Év koncertje - szavazás

Keep Floyding - a show

2013. június 19.  ·   Koncertbeszámoló   ·  BB

Az egyedülálló hang- és látványtechnikájáról méltán híres Pink Floyd együttes tributezenekarának lenni igen nehéz feladat. Hiszen mindig lesz egy elvárás az emberekben, még akkor is, ha az összehasonlításnak nincs sok értelme. Hogy valaki képes legyen megközelíteni azt a szintet, nem elég a zenei tehetség - a látvány épp annyira fontos. Ezt az elvárást a GoldLaserrel karöltve remekül teljesítette a Keep Floyding.

Keep Floyding - a show

A Pink Floyd terjedelmes, igen kifinomult epikus dalai az eredeti verziónak megfelelően, elektronikus és akusztikus hangszerek segítségével keltek életre a koncerten. A pszichedelikus rock és a jazz egyvelegét alkotó számok kellemesen kikapcsolják az ember agyát a munkanap után, így észre sem lehetett venni, hogy már két órája tart az előadás. Az együttes nagy hozzáértéssel játszott el egy igen jól összeállított tracklistát, hiszen anélkül csendültek fel az igazi nagy kedvencek, hogy a már kissé elcsépelt „The Wall” köré építették volna az egész műsort. A háttér vokálos lányok hangjától pedig egyenesen libabőrös lett az ember, annyira nagyot szóltak a The Great Gig In The Sky című számban.

A néző akkor tud igazán azonosulni a zenével, hogy ha azt látja, hogy a zenész minden porcikáját áthatja az, amit játszik, és olyan állapotban kerül, hogy szinte megszűnik körülötte minden, mintha csak a zenéjének élne. Ezt az élményt a fantasztikus szaxofon szólóknak köszönhette a nagyérdemű. Már ahogy kilépett a színpadra a szaxis, betöltötte a teret, olyan lendületet adva az egész csapatnak, hogy a koncert második felére már a többieken is észre lehetett venni az oldódást. A hangulat tetőfokára hágásának csak az szabott határt, hogy egy kulturális központ színháztermében, rögzített székeken ült viszonylag visszafogottan a közönség.

A profi szinten előadott dalok újjászületését a speciális vetítéstechnikai effektusok, a lézer és UV fények, valamint a különböző optikai hatások tömkelege segítette elő. Óriási pluszlöketet adott az egész shownak, bár véleményem szerint a tér túl kicsi volt ahhoz, hogy igazán érvényesülni tudjon a látványszínház. Hiszen a színpaddal szemben, az emberek feje fölött és mögött cikázó fénycsóvákat alig néhányan vették csak észre, annak ellenére, hogy igen változatosak voltak.

Felvetődhet a kérdés, hogy vajon lehetett-e még valahogy fokozni a színpadi játékot? A válasz: igen. Ugyanis még négy, világító jelmezekbe öltöztetett kortárs táncos is igyekezett szórakoztatni a jelenlévőket. Hol a számok történetének életre keltésével, hol pedig élőszobor performanszukkal (ami viszont néhol kissé komikusra sikeredett). Ugyanakkor, hogy a Pink Floyd-hatás teljes legyen, voltak számok, melyeknek még az eredetei videoklipjüket is levetítették a háttérben.

Aki ott volt átélhette, milyen lehet örökfiatalként határok nélkül álmodozni. Főleg, hogy a Pink Floyd korabeli előadásaihoz mérten, a technika itt is adott volt, hogy egy másik dimenzióba, esetleg az űrbe repítse a nézőközönséget.


Képtár

  • Keep Floyding - a show kép 14390
  • Keep Floyding - a show kép 14394
  • Keep Floyding - a show kép 14395
  • Keep Floyding - a show kép 14396
  • Keep Floyding - a show kép 14397
  • Keep Floyding - a show kép 14398
  • Keep Floyding - a show kép 14399
 

 

Szólj hozzá!


Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.

Soha vissza nem térő alkalom: dalt írhatsz a rendőrségnek

A biztonságos közlekedéshez kapcsolódó témában dalíró pályázatot írt ki a DUE Médiahálózat és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A beérkezett műveket Nagy Ricsi énekes vezényletével fogják zsűrizni.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek