Év koncertje - szavazás

Gyorshajtás a hajón: Supernem és Headbengs

2015. március 30.  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

A Hajó híres arról, hogy úgy megrengeti a Dunát egy-egy koncerttel, hogy a horgászok már ki sem mernek ülni mellé, mert ott úgysincs egy darab hal sem. Pedig lehet, hogy éppen azért gyűlnek oda, hogy jól szórakozzanak. Ezt megtehették szombaton este is, hiszen egy jó Supernem mindig parádés szórakozást ígér, főleg ha egy olyan, nem kevésbé kiváló banda van előtte, mint a Headbengs.

Gyorshajtás a hajón: Supernem és Headbengs

Nagyon csodálkoztam, hogy fél 8 körül még csak kevesen értek oda a helyszínre, pedig a Petőfi TV már javában forgatott, és a Headbengs is elkezdett játszani. Nekem mindig élmény őket hallgatni, remek rockandrollt nyomnak, ami mindenkinek kell – a Supernem elé a lehető legideálisabb. Régen láttam, hallottam őket, bár ők kísérik (a Turbo mellett) Papp Szabiékat a Gyorshajtás turnén keresztül-kasul az országban. A néhány hete felvett akusztikus koncertjükről felkerült 3 videón is megcsillogtatták elképzeléseiket a rockról, most végre zúzhattak kedvükre.

Nagyon fiatalok még, ennek ellenére éretten, komoly hangszeres tudással állnak a zenéhez. Blues-rock-punk keverve jellemzi a muzsikát, aki odaért időben (ha csak azért is, hogy az első sort foglalja Supernemre) biztosan kellően bemelegedett. Az énekes, Barabás Gergő rendkívül tehetséges énekes és gitáros, Paczolay Andris dobos tolja rendületlenül a headbang-et, miközben rendkívül pontosan üti a bőröket és a cineket, és a hangulathoz is nagyban hozzájárul. Szula Bálint a basszusgitárnál partnere ebben, és a vokálban, valamint az adódó technikai malőrnél is ki tudja tölteni a köztes időt a közönség hergelésével. Legjobban a pörgős számaikat szeretem: Nem kell más, Akarom, hogy érezd, A Világ közepén, Félember, Kisördög. Tanuljuk meg a nevüket és hallgassunk Headbengset, mert nagy jövő áll előttük, tehetségesek, frissek, fiatalok, mégis jól nyomják a klasszikusnak is nevezhető rockandrollt.

Fél tíz körül aztán már a hajó bejáratánál kígyózó sorok alakultak ki a Supernem kezdésére. Bizonyára nem véletlen, hiszen péntekre SOLD OUT lett a buli. Mire innen vissza tudtunk keveredni, már javában szólt a Generáció. Aztán meglepetésemre egy régi-régi Disznó hangzott fel, hamisítatlan punk, még a 2007-es Nemde című korongról.

Tök jó, hogy néha visszakerülnek ilyen klasszikusok a repertoárba, így legalább megismerik azok is, akik nem olyan régóta járnak Supernem-koncertekre. A buli gerincét a Tudományos Fantasztikus Pop és a legújabb, Túl a Frekvencián albumok dalai adták, ahogy Szabi el is mondta a Petőfi Tv-s interjúban, ami egészen szürreálisan akkor került adásba, amikor ők már játszottak a hajó gyomrában.

Itt beszéltek Pulius Tibor gitárossal arról is, hogy a legfontosabb számukra a közönség szórakoztatása, és eközben ők is remekül érzik magukat, ami pedig átragad az ottlévőkre. Ez az, amiért én is bírom őket, hogy folyamatosan tudják hozni azt a hangulatot, amire egy fárasztó hét után szüksége van a „keményen dolgozó kisembernek”, lehet ordítani, tombolni és elfáradni a végére, hiszen ez (is) a cél. Persze nem arra a néhány lelkes fiatalra gondolok, akik mellettünk egy kisebb lökdösődés után nagyobb dulakodásra váltottak. Szerintem a zenekar is észrevette a színpadról a hirtelen kialakult nagyobb kört hátul. Szerencsére időben megjelentek a biztonságiak, hogy csillapítsák a kedélyeket, dehát így legalább otthon éreztük magunkat.

A tegnapi dallamtapadásom ma is kitart: „Te éppen akkor jössz, amikor én indulok el.” (Headbengs: Félember)

A Gyorshajtás-turné pedig  folytatódik, április 11.-én Budaörsön az Ifiklubban a Headbengs-zel, aztán Miskolc, Kiskőrös stb. (pontos helyszínekért és dátumokért a zenekar Facebook-oldala böngészhető). A fővárosban május 22.-én lesz szabadtéri koncert, hogy pontosan hol, kivel, az még nem tudható.

Fotók: Supernem official, Koncert.hu


Képtár

  • Gyorshajtás a hajón: Supernem és Headbengs  kép 41679
  • Gyorshajtás a hajón: Supernem és Headbengs  kép 41680
  • Gyorshajtás a hajón: Supernem és Headbengs  kép 41681
  • Gyorshajtás a hajón: Supernem és Headbengs  kép 41682
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek