglottunk, felkavaró zene és óriási profizmus. Kedvencem a hippi dobos úr – a kiválóan hangosított dobszerkójával. Óriási volt!

Egyetlen dolog zavart csak: a mellettem lévő sorban ülő pasi, aki végigmessengerezte az egész koncertet. Bizonyára nagyon fontos dolgokat kellett bonyolítania pont itt és pont ebben az időben. Nem cikket írt a telefonján (azt mér érteném), mondom: üzeneteket írt. Ennyi erővel otthon, lemezről is hallgathatta volna, de azért minek koncertjegyet venni?

 


 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek